Γρηγόρης Κίκης: Η "συνταγή" για… Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin

Γρηγόρης Κίκης: Η "συνταγή" για… Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin

Κίκης Γρηγόρης, 28

Ο Γρηγόρης Κίκης είναι διακεκριμένος Έλληνας σεφ και συνιδιοκτήτης γνωστών εστιατορίων. Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να διακριθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, με τις επιτυχίες του να αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την έντονη δράση του στον επιχειρηματικό κόσμο της εστίασης.

Μεταξύ των σημαντικών διακρίσεών του, έχει συμπεριληφθεί ως ο νεότερος σεφ στη λίστα "FNL Guide" ήδη από το 2022, ενώ το 2024 βρέθηκε στη θέση 28 της ίδιας λίστας. Είναι επίσης ο νεότερος Έλληνας σεφ που έχει αποσπάσει Χρυσό Σκούφο. Το 2023 το εστιατόριο "Herve", του οποίου είναι συνιδιοκτήτης, απέσπασε αστέρι Michelin, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή ανοδική του πορεία στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας.

Την ίδια χρονιά αναδείχθηκε νικητής στον περιφερειακό τελικό για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον διαγωνισμό "S. Pellegrino Young Chef Academy 2022-2023" και απέσπασε το βραβείο "Fine Dining Lovers Food for Thought" για την εξαιρετική του επίδοση.

Ο Γρηγόρης Κίκης είναι συνιδιοκτήτης του εστιατορίου "Herve", του "Upon Bistro", του street food Hanky Panky, καθώς και του "Menta Greece". Λόγω της πλούσιας εμπειρίας που έχει αποκτήσει στις κουζίνες σημαντικών σεφ ανά την Ευρώπη, καθώς και μέσα από τη συνεχή αναζήτηση και τον διαρκή πειραματισμό με νέες γεύσεις και ιδέες, η γαστρονομική του αντίληψη συνεχώς εξελίσσεται.

065_30 UNDER 30_KIKHS

Η αγάπη του για τη μαγειρική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, όντας επηρεασμένος από τις παραδοσιακές συνταγές της οικογένειάς του. Προσπαθώντας πάντα να συνδέσει την παράδοση με την καινοτομία, ανέπτυξε από πολύ νωρίς την αντίληψη πως ο σεβασμός στα υλικά πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο των συνταγών του. Σεβασμός που εκφράζεται τόσο με τη χρήση πρώτων υλών βάσει της εποχικότητας όσο και με τη μείωση της σπατάλης. Η zero waste προσέγγισή του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των επιχειρήσεών του.

Το πάθος του για καινοτομία συμπληρώνει το ακαδημαϊκό του background στη διοίκηση επιχειρήσεων. Δύο στοιχεία που αποτελούν πάντα το έναυσμα για να αναζητά το επόμενο βήμα.

Μεθοδολογία:
Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε µέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφεροµένων είτε µέσω προτάσεων από ιδρύµατα και αρµόδιους φορείς–, η συντακτική οµάδα έκανε µια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 92.

Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Πρόεδρο του ΣΕΒ και Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύµβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταµβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύµβουλο της EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr και Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες µε βαθµολογίες από το 1 (χαµηλότερο) έως το 5 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαµορφώθηκε η οριστική κατάταξη.

Η σειρά δηµοσίευσης έχει οριστεί σύµφωνα µε τη βαθµολογία των µελών (από την υψηλότερη στη χαµηλότερη) και, εν συνεχεία, αλφαβητικά.

Προϋποθέσεις συµµετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2025" πληρούσαν όσοι είναι γεννηµένοι από την 1η/1/1995 και µετά.

THE FUTURE OF DRIVING

Οταν η πολυτέλεια συναντά την τεχνολογική υπεροχή

Περισσότερα από Forbes

Γλυτσός Μάριος, Μενδρινός Γιώργος, Μίχας Γιώργος: Το πρώτο παγκοσµίως ΑΙ προϊόν που χαρτογραφεί αυτόµατα δασικές περιοχές

Εµπνευσµένοι από τις πεζοπορίες τους στην Ήπειρο, δηµιούργησαν πριν από δύο χρόνια το "caius paths".

Βελαώρας Ευάγγελος, Κρεµύδας Τάσος: Μια νέα πνοή στη 3D οπτικοποίηση της αρχιτεκτονικής

Δεν ήθελαν απλώς να ακολουθήσουν την πεπατηµένη οδό της επαγγελµατικής τους καριέρας.

Αραµπατζής Αχιλλέας, Αρβανίτης Θεµιστοκλής, Ζαχαρία Βασιλική, Κοµιώτης Αναστάσιος, Λάµπρου Οδυσσέας: Καινοτομία στη διαχείριση απορριμάτων

Η BINTER ξεκίνησε από τη Βασιλική Ζαχαρία τον Οκτώβριο του 2021 στο πλαίσιο του µαθήµατος "Πράσινη Επιχειρηµατικότητα" .

Κίμων-Αριστοτέλης Φογκτ: "Εκπαιδεύει" τους πρώτους ΑΙ agents για τον κλάδο της Υγείας

Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των γιατρών μέσω της αυτοματοποίησης των κλινικών διαδικασιών, χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης (AI agents) και μοντέλα απόσταξης γνώσης (knowledge distillation models).

Απόστολος Χρήστου: Ένας από τους πιο λαµπρούς Έλληνες αθλητές της κολύµβησης

Έχει συµβάλει σηµαντικά στην ανάδειξη της χώρας µας στο διεθνές αθλητικό στερέωµα.

Ίλια Ιωαννίδη, Νικήτας Κεφαλογιάννης: Έβαλαν βιολογικά βότανα του Ψηλορείτη σε κάψουλες... Nespresso

H Teapsule, μια κάψουλα 100% από φυσικά υλικά, που αποσυντίθεται στο σπίτι σαν πορτοκαλόφλουδα που μεταμορφώνεται σε φυσικό λίπασμα και είναι συμβατή με μηχανές Nespresso, φέρνει βιολογικά βότανα του Ψηλορείτη στην κούπα σας.

Εμμανουήλ Καραλής: Ο "Μανόλο" των αιθέρων

Ο "Μανόλο", με τις συνεχείς επιτυχίες του, αποδεικνύει ότι κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα όταν συνοδεύεται από επιμονή, πάθος και αφοσίωση.

Αντωνία Φογκτ: Αναγέννηση βλαστοκυττάρων για θεραπεία χόνδρου

Η Αντωνία έχει αναλάβει ηγετικούς ρόλους σε διάφορες ιατρικές εταιρείες υψηλού κύρους.

Forbes 30 under 30 - Greek List 2025: Δείτε το event που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι 30 πιο επιδραστικοί νέοι σε τομείς όπως το επιχειρείν, οι επιστήμες, η κοινωνική συνεισφορά, η καινοτομία και ο αθλητισμός για το 2025.