Γρηγόρης Κίκης: Η "συνταγή" για… Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin

Γρηγόρης Κίκης: Η "συνταγή" για… Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin

Κίκης Γρηγόρης, 28

Ο Γρηγόρης Κίκης είναι διακεκριμένος Έλληνας σεφ και συνιδιοκτήτης γνωστών εστιατορίων. Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να διακριθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, με τις επιτυχίες του να αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την έντονη δράση του στον επιχειρηματικό κόσμο της εστίασης.

Μεταξύ των σημαντικών διακρίσεών του, έχει συμπεριληφθεί ως ο νεότερος σεφ στη λίστα "FNL Guide" ήδη από το 2022, ενώ το 2024 βρέθηκε στη θέση 28 της ίδιας λίστας. Είναι επίσης ο νεότερος Έλληνας σεφ που έχει αποσπάσει Χρυσό Σκούφο. Το 2023 το εστιατόριο "Herve", του οποίου είναι συνιδιοκτήτης, απέσπασε αστέρι Michelin, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή ανοδική του πορεία στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας.

Την ίδια χρονιά αναδείχθηκε νικητής στον περιφερειακό τελικό για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον διαγωνισμό "S. Pellegrino Young Chef Academy 2022-2023" και απέσπασε το βραβείο "Fine Dining Lovers Food for Thought" για την εξαιρετική του επίδοση.

Ο Γρηγόρης Κίκης είναι συνιδιοκτήτης του εστιατορίου "Herve", του "Upon Bistro", του street food Hanky Panky, καθώς και του "Menta Greece". Λόγω της πλούσιας εμπειρίας που έχει αποκτήσει στις κουζίνες σημαντικών σεφ ανά την Ευρώπη, καθώς και μέσα από τη συνεχή αναζήτηση και τον διαρκή πειραματισμό με νέες γεύσεις και ιδέες, η γαστρονομική του αντίληψη συνεχώς εξελίσσεται.

065_30 UNDER 30_KIKHS

Η αγάπη του για τη μαγειρική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, όντας επηρεασμένος από τις παραδοσιακές συνταγές της οικογένειάς του. Προσπαθώντας πάντα να συνδέσει την παράδοση με την καινοτομία, ανέπτυξε από πολύ νωρίς την αντίληψη πως ο σεβασμός στα υλικά πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο των συνταγών του. Σεβασμός που εκφράζεται τόσο με τη χρήση πρώτων υλών βάσει της εποχικότητας όσο και με τη μείωση της σπατάλης. Η zero waste προσέγγισή του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των επιχειρήσεών του.

Το πάθος του για καινοτομία συμπληρώνει το ακαδημαϊκό του background στη διοίκηση επιχειρήσεων. Δύο στοιχεία που αποτελούν πάντα το έναυσμα για να αναζητά το επόμενο βήμα.

Μεθοδολογία:
Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε µέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφεροµένων είτε µέσω προτάσεων από ιδρύµατα και αρµόδιους φορείς–, η συντακτική οµάδα έκανε µια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 92.

Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Πρόεδρο του ΣΕΒ και Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύµβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταµβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύµβουλο της EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr και Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες µε βαθµολογίες από το 1 (χαµηλότερο) έως το 5 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαµορφώθηκε η οριστική κατάταξη.

Η σειρά δηµοσίευσης έχει οριστεί σύµφωνα µε τη βαθµολογία των µελών (από την υψηλότερη στη χαµηλότερη) και, εν συνεχεία, αλφαβητικά.

Προϋποθέσεις συµµετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2025" πληρούσαν όσοι είναι γεννηµένοι από την 1η/1/1995 και µετά.

THE FUTURE OF DRIVING

Οταν η πολυτέλεια συναντά την τεχνολογική υπεροχή

Περισσότερα από Forbes

Γκίνης Ανδρέας: Μια πλατφόρµα εκµίσθωσης πολυτελών καταλυµάτων αποκλειστικά με τεχνολογία VR Tours

Είναι ένας από τους τρεις συνιδρυτές και υπεύθυνος Marketing της Vivestia.

Αυγενάκης Γιώργος: Μια απλή online διαδικασία για τα απωλεσθέντα των ταξιδιωτών

Έχει ενεργό συµµετοχή ως µέτοχος ή δηµιουργός σε διάφορες εταιρείες λογισµικού.

Τσιλιµπάρης Νικόλαος: Μια καινοτόµος startup που φιλοδοξεί να δηµιουργήσει έναν AI ψυχολόγο

Αναπτύσσει την "Αθηνά" (Athena), µια AI θεραπεύτρια ψυχικής υγείας.

Ροδόπουλος Γιώργος: Μια καινοτόµος προσέγγιση στη βιοµηχανία της πρωτεΐνης

Η ιδέα της EntoProtein ξεκίνησε από µια ουσιαστική ανησυχία για τις προκλήσεις της διατροφικής κρίσης και της κλιµατικής αλλαγής.

Πλιάτσικας Αναστάσιος: Αυτόνοµα αγροτικά ροµπότ πολλαπλών χρήσεων

Έχει συνιδρύσει την Agrofelis µαζί µε τους Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου.

Ιωάννης Μαλαθουνιάδης-Μάξιμος Χολοκολός: Μια δημιουργική "συμμαχία" που μετέτρεψε τη Maverix σε ένα ισχυρό Creative Agency

Ένα ακόμη δημιούργημά τους είναι το Maverix Academy που εκπαιδεύει εκατοντάδες επιχειρηματίες ανά την Ελλάδα στη δύναμη του video marketing.

Μαγουλάς Παναγιώτης: Το πρώτο βίγκαν κρεοπωλείο στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια του lockdown το 2020 συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας του.

Λουρδής Κωνσταντίνος, Λουρδή Φαίδρα: Αφιερωµένοι στο να καθιερώσουν την Ελλάδα ως διεθνή αλιευτικό προορισµό

Όλα ξεκίνησαν το 1991, όταν ο πατέρας τους, µηχανικός σε εργοστάσιο της Αγγλίας, συµµετείχε σε ένα fishing trip µε συναδέλφους.

Λαµτζίδης Οδυσσέας: Πρωτοποριακό προϊόν προστασίας των smart contracts των προγραμματιστών από επιθέσεις

Ο Οδυσσέας Λαµτζίδης ίδρυσε τη Phylax τον Μάρτιο του 2024, δύο χρόνια αφότου µπήκε στον χώρο του blockchain.

Ζήκου Νεφέλη, Θυµιανίδης Γιάννης: Το επόµενο βήµα προς µια πιο βιώσιµη και αποδοτική γεωργία

Οι ντοµάτες "µιλάνε". Πολύ συχνά "κλαίνε" µάλιστα. Αλλά ποιος τις ακούει;

Δηµητρόπουλος Ανδρέας: Συµβουλευτικές υπηρεσίες για προώθηση διαφηµιστικών καµπανιών από τη Σιγκαπούρη

Δραστηριοποιείται στον καινοτόµο τοµέα των εφαρµογών κινητής τηλεφωνίας από το 2015.