Η Carge σας κλείνει ραντεβού για "φόρτιση" οπουδήποτε στην Ευρώπη

Η Carge σας κλείνει ραντεβού για "φόρτιση" οπουδήποτε στην Ευρώπη

Λευτέρης Καραµπατσάκης (26 ετών) 

ΚΛΑΔΟΣ: Εφαρµογή για φόρτιση Οχηµάτων - CARGE

  
Ο Λευτέρης Καραµπατσάκης πριν από 18 µήνες ταξίδεψε για πρώτη φορά µε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για να µπορέσει να βρει και να χρησιµοποιήσει τον πλησιέστερο σταθµό φόρτισης, χρειάστηκε να κάνει εγγραφή σε διαφορετικές εφαρµογές, να δεσµεύσει ένα συγκεκριµένο χρηµατικό ποσό και, τέλος, να περιµένει την κάρτα που ενεργοποιεί το βύσµα του εκάστοτε παρόχου.

Την ίδια περίοδο, ως αποτέλεσµα της πανδηµίας, πολλές ευρωπαϊκές χώρες (µέσα σε αυτές και η Ελλάδα) είχαν ήδη εξαγγείλει µια σειρά από νέα κίνητρα υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης µε στόχο την πράσινη ανάπτυξη (green deal) και τη µείωση ρύπων CO2. Τότε αποφάσισε να είναι πρώτος σε αυτό το πεδίο και να χτίσει από το µηδέν µια λύση που θα βοηθά τους οδηγούς ηλεκτρικών οχηµάτων να εντοπίσουν και να δεσµεύσουν οποιοδήποτε σταθµό στην Ευρώπη, έτσι ώστε να φορτίσουν απρόσκοπτα την µπαταρία τους χωρίς κανένα άγχος. Σε αυτό το επιχειρηµατικό ταξίδι, συνίδρυσε το 2020 την Carge µαζί µε τον Πέτρο Μπένο (CTO) (άνω των 30).

Αυτό που διαφοροποιεί την εφαρµογή της Carge είναι ότι έρχεται να λύσει και άλλα, µη φανερά προβλήµατα που αφορούν τη διανοµή δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. "Μέσω προηγµένης τεχνολογίας, αποκτούµε πρόσβαση σε κάθε όχηµα ξεχωριστά και ελέγχουµε το φορτίο σε κάθε συνεδρία φόρτισης, έτσι ώστε να εξισορροπούνται οι καταναλώσεις και να αποφεύγονται τα σηµεία αιχµής για τους προµηθευτές ρεύµατος. Έτσι, δίνουµε τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει µια διαφορετική χρονική περίοδο για την επαναφόρτιση της µπαταρίας του, εξοικονοµώντας χρήµατα και βοηθώντας το δίκτυο της επιλεγµένης περιοχής. Πρόκειται για την πρώτη εφαρµογή στον κόσµο που χρησιµοποιεί την έξυπνη φόρτιση ως µέσο ενίσχυσης των παρόχων ενέργειας, δηµιουργώντας ανταγωνιστικό εφόδιο κατά την είσοδό µας στις νέες αγορές", εξηγεί ο Λευτέρης.

Η Carge έχει λάβει χρηµατοδότηση ύψους 330.000 ευρώ (pre-seed), ενώ στην παρούσα φάση βρίσκεται σε συζητήσεις µε venture capitals για τον επόµενο γύρο χρηµατοδότησης (seed round). Σήµερα η Carge µετρά περισσότερους από 12.500 εγγεγραµµένους χρήστες σε 5 χώρες (Ελλάδα, Ρουµανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ιταλία), ενώ έχει υπογράψει συµφωνίες µε τους µεγαλύτερους φορείς υποδοµών φόρτισης, αποκτώντας πρόσβαση σε 95.000+ σταθµούς επαναφόρτισης. Όραµα του Λευτέρη είναι να γίνει η Carge ο µεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη.

 

Mεθοδολογία: Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 50. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita), Νίκο Καραμούζη (πρώην πρόεδρο της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρόεδρο της Grant Thornton), Μιχάλη Μπλέτσα (διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (πρόεδρο του Capital.gr, πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις 50 υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη. Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και, εν συνεχεία, αλφαβητικά. Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 Under 30 Greece 2022" πληρούσαν όσοι είναι γεννημένοι από 1/1/1992 και μετά.

Διαβάστε ακόμη 

* Κleesto: Η πλατφόρμα που προσφέρει ψηφιακές λύσεις στον κλάδο του τουρισµού

* Το Project Parenting η πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα που στηρίζει τους γονείς 

* Σταµάτης Βόγλης: Ο startupper που μοιράζεται το ίδιο πάθος για βιώσιμη αλιεία και information services  

* Στέφανος Ντούσκος: Δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε

* Μαριαλήνα Τσινίδη: Η 17η χρονη μαθήτρια που τα πειράματά της ταξιδεύουν στο διάστημα

* CollegeLink: Η πλατφόρμα που συνδέει τους νέους με την αγορά εργασίας

* Ο Νικόλας Βαρβέρης και η OVIVIEW ανοίγουν την πόρτα των εργοδοτών στους νέους

* Aυθεντικές αλιευτικές εμπειρίες στη Μεσόγειο μέσω της Fisea

* Θανάσης Γκαβέλας: Ο χρυσός παραολυµπιονίκης που κατέρριψε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στο Τόκιο

* Βιντεοπαιχνίδια και εικονική πραγματικότητα made in Greece από την eNVy softworks και τον Β. Καραβασίλη