Aisthesis Medical: Με τη χρήση AI εξαλείφει τις διεγχειρητικές-μετεγχειρητικές επιπλοκές

Aisthesis Medical: Με τη χρήση AI εξαλείφει τις διεγχειρητικές-μετεγχειρητικές επιπλοκές

Ιωάννης Γκουζιώνης (28 ετών), Βασίλης Δημακόπουλος (28 ετών), Σωτήρης Λιλιόπουλος (28 ετών)

Κάθε χρόνο περίπου 300 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις. Ωστόσο, 77,5 εκατομμύρια από αυτούς υποφέρουν από διεγχειρητικές επιπλοκές (π.χ., διεγχειρητική υπόταση) αλλά και μετεγχειρητικές επιπλοκές (π.χ., νεφρική ανεπάρκεια). Τέτοιες επιπλοκές δυσχεραίνουν την υγεία των ασθενών, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας με υπέρογκα έξοδα. Πολύτιμη βοήθεια στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει η Aisthesis Medical, μια νεοφυής εταιρεία στον χώρο της τεχνολογίας υγείας, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2022 από τους Ιωάννη Γκουζιώνη, Βασίλη Δημακόπουλο και Σωτήρη Λιλιόπουλο.

Η Aisthesis Medical, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, υποστηρίζει τους αναισθησιολόγους και εντατικολόγους στη λήψη των κλινικών τους αποφάσεων. Συγκεκριμένα, συλλέγοντας βιοσήματα και κλινικές πληροφορίες, αποσκοπεί στην παροχή ενός εξατομικευμένου πλάνου προσδιορισμού της χειρουργικής επέμβασης. Αυτό περιλαμβάνει μια έξυπνη πλατφόρμα προεγχειρητικής αξιολόγησης, ένα διεγχειρητικό σύστημα πρόβλεψης επιπλοκών, καθώς και μια πλατφόρμα συνεχούς παρακολούθησης των ασθενών στις μονάδες θεραπείας, με απώτερο στόχο αφενός την εξάλειψη των επιπλοκών για τον ασθενή και αφετέρου τη μικρότερη δυνατή παραμονή του στο νοσοκομείο.

Μέχρι σήμερα η Aisthesis Medical έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με πανεπιστημιακά και ιδιωτικά νοσοκομεία σε Ελλάδα και Ευρώπη (ενδεικτικά αναφέρονται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και της Φρανκφούρτης), που στόχο έχει αφενός τη συλλογή δεδομένων για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης των προϊόντων της και αφετέρου την επικύρωσή τους. Στην ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών θα συντελέσει η συμμετοχή της εταιρείας στο πρόγραμμα EIT Health SymbIASIS. Επιπλέον, η Aisthesis Μedical βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης για την εκπόνηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και για θέματα μεταφοράς τεχνολογίας (π.χ., προαξιολόγηση, διαχείριση διανοητικής ιδιοκτησίας κ.ά.).

Την ίδια στιγμή, οι τρεις ιδρυτές βρίσκονται σε συζητήσεις με μεγάλα επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, με στόχο τη λήψη χρηματοδότησης.

Η Aisthesis Medical έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς καινοτομίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιτομή των διακρίσεών της ήταν η εκπροσώπηση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στο Ισραήλ τον Μάιο του 2022, μαζί με άλλες 8 νεοφυείς εταιρείες, καθώς και η συμμετοχή της στον τελικό του London Healthtech Challenge.

Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Ιωάννης Γκουζιώνης, Σωτήρης Λιλιόπουλος, Βασίλης Δημακόπουλος.

Mεθοδολογία:  Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 50. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Bespoke SGA Holdings), Νίκο Καραμούζη (πρόεδρο του SMERemediumCap και της Grant Thornton Ελλάδος), Μιχάλη Μπλέτσα (διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (πρόεδρο του Capital.gr, πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις 50 υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη.  Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και εν συνεχεία, αλφαβητικά.  Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 under 30 Greece 2023" πληρούσαν όσοι είναι γεννημένοι από την 1/1/1993 και μετά.

Διαβάστε ακόμη: 

* Κυριάκος Γεωργίου: Το μαθηματικό μυαλό της Finloup

* Νίκος Θεοδωρόπουλος: Μεταξύ πολιτικής και επιχειρείν 

* Promilist: Ανοίγει νέους δρόμους... στη ναυτιλία, με σύμμαχο την τεχνητή νοημοσύνη

* Orderit: Η εφαρμογή που βάζει τέλος στον εφιάλτη της κουζίνας των εστιατορίων

* Η Aidplex αλλάζει τα δεδομένα στη θεραπεία της σκολίωσης

Το luxury brand της 24χρονης Μαρίνας Ραφαήλ που "κατέκτησε" βασίλισσες και celebrities

BrainFirst: Η startup που έβαλε την εικονική πραγματικότητα στα σχολεία

* Knifeprint: Η startup που ανήγαγε την κατασκευή μαχαιριών σε τέχνη για όλους

Microgreens-Magicgreens: Μετατρέπει παλιούς υπολογιστές σε hi-tech μίνι θερμοκήπια μικρολαχανικών

* Digital Bites: H startup που προσθέτει γεύση... στην εικονική πραγματικότητα

* Το Aivio της JBM βάζει τέλος στη σπατάλη νερού

* Univation, η startup που βοηθά φοιτητές να κάνουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες πράξη

GEP Unmanned Technologies: Τα drones της ελληνικής startup "σκανάρουν" το χωράφι σου σε 15΄

Γυμνάσου και κέρδισε δωροεπιταγές μέσω του app της Run4More

* Gridustry: Η startup που "χτίζει" μια νέα κουλτούρα κατανάλωσης ενέργειας

 

THE FUTURE OF DRIVING

Οταν η πολυτέλεια συναντά την τεχνολογική υπεροχή