Blink app: Η εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για τους νέους

Blink app: Η εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για τους νέους

Δημήτρης Γεωργίου, 23, Κωνσταντίνος Κουσουρής, 23, Carlos de la Torre, 28

Μέσω του Blink, οι ιδρυτές του, Κωνσταντίνος Κουσουρής, Δημήτρης Γεωργίου και ο Ισπανός Carlos de la Torre, επιχειρούν να αλλάξουν τον τρόπο που οι νέοι διαχειρίζονται τα οικονομικά τους. Το Blink είναι μια καινοτόμα εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας που βοηθάει τους νέους στη διαχείριση των οικονομικών τους.

Το πρόβλημα του οικονομικού αναλφαβητισμού, ιδίως μεταξύ των φοιτητών, είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό φοιτητών έχουν τόσο μεγάλο άγχος για το αν θα έχουν χρήματα στο τέλος του μήνα, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν προβλήματα όχι μόνο στη διαχείριση των οικονομικών τους, αλλά και στην ψυχική τους υγεία, κάτι το οποίο επηρεάζει την ακαδημαϊκή τους επίδοση.

Η έλλειψη οικονομικής παιδείας αποτελεί τη ρίζα αυτού του προβλήματος, καθιστώντας σαφές ότι η παροχή παιδείας για τη διαχείριση των οικονομικών είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της κατάστασης αυτής. Αυτό το πρόβλημα ήρθε να λύσει το Blink.

Το Blink, το οποίο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022, προσφέρεται ως μια υπηρεσία B2B2C, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παιχνιδοποίηση για να παρέχει προσωποποιημένες οικονομικές συμβουλές στους φοιτητές (εργαλεία budgeting, saving και προσωποποιημένα tips), ενισχύοντας τη δυνατότητά τους να διαχειρίζονται τις καθημερινές τους δαπάνες. Στοχεύει στη μείωση του οικονομικού άγχους που συνήθως αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και στην ενδυνάμωση της ικανότητάς τους να προβαίνουν σε ώριμες οικονομικές αποφάσεις με αυτοπεποίθηση (financial education).

Επίσης, το Blink προσφέρει τα εργαλεία και την καινοτομία του σε τράπεζες, με στόχο να χτίσουν καλύτερες και μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους νέους πελάτες, αλλά και να αυξήσουν το NPS και το loyalty των πελατών. Ταυτόχρονα, με το Blink οι τράπεζες προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες για να καταστούν πιο ανταγωνιστικές απέναντι στις Fintech, που κάθε μέρα κερδίζουν μερίδιο αγοράς.

Οι πρώτες επιτυχίες του Blink δείχνουν τη δυναμική του. Καθώς έλαβε το 5ο βραβείο στον διαγωνισμό NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας, ανταγωνιζόμενη περισσότερες από 320 νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ ο Κωνσταντίνος ήταν 2ος νικητής στον διαγωνισμό Global Student Entrepreneur Award Greece 2023 λόγω του Blink. Επίσης, η Blink έχει λάβει υποστήριξη από πανεπιστήμια. Το Πανεπιστήμιο του Cardiff πρόσφερε seed funding, ενώ το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι έκανε δεκτή την ομάδα στο επιχειρηματικό εκκολαπτήριό του.

Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Carlos de la Torre,  Γεωργίου Δημήτρης, Κωνσταντίνος Κουσουρής

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Περισσότερα από Forbes

Ποιες είναι οι δύο Ελληνίδες της ευρωπαϊκής λίστας του Forbes "30 Under 30"

Δύο εξαιρετικές Ελληνίδες κατάφεραν να διακριθούν για τις επιτυχημένες πορείες τους σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Άννα Τζήκα: Δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο

Η δράση της 29χρονης Άννας αφορά δύο κοινωνικά ζητήµατα που βρίσκονται στον πυρήνα του σύγχρονου κόσµου.

Συμεών Λαλαγκός: Ενοικιάσεις σκαφών με τη "σφραγίδα" του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου

Εκτός από τον Σερ Στέλιο, την easyboat υποστηρίζουν ο ιδρυτής της Everypay καθώς και ο ιδιοκτήτης της ευρωπαϊκής άδειας των Domino’s Pizza.

Let’s Park: Η ομάδα που φτιάχνει πάρκα τσέπης

Η πλατφόρμα επιτρέπει τον συν-σχεδιασμό, την εύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση των πάρκων τσέπης.

Hobsido: Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate

Το πιο γνωστό τεχνολογικό εργαλείο που ανέπτυξε η εταιρεία είναι το ektimiseto.gr, πλατφόρμα που βοηθά τον χρήστη να μάθει την αξία του ακινήτου του.

Αλκης Κυριακάκης: Έφερε τον οικογενειακό όμιλο σε ρεκόρ κερδών

Ο όμιλος έχει τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει λεωφορεία, καθώς και δύο επιβατικά σκάφη.

Δημήτρης Βογιατζής: Με ατού τα data analytics και τις τεχνολογικές καινοτομίες

Η Amplifyd ξεχώρισε του ταλέντο του Δημήτρη του προτείνει στον πρώτο χρόνο συνεργασίας τους να γίνει Equity Partner,.

Β. Βαρδινογιάννης: "Πρώτα οι Gamers" με την Couch Heroes

Μετά την άντληση 1 εκατ. ευρώ η Couch Heroes προετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

VibeAbroad: Η πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους τοπικούς πολιτισμούς

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών

Blue Rocket Content Agency: Στόχος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα content agencies στη χώρα

Παράλληλα με το Business Review Greece, ο Χάρης Αθανασίου, ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο Αλέξανδρος Απέργης και ο Δημήτρης Βλάμης τρέχουν την BlueRocket, ένα digital content agency.

Κ. Τσακογιάννης: Ολοκληρωμένες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση με την Armet Mobility

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Armet Mobility αύξησε τον τζίρο της από 100.000 ευρώ (το 2020) σε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (το 2022).

Εβελίνα Μαυρίδη: Υπηρεσίες καθαρισμού επόμενης γενιάς με την CLEAN i.T

Οι υπηρεσίες της CLEAN i.T είναι διαθέσιμες σε Αττική και Μύκονο, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμες και στη Βόρεια Ελλάδα.