Κίκης Γρηγόρης, 28
Ο Γρηγόρης Κίκης είναι διακεκριμένος Έλληνας σεφ και συνιδιοκτήτης γνωστών εστιατορίων. Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να διακριθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, με τις επιτυχίες του να αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την έντονη δράση του στον επιχειρηματικό κόσμο της εστίασης.
Μεταξύ των σημαντικών διακρίσεών του, έχει συμπεριληφθεί ως ο νεότερος σεφ στη λίστα "FNL Guide" ήδη από το 2022, ενώ το 2024 βρέθηκε στη θέση 28 της ίδιας λίστας. Είναι επίσης ο νεότερος Έλληνας σεφ που έχει αποσπάσει Χρυσό Σκούφο. Το 2023 το εστιατόριο "Herve", του οποίου είναι συνιδιοκτήτης, απέσπασε αστέρι Michelin, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή ανοδική του πορεία στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας.
Την ίδια χρονιά αναδείχθηκε νικητής στον περιφερειακό τελικό για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον διαγωνισμό "S. Pellegrino Young Chef Academy 2022-2023" και απέσπασε το βραβείο "Fine Dining Lovers Food for Thought" για την εξαιρετική του επίδοση.
Ο Γρηγόρης Κίκης είναι συνιδιοκτήτης του εστιατορίου "Herve", του "Upon Bistro", του street food Hanky Panky, καθώς και του "Menta Greece". Λόγω της πλούσιας εμπειρίας που έχει αποκτήσει στις κουζίνες σημαντικών σεφ ανά την Ευρώπη, καθώς και μέσα από τη συνεχή αναζήτηση και τον διαρκή πειραματισμό με νέες γεύσεις και ιδέες, η γαστρονομική του αντίληψη συνεχώς εξελίσσεται.
Η αγάπη του για τη μαγειρική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, όντας επηρεασμένος από τις παραδοσιακές συνταγές της οικογένειάς του. Προσπαθώντας πάντα να συνδέσει την παράδοση με την καινοτομία, ανέπτυξε από πολύ νωρίς την αντίληψη πως ο σεβασμός στα υλικά πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο των συνταγών του. Σεβασμός που εκφράζεται τόσο με τη χρήση πρώτων υλών βάσει της εποχικότητας όσο και με τη μείωση της σπατάλης. Η zero waste προσέγγισή του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των επιχειρήσεών του.
Το πάθος του για καινοτομία συμπληρώνει το ακαδημαϊκό του background στη διοίκηση επιχειρήσεων. Δύο στοιχεία που αποτελούν πάντα το έναυσμα για να αναζητά το επόμενο βήμα.
Μεθοδολογία:
Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε µέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφεροµένων είτε µέσω προτάσεων από ιδρύµατα και αρµόδιους φορείς–, η συντακτική οµάδα έκανε µια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 92.
Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Πρόεδρο του ΣΕΒ και Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύµβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταµβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύµβουλο της EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr και Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες µε βαθµολογίες από το 1 (χαµηλότερο) έως το 5 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαµορφώθηκε η οριστική κατάταξη.
Η σειρά δηµοσίευσης έχει οριστεί σύµφωνα µε τη βαθµολογία των µελών (από την υψηλότερη στη χαµηλότερη) και, εν συνεχεία, αλφαβητικά.
Προϋποθέσεις συµµετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2025" πληρούσαν όσοι είναι γεννηµένοι από την 1η/1/1995 και µετά.