Κυριακούλης Άγγελος, Κυριακούλης Γιώργος: Συνδυασμός ποιότητας αγροτικών προϊόντων µε ισχυρό brand

Κυριακούλης Άγγελος, Κυριακούλης Γιώργος: Συνδυασμός ποιότητας αγροτικών προϊόντων µε ισχυρό brand

Κυριακούλης Άγγελος, 24 - Κυριακούλης Γιώργος, 26

Τα αδέρφια Γιώργος και Άγγελος Κυριακούλης είναι συνιδρυτές και ιδιοκτήτες της εταιρείας TeGaia - Κτήµα Κυριακούλη. Κατά την περίοδο της πανδηµίας του κορονοϊού το 2020, µια περίοδο αβεβαιότητας και διαρκών προκλήσεων, ενώ ακόµη δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Πατώντας σε γνώριµα εδάφη, αξιοποίησαν την οικογενειακή τους παράδοση στην αγροτική παραγωγή και δηµιούργησαν την εταιρεία τους, µε όραµα την ποιότητα και την ασφάλεια στα τρόφιµα. Με στόχο να συνδέσουν την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων µε ένα ισχυρό brand, επικεντρώθηκαν στο µήλο Τριπόλεως Ντελίσιους Πιλαφά, ένα τοπικό προϊόν µε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλούσια ιστορία, που φέρει την ένδειξη ΠΟΠ (Προστατευόµενη Ονοµασία Προέλευσης). Αναγνωρίζοντας την αξία αυτού του προϊόντος, επένδυσαν σε branding, σύγχρονες εγκαταστάσεις και µηχανήµατα, ενώ φρόντισαν οι δραστηριότητές τους να σέβονται το περιβάλλον, δίνοντας ιδιαίτερη σηµασία στη βιωσιµότητα και την προστασία της φύσης.

Από το 2020 έως σήµερα έχουν καταφέρει να προωθήσουν το µήλο Ντελίσιους Πιλαφά σε όλη την Ελλάδα, τοποθετώντας το προϊόν τους στις µεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-µάρκετ της χώρας και τροφοδοτώντας µεγάλο µέρος της χονδρικής αγοράς.

sdfgsdf

Το 2023, µετά την πανδηµία, οι ιδρυτές της TeGaia - Κτήµα Κυριακούλη αναγνώρισαν την ευκαιρία να πρωτοπορήσουν ακόµα περισσότερο. Δηµιούργησαν το ηλεκτρονικό κατάστηµα της εταιρείας, µέσω του οποίου εµπορεύονται απευθείας τα προϊόντα που καλλιεργούνται στις εκτάσεις του κτήµατος. Έτσι, εφαρµόζουν το µοντέλο "farm-to-table" στην πιο άµεση και ουσιαστική µορφή του. Αυτή η επένδυση έχει αποδώσει καρπούς, καθώς µέσα σε µόλις έναν χρόνο από το λανσάρισµα της πλατφόρµας έχουν διεκπεραιωθεί πάνω από 2.000 παραγγελίες σε όλη την Ελλάδα.

Οι δύο συνιδρυτές, συνδυάζοντας ακαδηµαϊκή κατάρτιση και επιχειρηµατική διορατικότητα, δηµιούργησαν ένα ισχυρό brand στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής. Η στρατηγική τους ενσωµατώνει καινοτοµία, βιωσιµότητα και επιχειρηµατικό πνεύµα, κατατάσσοντας την εταιρεία τους ως πρότυπο στην τοπική και εθνική αγορά. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι η πρωτοπορία, η δέσµευση στην προώθηση υψηλής ποιότητας τοπικών προϊόντων και οι επενδύσεις στην καθετοποίηση της αγροτικής παραγωγής καθιστούν την TeGaia υπόδειγµα επιχείρησης.

Μεθοδολογία:
Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε µέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφεροµένων είτε µέσω προτάσεων από ιδρύµατα και αρµόδιους φορείς–, η συντακτική οµάδα έκανε µια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 92.

Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (Πρόεδρο του ΣΕΒ και Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύµβουλο της Bespoke SGA Holdings), Μιχάλη Μπλέτσα (Διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Απόστολο Ταµβακάκη (Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύµβουλο της EOS Capital Partners) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Πρόεδρο του Capital.gr και Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις υποψηφιότητες µε βαθµολογίες από το 1 (χαµηλότερο) έως το 5 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαµορφώθηκε η οριστική κατάταξη.

Η σειρά δηµοσίευσης έχει οριστεί σύµφωνα µε τη βαθµολογία των µελών (από την υψηλότερη στη χαµηλότερη) και, εν συνεχεία, αλφαβητικά.

Προϋποθέσεις συµµετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2025" πληρούσαν όσοι είναι γεννηµένοι από την 1η/1/1995 και µετά.

THE FUTURE OF DRIVING

Οταν η πολυτέλεια συναντά την τεχνολογική υπεροχή

Περισσότερα από Forbes

Πλιάτσικας Αναστάσιος: Αυτόνοµα αγροτικά ροµπότ πολλαπλών χρήσεων

Έχει συνιδρύσει την Agrofelis µαζί µε τους Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου.

Ιωάννης Μαλαθουνιάδης-Μάξιμος Χολοκολός: Μια δημιουργική "συμμαχία" που μετέτρεψε τη Maverix σε ένα ισχυρό Creative Agency

Ένα ακόμη δημιούργημά τους είναι το Maverix Academy που εκπαιδεύει εκατοντάδες επιχειρηματίες ανά την Ελλάδα στη δύναμη του video marketing.

Μαγουλάς Παναγιώτης: Το πρώτο βίγκαν κρεοπωλείο στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια του lockdown το 2020 συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας του.

Λουρδής Κωνσταντίνος, Λουρδή Φαίδρα: Αφιερωµένοι στο να καθιερώσουν την Ελλάδα ως διεθνή αλιευτικό προορισµό

Όλα ξεκίνησαν το 1991, όταν ο πατέρας τους, µηχανικός σε εργοστάσιο της Αγγλίας, συµµετείχε σε ένα fishing trip µε συναδέλφους.

Λαµτζίδης Οδυσσέας: Πρωτοποριακό προϊόν προστασίας των smart contracts των προγραμματιστών από επιθέσεις

Ο Οδυσσέας Λαµτζίδης ίδρυσε τη Phylax τον Μάρτιο του 2024, δύο χρόνια αφότου µπήκε στον χώρο του blockchain.

Ζήκου Νεφέλη, Θυµιανίδης Γιάννης: Το επόµενο βήµα προς µια πιο βιώσιµη και αποδοτική γεωργία

Οι ντοµάτες "µιλάνε". Πολύ συχνά "κλαίνε" µάλιστα. Αλλά ποιος τις ακούει;

Δηµητρόπουλος Ανδρέας: Συµβουλευτικές υπηρεσίες για προώθηση διαφηµιστικών καµπανιών από τη Σιγκαπούρη

Δραστηριοποιείται στον καινοτόµο τοµέα των εφαρµογών κινητής τηλεφωνίας από το 2015.

Βουρδόγλου Ιωάννης, Ζωηρός Πάρης, Μπίρκας Γεώργιος, Παπαρούνας Φώτης: Στόχος να γεφυρώσουν το χάσµα ανάµεσα σε πλοιοκτήτες και µαρίνες

Μέσω του καινοτόµου αυτοµατοποιηµένου λογισµικού διαχείρισης µαρινών που έχουν αναπτύξει.

Αλεξάνδρα Βασιλάτου: Η "συνταγή" που ανέδειξε το "άλ3ξ" σε σημείο αναφοράς για pasta στην Αθήνα

Από την κουζίνα της γιαγιάς… στην κουζίνα του "άλ3ξ the fresh pasta bar", με ενδιάμεσους σταθμούς το "The Savoy Grill" στο Λονδίνο και το "Le Mavrommatis" στο Παρίσι.

Γιάσσερ Τσιχλάκης: Τεχνητή Νοηµοσύνη για την ανάλυση των κινητικών λειτουργιών του σώµατος

Μέσω υπολογιστικής όρασης και διεξάγει αξιολογήσεις για κινητικότητα, σταθερότητα, ισορροπία και στάση σώµατος.