Μαγουλάς Παναγιώτης: Το πρώτο βίγκαν κρεοπωλείο στην Ελλάδα

Μαγουλάς Παναγιώτης: Το πρώτο βίγκαν κρεοπωλείο στην Ελλάδα

Μαγουλάς Παναγιώτης, 27

Ο Παναγιώτης Μαγουλάς είναι Vegan Chef και ιδρυτής της εταιρείας "Ο Βέγκαν 269". Κατά τη διάρκεια του lockdown το 2020 συνέλαβε την ιδέα να δηµιουργήσει το πρώτο βίγκαν κρεοπωλείο στην Ελλάδα, µε στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές υγιεινά προϊόντα από αγνές πρώτες ύλες και θρεπτικά συστατικά. Όλα αυτά µε κύριο γνώµονα την ελληνική προέλευση και ταυτόχρονα χωρίς να προκαλούνται αρνητικές συνέπειες για τα ζώα και το περιβάλλον.

Έπειτα από πολλές ώρες πειραµατισµών κατάφερε να αναπτύξει χειροποίητα φυτικά υποκατάστατα κρέατος. Παρουσίασε την ιδέα του στη σελίδα "Pmagoulas" στο Instagram, η οποία µαζί την εταιρική σελίδα "ovegan269" συγκεντρώνουν σήµερα συνολικά 60.000 followers.

Για να εξασφαλίσει κεφάλαια και να επιταχύνει την ανάπτυξη της επιχείρησής του, συµµετείχε µε επιτυχία στην εκποµπή "Dragons’ Den Greece", όπου βρήκε επενδυτές και κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 60.000 ευρώ. Με αυτά τα κεφάλαια δηµιούργησε εργαστήριο, φυσικό κατάστηµα και eshop για τη διανοµή των προϊόντων του στην Αττική. Σήµερα βρίσκεται σε φάση δεύτερου γύρου χρηµατοδότησης.

Το όραµα της εταιρείας "Ο Βέγκαν 269" είναι αφενός η ανάπτυξη και καθιέρωση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά και αφετέρου η επέκτασή της σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, µε στόχο να αναδειχθεί ως ένας από τους κύριους παράγοντες στον τοµέα της παραγωγής φυτικών προϊόντων.

dsfsfsd

Μέσα σε έξι µήνες από την απόκτηση της άδειας λειτουργίας, η εταιρεία "Ο Βέγκαν 269" έχει ήδη καταφέρει να συνεργαστεί µε εστιατόρια, ξενοδοχεία, καταστήµατα εστίασης και βιολογικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει επίσης ξεκινήσει εξαγωγές σε σούπερ-µάρκετ της Γερµανίας.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις συζητήσεις και έχει ξεκινήσει να προµηθεύει τη µεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-µάρκετ χονδρικής στην Ελλάδα, ενώ έχει λάβει θετικές απαντήσεις και από αλλά σούπερ-µάρκετ λιανικής πώλησης.

Επιπλέον, έχει εξασφαλίσει διανοµείς για την προώθηση των προϊόντων της, µε νέα σηµεία πώλησης σε Αµερική και Ευρώπη, αναζητώντας συνεχώς καινούργιους διανοµείς των προϊόντων της εταιρείας και σε άλλες χώρες.

Τέλος, τον Ιανουάριο του 2025 θα εγκαινιάσει το πρώτο franchise κατάστηµα "Ο Βέγκαν 269" στην Ολλανδία, ενώ γίνονται συζητήσεις και για νέα πακέτα franchise για όλη την Ελλάδα.

Μεθοδολογία:
Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε µέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφεροµένων είτε µέσω προτάσεων από ιδρύµατα και αρµόδιους φορείς–, η συντακτική οµάδα έκανε µια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 92.

Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Πρόεδρο του ΣΕΒ και Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύµβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταµβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύµβουλο της EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr και Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες µε βαθµολογίες από το 1 (χαµηλότερο) έως το 5 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαµορφώθηκε η οριστική κατάταξη.

