Το Project Parenting η πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα που στηρίζει τους γονείς

Το Project Parenting η πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα που στηρίζει τους γονείς

Μαρίνα Αρπλιά (27 ετών) 

e-learning - project parenting

Η Μαρίνα στα 25 της εγκατέλειψε µια πολλά υποσχόµενη καριέρα στην πολυεθνική εταιρεία GSK (όπου ήταν στο Future Leaders Program) για να κυνηγήσει το όνειρό της να συνεισφέρει στον κόσµο που ονειρευόταν. Πριν ακόµη φύγει από την εταιρεία όπου εργαζόταν, αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τον κόσµο καλύτερο είναι να προσφέρεις στους γονείς, καθώς αποτελούν τους ενεργούς ανθρώπους τού τώρα και παράλληλα ανατρέφουν και την επόµενη γενιά. Έτσι, η Μαρίνα ίδρυσε τον Μάρτιο του 2020 το projectparenting, την πρώτη online εκπαιδευτική πλατφόρµα για γονείς στη χώρα µας, η οποία συγκέντρωνε για πρώτη φορά οργανωµένη και έγκυρη γνώση µε στόχο την πρακτική υποστήριξη των γονέων στο ταξίδι της γονεϊκότητας. Όπως λέει η Μαρίνα: το Project Parenting ήρθε να καλύψει ένα τεράστιο κενό στην αγορά, "καθώς πριν από εµάς δεν υπήρχε καµία οργανωµένη στήριξη και κανένα ολιστικό πρόγραµµα υποστήριξης για γονείς". Στόχος της ήταν να ενώσει τους καλύτερους επαγγελµατίες της χώρας κάτω από την οµπρέλα του ProjectParenting, ώστε να µιλήσουν για όλα τα θέµατα που απασχολούν τους γονείς αναφορικά µε το παιδί, αλλά και µε τους ίδιους, τη δική τους προσωπική ανάπτυξη.

Η Μαρίνα ξεκίνησε το Project Parenting δύο µέρες πριν από το πρώτο lockdown και σε ενάµιση χρόνο έχει καταφέρει µε την οµάδα της (η οποία έχει πλέον µεγαλώσει και αποτελείται από 9 άτοµα) να έχει τους καλύτερους 100+ επαγγελµατίες και οργανισµούς από όλη την Ελλάδα, περισσότερα από 600 αποτελέσµατα µέσα στην πλατφόρµα (βίντεο, e-books, άρθρα), 800+ συνδροµητές και περισσότερους από 100Κ+ γονείς που αλληλεπιδρούν µαζί τους.

Το Project Parenting έχει ήδη κερδίσει 3 βραβεία (δύο φορές από το ThepeoplesTrust, Envolve) και έχει περισσότερες από 30 δηµοσιεύσεις. Το βασικότερο είναι ότι η startup είχε έσοδα από την πρώτη µέρα και είναι βιώσιµη αποκλειστικά µε τα χρήµατα που βγάζει, καθώς θα κλείσει το οικονοµικό έτος µε κέρδη. Σηµειώνεται πως οι πηγές εσόδων για το Project Parenting είναι δύο: από τη µία, είναι οι πάνω από 100 επαγγελµατίες οι οποίοι δηµιουργούν το εκπαιδευτικό υλικό (e-books, live αναµεταδόσεις, βίντεο, άρθρα) και πληρώνουν ετήσια συνδροµή για να συµµετάσχουν, ενώ από την άλλη έρχονται οι µηνιαίες, τριµηνιαίες και ετήσιες συνδροµές (ανάλογα µε την οικονοµική δυνατότητα κάθε σπιτιού) που καταβάλλουν οι γονείς προκειµένου να µαθαίνουν, να αντλούν πρακτικές πληροφορίες και να εξελίσσονται προσωπικά και γονεϊκά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το RetentionRate ανέρχεται στο 80%, ενώ στην παρούσα φάση οι ενεργοί χρήστες της πλατφόρµας ανέρχονται σε 750.

Στόχος της Μαρίνας είναι τους επόµενους µήνες να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

 

Mεθοδολογία: Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 50. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita), Νίκο Καραμούζη (πρώην πρόεδρο της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρόεδρο της Grant Thornton), Μιχάλη Μπλέτσα (διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (πρόεδρο του Capital.gr, πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις 50 υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη. Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και, εν συνεχεία, αλφαβητικά. Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 Under 30 Greece 2022" πληρούσαν όσοι είναι γεννημένοι από 1/1/1992 και μετά.

Διαβάστε ακόμη 

* Κleesto: Η πλατφόρμα που προσφέρει ψηφιακές λύσεις στον κλάδο του τουρισµού