Carexchange: Το καινοτόμο marketplace για δωρεές

Carexchange: Το καινοτόμο marketplace για δωρεές

Αλέξανδρος Καραγιάννης, 23 ετών, Παναγιώτης Κοκμοτός, 22 ετών, Αντώνης Πολίτης, 21 ετών, Πάρης Σεργιάννης 23 ετών

Θυμηθείτε την τελευταία φορά που κάνατε μία δωρεά. Σίγουρα αναρωτηθήκατε: "Θα φτάσει η δωρεά μου στον προορισμό της; Θα έχει αντίκτυπο η βοήθειά μου;"

Αυτό το έλλειμμα διαφάνειας και εμπιστοσύνης που συχνά ενέχουν οι δωρεές επιχειρεί να λύσει μια ομάδα φοιτητών -ο Αλέξανδρος  Καραγιάννης, ο Παναγιώτης Κοκμοτός, ο Αντώνης Πολίτης και ο Πάρης Σεργιάννης- η οποία ίδρυσε την Carexchange. 

H Carexchange είναι ένα καινοτόμο marketplace για δωρεές το οποίο αλλάζει τον κόσμο της φιλανθρωπίας. Μέσω της πλατφόρμας, μπορεί κάποιος να δει τις πραγματικές ανάγκες των φιλανθρωπικών οργανισμών, να αγοράσει και να δωρίσει ό,τι ακριβώς χρειάζονται σε προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μετρήσει τον πραγματικό αντίκτυπο της δωρεάς του καθώς και να βεβαιωθεί ότι η βοήθειά του φτάνει πραγματικά στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

πιν
Από αριστερά προς τα δεξιά: Πάρης Σεργιάννης, Παναγιώτης Κοκμοτός, Αντώνης Πολίτης, Αλέξανδρος Καραγιάννης

Η startup συνεργάζεται ήδη με περισσότερα από 10 φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως το "Μαζί για το Παιδί", τα "Παιδικά Χωριά SOS" κ.ά. Παράλληλα, χωρίς να χρεώνει τους δωρητές ή τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, η Carexchange λαμβάνει προμήθεια 7-8% από τους προμηθευτές των προϊόντων (όπως τα σουπερμάρκετ), η οποία βασίζεται στις πωλήσεις των ειδών τους που πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής. Μέχρι σήμερα, μέσω της Carexchange έχουν δωρισθεί πάνω από 7.500 ευρώ στους συνεργαζόμενους οργανισμούς από 110+ δωρητές, και έχουν εγγραφεί ήδη 500+ χρήστες μέσα σε μόλις 3 μήνες λειτουργίας.

Η Carexchange έχει κερδίσει αναγνώριση τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Έχει διακριθεί ως η καλύτερη φοιτητική startup στην Ελλάδα 2 φορές για το 2023, κερδίζοντας τον διαγωνισμό Global Student Entrepreneur Awards, και τον JA Startup από το Junior Achievement Greece. Στον ευρωπαϊκό τελικό των Global Student Entrepreneur Awards 2023, κατατάχθηκε μεταξύ των 4 κορυφαίων startups πανεπιστημίων στην Ευρώπη και των κορυφαίων 16 παγκοσμίως. Επιπλέον, αναγνωρίστηκε στις κορυφαίες 15 startups κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη κάτω των 26 ετών, μέσω του διαγωνισμού European Young Innovators. 

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Περισσότερα από Forbes

Ποιες είναι οι δύο Ελληνίδες της ευρωπαϊκής λίστας του Forbes "30 Under 30"

Δύο εξαιρετικές Ελληνίδες κατάφεραν να διακριθούν για τις επιτυχημένες πορείες τους σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Άννα Τζήκα: Δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο

Η δράση της 29χρονης Άννας αφορά δύο κοινωνικά ζητήµατα που βρίσκονται στον πυρήνα του σύγχρονου κόσµου.

Συμεών Λαλαγκός: Ενοικιάσεις σκαφών με τη "σφραγίδα" του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου

Εκτός από τον Σερ Στέλιο, την easyboat υποστηρίζουν ο ιδρυτής της Everypay καθώς και ο ιδιοκτήτης της ευρωπαϊκής άδειας των Domino’s Pizza.

Let’s Park: Η ομάδα που φτιάχνει πάρκα τσέπης

Η πλατφόρμα επιτρέπει τον συν-σχεδιασμό, την εύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση των πάρκων τσέπης.

Blink app: Η εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για τους νέους

Το Blink προσφέρεται ως μια υπηρεσία B2B2C, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παιχνιδοποίηση για να παρέχει προσωποποιημένες οικονομικές συμβουλές.

Hobsido: Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate

Το πιο γνωστό τεχνολογικό εργαλείο που ανέπτυξε η εταιρεία είναι το ektimiseto.gr, πλατφόρμα που βοηθά τον χρήστη να μάθει την αξία του ακινήτου του.

Αλκης Κυριακάκης: Έφερε τον οικογενειακό όμιλο σε ρεκόρ κερδών

Ο όμιλος έχει τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει λεωφορεία, καθώς και δύο επιβατικά σκάφη.

Δημήτρης Βογιατζής: Με ατού τα data analytics και τις τεχνολογικές καινοτομίες

Η Amplifyd ξεχώρισε του ταλέντο του Δημήτρη του προτείνει στον πρώτο χρόνο συνεργασίας τους να γίνει Equity Partner,.

Β. Βαρδινογιάννης: "Πρώτα οι Gamers" με την Couch Heroes

Μετά την άντληση 1 εκατ. ευρώ η Couch Heroes προετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

VibeAbroad: Η πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους τοπικούς πολιτισμούς

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών

Blue Rocket Content Agency: Στόχος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα content agencies στη χώρα

Παράλληλα με το Business Review Greece, ο Χάρης Αθανασίου, ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο Αλέξανδρος Απέργης και ο Δημήτρης Βλάμης τρέχουν την BlueRocket, ένα digital content agency.

Κ. Τσακογιάννης: Ολοκληρωμένες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση με την Armet Mobility

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Armet Mobility αύξησε τον τζίρο της από 100.000 ευρώ (το 2020) σε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (το 2022).