Η σειρά δηµοσίευσης έχει οριστεί σύµφωνα µε τη βαθµολογία των µελών (από την υψηλότερη στη χαµηλότερη) και, εν συνεχεία, αλφαβητικά.

Προϋποθέσεις συµµετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2025" πληρούσαν όσοι είναι γεννηµένοι από την 1η/1/1995 και µετά.

THE FUTURE OF DRIVING

Οταν η πολυτέλεια συναντά την τεχνολογική υπεροχή

Περισσότερα από Forbes

Πλιάτσικας Αναστάσιος: Αυτόνοµα αγροτικά ροµπότ πολλαπλών χρήσεων

Έχει συνιδρύσει την Agrofelis µαζί µε τους Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου.

Ιωάννης Μαλαθουνιάδης-Μάξιμος Χολοκολός: Μια δημιουργική "συμμαχία" που μετέτρεψε τη Maverix σε ένα ισχυρό Creative Agency

Ένα ακόμη δημιούργημά τους είναι το Maverix Academy που εκπαιδεύει εκατοντάδες επιχειρηματίες ανά την Ελλάδα στη δύναμη του video marketing.

Λουρδής Κωνσταντίνος, Λουρδή Φαίδρα: Αφιερωµένοι στο να καθιερώσουν την Ελλάδα ως διεθνή αλιευτικό προορισµό

Όλα ξεκίνησαν το 1991, όταν ο πατέρας τους, µηχανικός σε εργοστάσιο της Αγγλίας, συµµετείχε σε ένα fishing trip µε συναδέλφους.

Λαµτζίδης Οδυσσέας: Πρωτοποριακό προϊόν προστασίας των smart contracts των προγραμματιστών από επιθέσεις

Ο Οδυσσέας Λαµτζίδης ίδρυσε τη Phylax τον Μάρτιο του 2024, δύο χρόνια αφότου µπήκε στον χώρο του blockchain.

Ζήκου Νεφέλη, Θυµιανίδης Γιάννης: Το επόµενο βήµα προς µια πιο βιώσιµη και αποδοτική γεωργία

Οι ντοµάτες "µιλάνε". Πολύ συχνά "κλαίνε" µάλιστα. Αλλά ποιος τις ακούει;

Δηµητρόπουλος Ανδρέας: Συµβουλευτικές υπηρεσίες για προώθηση διαφηµιστικών καµπανιών από τη Σιγκαπούρη

Δραστηριοποιείται στον καινοτόµο τοµέα των εφαρµογών κινητής τηλεφωνίας από το 2015.

Βουρδόγλου Ιωάννης, Ζωηρός Πάρης, Μπίρκας Γεώργιος, Παπαρούνας Φώτης: Στόχος να γεφυρώσουν το χάσµα ανάµεσα σε πλοιοκτήτες και µαρίνες

Μέσω του καινοτόµου αυτοµατοποιηµένου λογισµικού διαχείρισης µαρινών που έχουν αναπτύξει.

Αλεξάνδρα Βασιλάτου: Η "συνταγή" που ανέδειξε το "άλ3ξ" σε σημείο αναφοράς για pasta στην Αθήνα

Από την κουζίνα της γιαγιάς… στην κουζίνα του "άλ3ξ the fresh pasta bar", με ενδιάμεσους σταθμούς το "The Savoy Grill" στο Λονδίνο και το "Le Mavrommatis" στο Παρίσι.

Γιάσσερ Τσιχλάκης: Τεχνητή Νοηµοσύνη για την ανάλυση των κινητικών λειτουργιών του σώµατος

Μέσω υπολογιστικής όρασης και διεξάγει αξιολογήσεις για κινητικότητα, σταθερότητα, ισορροπία και στάση σώµατος.

Μαρίνα Σιώτου: Από το θεατρικό σανίδι, στη μεγάλη οθόνη και στις Κάννες

Στόχος τηςείναι να αποδεικνύει με το έργο της πως η τέχνη, το θέατρο, ο κινηματογράφος μπορούν να λειτουργήσουν επιδραστικά και θετικά στις ζωές των ανθρώπων.