Αυγενάκης Γιώργος: Μια απλή online διαδικασία για τα απωλεσθέντα των ταξιδιωτών

Αυγενάκης Γιώργος: Μια απλή online διαδικασία για τα απωλεσθέντα των ταξιδιωτών

Αυγενάκης Γιώργος, 29

Ο Γιώργος Αυγενάκης από νεαρή ηλικία ανακάλυψε το πάθος του για την τεχνολογία και τις κατασκευές, µέσα από την ενασχόλησή του µε τον αεροµοντελισµό.

Στα σχολικά του χρόνια εργάστηκε σε κατάστηµα λιανικής, όπου σύντοµα αντιλήφθηκε την κλίση του προς τις πωλήσεις και την επικοινωνία. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και αργότερα ξεκίνησε την καριέρα του σε startups και στον τοµέα της συµβουλευτικής εταιρειών λογισµικού στο εξωτερικό, συνδυάζοντας τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες επικοινωνίας και πωλήσεων.

Παράλληλα, έχει ενεργό συµµετοχή ως µέτοχος ή δηµιουργός σε διάφορες εταιρείες λογισµικού, αξιοποιώντας τις επιχειρηµατικές του γνώσεις και την εµπειρία του στον τοµέα της τεχνολογίας. Επενδύοντας σε εταιρείες startups και δρώντας ως σύµβουλος, παρέχει στρατηγική καθοδήγηση, οικονοµική υποστήριξη και τεχνογνωσία, έχοντας έτσι ενεργό ρόλο στο ελληνικό επιχειρηµατικό οικοσύστηµα.

dfdgfg

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδροµής ήρθε σε επαφή µε τον συνεργάτη του, µε τον οποίο ξεκίνησαν από κοινού την Deliverback, µια πρωτοποριακή υπηρεσία που εξειδικεύεται στην επιστροφή απολεσθέντων αντικειµένων από ξενοδοχεία και αεροδρόµια.

Ιδρυθείσα το 2017 και µε έδρα την Αργυρούπολη, η Deliverback παρέχει µια απλή online διαδικασία, µέσω της οποίας οι ταξιδιώτες µπορούν να δηλώσουν το αντικείµενο που έχασαν, να καταχωρίσουν τη διεύθυνσή τους και να το παραλάβουν εύκολα και γρήγορα.

Έτσι, οι συνεργαζόµενες επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία, Airbnb, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και αεροδρόµια, µπορούν να επιστρέψουν τα αντικείµενα στους ιδιοκτήτες τους χωρίς καµία επιπλέον επιβάρυνση ή δυσκολία. Η Deliverback εξαλείφει την ανάγκη αναζήτησης εταιρείας courier, υπολογισµού του κόστους αποστολής και λήψης της πληρωµής, κάνοντας τη διαδικασία πιο αποδοτική και γρήγορη για όλα τα εµπλεκόµενα µέρη.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί µε πάνω από 2.000 ξενοδοχεία, µεταξύ αυτών και διεθνείς αλυσίδες, όπως οι Hilton και Marriott, έχοντας επιστρέψει χιλιάδες αντικείµενα. Η Deliverback έχει επεκταθεί σε 12 χώρες και συνεργάζεται µε τη Fraport για όλα τα αεροδρόµια της Ελλάδας, ενώ έχει συνάψει συµφωνίες µε αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς και άλλες εταιρείες του κλάδου της φιλοξενίας και του τουρισµού.

Η επιχείρηση έχει προσελκύσει χρηµατοδοτήσεις από angel investors, ενώ έχει λάβει διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό για την απλή και καινοτόµα ιδέα της. Στόχος της είναι η διεθνής επέκταση, µε όραµα να προσφέρει σε κάθε ταξιδιώτη τη δυνατότητα να ανακτά οποιοδήποτε ξεχασµένο αντικείµενό του µέσω µιας εύχρηστης διαδικτυακής πλατφόρµας.

Μεθοδολογία:
Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε µέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφεροµένων είτε µέσω προτάσεων από ιδρύµατα και αρµόδιους φορείς–, η συντακτική οµάδα έκανε µια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 92.

Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Πρόεδρο του ΣΕΒ και Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύµβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταµβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύµβουλο της EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr και Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες µε βαθµολογίες από το 1 (χαµηλότερο) έως το 5 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαµορφώθηκε η οριστική κατάταξη.

Η σειρά δηµοσίευσης έχει οριστεί σύµφωνα µε τη βαθµολογία των µελών (από την υψηλότερη στη χαµηλότερη) και, εν συνεχεία, αλφαβητικά.

THE FUTURE OF DRIVING

Οταν η πολυτέλεια συναντά την τεχνολογική υπεροχή

Περισσότερα από Forbes

Γκίνης Ανδρέας: Μια πλατφόρµα εκµίσθωσης πολυτελών καταλυµάτων αποκλειστικά με τεχνολογία VR Tours

Είναι ένας από τους τρεις συνιδρυτές και υπεύθυνος Marketing της Vivestia.

Τσιλιµπάρης Νικόλαος: Μια καινοτόµος startup που φιλοδοξεί να δηµιουργήσει έναν AI ψυχολόγο

Αναπτύσσει την "Αθηνά" (Athena), µια AI θεραπεύτρια ψυχικής υγείας.

Ροδόπουλος Γιώργος: Μια καινοτόµος προσέγγιση στη βιοµηχανία της πρωτεΐνης

Η ιδέα της EntoProtein ξεκίνησε από µια ουσιαστική ανησυχία για τις προκλήσεις της διατροφικής κρίσης και της κλιµατικής αλλαγής.

Πλιάτσικας Αναστάσιος: Αυτόνοµα αγροτικά ροµπότ πολλαπλών χρήσεων

Έχει συνιδρύσει την Agrofelis µαζί µε τους Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου.

Ιωάννης Μαλαθουνιάδης-Μάξιμος Χολοκολός: Μια δημιουργική "συμμαχία" που μετέτρεψε τη Maverix σε ένα ισχυρό Creative Agency

Ένα ακόμη δημιούργημά τους είναι το Maverix Academy που εκπαιδεύει εκατοντάδες επιχειρηματίες ανά την Ελλάδα στη δύναμη του video marketing.

Μαγουλάς Παναγιώτης: Το πρώτο βίγκαν κρεοπωλείο στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια του lockdown το 2020 συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας του.

Λουρδής Κωνσταντίνος, Λουρδή Φαίδρα: Αφιερωµένοι στο να καθιερώσουν την Ελλάδα ως διεθνή αλιευτικό προορισµό

Όλα ξεκίνησαν το 1991, όταν ο πατέρας τους, µηχανικός σε εργοστάσιο της Αγγλίας, συµµετείχε σε ένα fishing trip µε συναδέλφους.

Λαµτζίδης Οδυσσέας: Πρωτοποριακό προϊόν προστασίας των smart contracts των προγραμματιστών από επιθέσεις

Ο Οδυσσέας Λαµτζίδης ίδρυσε τη Phylax τον Μάρτιο του 2024, δύο χρόνια αφότου µπήκε στον χώρο του blockchain.

Ζήκου Νεφέλη, Θυµιανίδης Γιάννης: Το επόµενο βήµα προς µια πιο βιώσιµη και αποδοτική γεωργία

Οι ντοµάτες "µιλάνε". Πολύ συχνά "κλαίνε" µάλιστα. Αλλά ποιος τις ακούει;

Δηµητρόπουλος Ανδρέας: Συµβουλευτικές υπηρεσίες για προώθηση διαφηµιστικών καµπανιών από τη Σιγκαπούρη

Δραστηριοποιείται στον καινοτόµο τοµέα των εφαρµογών κινητής τηλεφωνίας από το 2015.

Βουρδόγλου Ιωάννης, Ζωηρός Πάρης, Μπίρκας Γεώργιος, Παπαρούνας Φώτης: Στόχος να γεφυρώσουν το χάσµα ανάµεσα σε πλοιοκτήτες και µαρίνες

Μέσω του καινοτόµου αυτοµατοποιηµένου λογισµικού διαχείρισης µαρινών που έχουν αναπτύξει.