Κατερίνα Βλαχοπούλου Άιχινγκερ, 27 ετών
Μια διεθνή διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης ξένων γλωσσών για παιδιά και εφήβους, η οποία είναι παράλληλα και η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα ξένων γλωσσών για παιδιά στην Ελλάδα, έχει συνιδρύσει η 27χρονη Κατερίνα Βλαχοπούλου Άιχινγκερ. Μάλιστα είναι η μόνη πλατφόρμα σε παγκόσμιο επίπεδο που προσφέρει 12 ξένες γλώσσες, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς.
Η πλατφόρμα έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο τον Μάρτιο του 2020, κατά τον ίδιο μήνα που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα COVID στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Κατερίνα "ήταν μια αβέβαιη εποχή και δεν γνωρίζαμε ακόμη ποιες προκλήσεις μας επιφύλασσε το μέλλον. Αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις με θάρρος και αποφασιστικότητα, δουλεύοντας αδιάλειπτα χωρίς καμία εξωτερική χρηματοδότηση".
Πρόσφατα, η LingoGalaxy πρόσθεσε μία ακόμη υπηρεσία, το "Bilingual Project", η οποία αφορά ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών για παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 2 ετών), ειδικά διαμορφωμένο από γλωσσολόγους, το οποίο έχει γνωρίσει ήδη μεγάλη απήχηση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί διεθνή καινοτομία, καθώς είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια υπηρεσία παρέχεται διαδικτυακά.
Πώς όμως έφτασε η 27χρονη απόφοιτη ψυχολογίας στην ίδρυση μιας πλατφόρμας εκμάθησης ξένων γλωσσών; Ούσα η ίδια δίγλωσση με πατέρα Έλληνα και μητέρα αυστριακής καταγωγής, αναγνωρίζει πόσο ζωτικό είναι το να μιλά κανείς πολλές γλώσσες απρόσκοπτα και με ευχέρεια. "Είναι ένας θησαυρός που ανοίγει νέους δρόμους και ευκαιρίες στη ζωή", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σήμερα, η LingoGalaxy απασχολεί πάνω από 100 καθηγητές και φιλοξενεί περίπου 1.000 μαθητές, αριθμοί που αυξάνονται εκθετικά. Η πλειονότητα των μαθητών, ηλικίας από 3 ετών και άνω, διαμένει κυρίως στην Αμερική και στην κεντρική Ευρώπη, ενώ τους επόμενους μήνες η LingoGalaxy αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, η οποία έχει εκδηλώσει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες της πλατφόρμας.
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η Κατερίνα, "Το όραμα της LingoGalaxy είναι να προσφέρει σε όλους τους μαθητές -ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών - την ευκαιρία στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, με τη βοήθεια άρτια καταρτισμένων καθηγητών, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας".
Mεθοδολογία: Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη. Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά. Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.