Αλκης Κυριακάκης: Έφερε τον οικογενειακό όμιλο σε ρεκόρ κερδών

Αλκης Κυριακάκης: Έφερε τον οικογενειακό όμιλο σε ρεκόρ κερδών

Άλκης Κυριακάκης, 29 ετών

Από νεαρή ηλικία ο Άλκης Κυριακάκης ανέλαβε τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του οικογενειακού ομίλου και πέτυχε την επέκταση των δραστηριοτήτων του με στόχο τη βιωσιμότητα, κερδίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Σπούδασε Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (BA) και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Μάνατζμεντ (MBA) στο University of Manchester, όπου φοίτησε με υποτροφία. Η εργασία και η ζωή του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό τον βοήθησαν ώστε να μπορέσει να κατανοήσει τον τομέα των μεταφορών και των υπηρεσιών. 

Το 2019, σε ηλικία 25 ετών, έπειτα από διάφορες ατυχείς εξελίξεις, ανέλαβε ηγετικό ρόλο στον οικογενειακό όμιλο, που δραστηριοποιείται ευρύτερα στον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών. Από τις επιχειρήσεις του διακινούνται περισσότεροι από 125.000 επισκέπτες τον χρόνο, κάτι που τον καθιστά τον μεγαλύτερο τοπικό όμιλο στην Κρήτη.

Συνολικά ο όμιλος έχει τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με στόλο που ξεπερνά τα 1.000 οχήματα σε Κρήτη, Κάρπαθο, Αθήνα και Κεφαλονιά. Επίσης, διαθέτει λεωφορεία, καθώς και δύο επιβατικά σκάφη που εκτελούν δρομολόγια στα νησιά εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας.

Από τα πρώτα του βήματα στον όμιλο, ως επικεφαλής θεμάτων σχεδιασμού και ανάπτυξης, ο Άλκης εφήρμοσε σύγχρονα εργαλεία διοίκησης, τυποποιώντας, απλοποιώντας και αυτοματοποιώντας διαδικασίες. 

PIN

Σήμερα ο όμιλος έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ ως προς την κερδοφορία του. Επίσης, έχει αυξήσει το μερίδιο αγοράς του στο κομμάτι των ημερήσιων εκδρομών κατά 30%, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη την Κρήτη. Για την επόμενη χρονιά αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη επέκταση της δραστηριότητάς του.

Στην επιτυχία της νέας φιλοσοφίας που επέφερε ο Άλκης καταγράφονται και οι αυξανόμενες μόνιμες συνεργασίες με πρεσβείες και υπηρεσίες κρατών του εξωτερικού, φανερώνοντας το κορυφαίο επίπεδο υπηρεσιών.

Το επόμενο στοίχημα του Άλκη είναι η στροφή των επιχειρήσεων στην ενεργειακή αυτονομία και στην πράσινη ανάπτυξη. Με το βλέμμα στο μέλλον, επενδύει στη δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες του ομίλου για τα επόμενα 20 έτη. Επιπροσθέτως, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός περαιτέρω ανάπτυξης, με την επέκταση του ξενοδοχείου, όπου προβλέπεται προσθήκη επιπλέον 100 δωματίων, καθώς και η ναυπήγηση ακόμα δύο σκαφών (το 2022 ναυπηγήθηκε το τρίτο και μέσα στο 2023 το τέταρτο).

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 55. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταμβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr, Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2024" πληρούσαν όσοι  είναι γεννημένοι από την 1/1/1994 και μετά.

Περισσότερα από Forbes

Ποιες είναι οι δύο Ελληνίδες της ευρωπαϊκής λίστας του Forbes "30 Under 30"

Δύο εξαιρετικές Ελληνίδες κατάφεραν να διακριθούν για τις επιτυχημένες πορείες τους σε δύο διαφορετικούς τομείς.

Άννα Τζήκα: Δραστηριότητα με κοινωνικό πρόσημο

Η δράση της 29χρονης Άννας αφορά δύο κοινωνικά ζητήµατα που βρίσκονται στον πυρήνα του σύγχρονου κόσµου.

Συμεών Λαλαγκός: Ενοικιάσεις σκαφών με τη "σφραγίδα" του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου

Εκτός από τον Σερ Στέλιο, την easyboat υποστηρίζουν ο ιδρυτής της Everypay καθώς και ο ιδιοκτήτης της ευρωπαϊκής άδειας των Domino’s Pizza.

Let’s Park: Η ομάδα που φτιάχνει πάρκα τσέπης

Η πλατφόρμα επιτρέπει τον συν-σχεδιασμό, την εύρεση χρηματοδότησης και την υλοποίηση των πάρκων τσέπης.

Blink app: Η εφαρμογή budgeting λευκής ετικέτας για τους νέους

Το Blink προσφέρεται ως μια υπηρεσία B2B2C, αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη και την παιχνιδοποίηση για να παρέχει προσωποποιημένες οικονομικές συμβουλές.

Hobsido: Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate

Το πιο γνωστό τεχνολογικό εργαλείο που ανέπτυξε η εταιρεία είναι το ektimiseto.gr, πλατφόρμα που βοηθά τον χρήστη να μάθει την αξία του ακινήτου του.

Δημήτρης Βογιατζής: Με ατού τα data analytics και τις τεχνολογικές καινοτομίες

Η Amplifyd ξεχώρισε του ταλέντο του Δημήτρη του προτείνει στον πρώτο χρόνο συνεργασίας τους να γίνει Equity Partner,.

Β. Βαρδινογιάννης: "Πρώτα οι Gamers" με την Couch Heroes

Μετά την άντληση 1 εκατ. ευρώ η Couch Heroes προετοιμάζεται για τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

VibeAbroad: Η πλατφόρμα που συνδέει τους ταξιδιώτες με τους τοπικούς πολιτισμούς

Η δωρεάν πλατφόρμα στοχεύει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ταξιδιωτών και τοπικών πολιτισμών

Blue Rocket Content Agency: Στόχος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα content agencies στη χώρα

Παράλληλα με το Business Review Greece, ο Χάρης Αθανασίου, ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, ο Αλέξανδρος Απέργης και ο Δημήτρης Βλάμης τρέχουν την BlueRocket, ένα digital content agency.

Κ. Τσακογιάννης: Ολοκληρωμένες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση με την Armet Mobility

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Armet Mobility αύξησε τον τζίρο της από 100.000 ευρώ (το 2020) σε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ (το 2022).

Εβελίνα Μαυρίδη: Υπηρεσίες καθαρισμού επόμενης γενιάς με την CLEAN i.T

Οι υπηρεσίες της CLEAN i.T είναι διαθέσιμες σε Αττική και Μύκονο, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμες και στη Βόρεια Ελλάδα.