ComeTogether: Επεκτείνεται σε νέες αγορές και κατηγορίες η startup που εξαλείφει τις απάτες στην αγορά εισιτηρίων

ComeTogether: Επεκτείνεται σε νέες αγορές και κατηγορίες η startup που εξαλείφει τις απάτες στην αγορά εισιτηρίων

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου 

Σε αναζήτηση νέων κεφαλαίων, που θα προωθήσουν τη διείσδυσή της σε νέες αγορές και κατηγορίες, βρίσκεται αυτή την περίοδο η ComeTogether -μια ελληνική startup που, αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain, παρέχει λύσεις έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων για εκδηλώσεις, "ξεκλειδώνοντας” νέους τζίρους από τη δευτερογενή αγορά και από NFTs.

Ειδικότερα, οι στρατηγικοί στόχοι της ComeTogether περιλαμβάνουν την επέκταση στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και στον χώρο των αθλητικών διοργανώσεων. "Θέλουμε να μεγαλώσουμε την ομάδα μας και να αναπτύξουμε το business development στα ΗΑΕ και την Ελλάδα, καθώς και να ενισχύσουμε το κομμάτι των πωλήσεων και του marketing”, αναφέρει στο Capital.gr ο Λάζαρος Πεντερίδης, co-founder της ComeTogether. 

Η ομάδα της ComeTogether αποτελείται αυτή τη στιγμή από 11 άτομα και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στα σχέδιά της, ωστόσο, είναι να δημιουργήσει νέα γραφεία και στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα, η ComeTogether έχει πουλήσει περίπου 300.000 εισιτήρια για πάνω από 1.000 εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Αυστραλία, Ισπανία και Αίγυπτο, ενώ έχει συγκεντρώσει συνολικά γύρω στις 900 χιλιάδες ευρώ από VCs, angel investors, προγράμματα επιτάχυνσης και επιχορηγήσεις.

πιν

"Στοπ” στη μαύρη αγορά 

Η ComeTogether ιδρύθηκε το 2018 και λάνσαρε το προϊόν της το 2019, με στόχο να φέρει επανάσταση στον χώρο του ticketing για εκδηλώσεις. Μέσω της προσέγγισής της, η εταιρεία αυξάνει τους τζίρους των διοργανωτών και ενισχύει το engagement των φανς, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην εξάλειψη της απάτης και της αισχροκέρδειας στις µεταπωλήσεις εισιτηρίων στη δευτερογενή αγορά.

Ειδικότερα, υλοποίησε μία νέα μορφή ψηφιακού εισιτηρίου στο blockchain, ως NFT (Non Fungible Token), όπου σε συνδυασμό με καινοτόμους μηχανισμούς παράδοσης των εισιτηρίων, μέσω δυναμικών qr codes (αλλάζουν κάθε λίγα δευτερόλεπτα), επιτυγχάνει αυξημένη ασφάλεια, με απόλυτο έλεγχο και ιχνηλάτηση ολόκληρου του κύκλου ζωής ενός εισιτηρίου. "Με την τεχνολογία μας, η δευτερογενής αγορά γίνεται διαφανής και ελεγχόμενη. Αναγκάζουμε να γίνεται η μεταπώληση μέσα από την πλατφόρμα μας, τηρώντας τους κανόνες που έχει θέσει ο διοργανωτής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να οριστεί ένα ανώτατο όριο τιμής και να εξασφαλιστεί η αυθεντικότητα των εισιτηρίων, ενώ ο διοργανωτής μπορεί να λάβει κι ένα ποσοστό από τη μεταπώληση”, εξηγεί ο κ. Πεντερίδης. 

Η ComeTogether δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στους διοργανωτές να προσφέρουν ψηφιακά συλλεκτικά NFTs, τα οποία έχουν τη δυναμική να ξεκλειδώσουν οργανικό μάρκετινγκ από το κοινό που τα μοιράζεται στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και ταυτόχρονα έξτρα χορηγικό τζίρο. 

Επιπλέον, οι διοργανωτές αποκτούν τη δυνατότητα να κάνουν cross selling φυσικών και ψηφιακών εμπειριών και προϊόντων, όπως φαγητό και ποτό, merchandise, πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο ή αποκλειστικά communities.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της ComeTogether είχε συμπεριληφθεί στη λίστα "Forbes 30 Under 30 2022”.

Περισσότερα από Forbes

Η αμερικανική Lyft αποκτά έναντι 175 εκατ. ευρώ την FreeNow, που είχε εξαγοράσει το ελληνικό TaxiBeat

Δυναμική είσοδος στην ευρωπαϊκή αγορά για την ανταγωνίστρια της Uber.

Cash cow η Ελλάδα για τη Zara – Το νέο μοντέλο καταστημάτων

Πού ανοίγει και πού κλείνει καταστήματα ο ισπανικός κολοσσός Inditex.

Το Starlink μπορεί να "προσγειώσει ανώμαλα" την αποτίμηση της SpaceX

Οι bullish εκτιμήσεις για τη SpaceX του Μασκ αγνοούν τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Starlink

Αδειάζει το ποτήρι της Diageo Hellas - O ρόλος της αλλαγής των καταναλωτικών συνηθειών

Οι στόχοι που θέτει η Diageo για την ελληνική αγορά, τα μερίσματα των 7,3 εκατ. και η κατ’ οίκον κατανάλωση αλκοόλ.

PwC: Έρχεται νέα "έκρηξη" deals το 2025 - Ποιοι κλάδοι θα πρωταγωνιστήσουν

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για συναλλαγές Εξαγορών & Συγχωνεύσεων και το 2025. Ήδη καταγράφονται υπογεγραμμένες ή ορατές συναλλαγές άνω των 7,5 δισ. ευρώ.

Tesla: "Βουτιά" των πωλήσεων σε Γαλλία και Σουηδία - Το χειρότερο α' τρίμηνο της τελευταίας 4ετίας

Το μερίδιο αγοράς του ομίλου στη Γαλλία έπεσε στο 1,63% το α' τρίμηνο.

Θερμοκήπια Θράκης: Οι επενδύσεις των 36 εκατ. ευρώ και η νέα branded συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος

Σε στρατηγική θέση τα Θερμοκήπια Θράκης. Απομένει επένδυση ακόμα 7 εκατ. ευρώ.

Οι οικονομικές επιδόσεις της Neurosoft το 2024 και τα πιο σημαντικά έργα

Η εταιρεία αύξησε τον τζίρο της κατά 39%, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 37,9 εκατ.

Delivery με drone: H start up που νικά τους κολοσσούς του e-commerce

Η ζήτηση για καφέ και ο έξυπνος σχεδιασμός του drone της βοηθούν δίνουν στη Manna συγκριτικό πλεονέκτημα.