Οι οικονομικές επιδόσεις της Neurosoft το 2024 και τα πιο σημαντικά έργα

Οι οικονομικές επιδόσεις της Neurosoft το 2024 και τα πιο σημαντικά έργα

Του Στάθη Βασιλόπουλου

Ισχυρά οικονομικά μεγέθη κατέγραψε το 2024 η εταιρεία Πληροφορικής Neurosoft, η οποία τα τελευταία χρόνια κινείται σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου ανήλθε πέρσι στα 37,9 εκατ. έναντι 27,3 εκατ. ευρώ το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 39%. Τα EDITDA ήταν ενισχυμένα κατά 30% και διαμορφώθηκαν σε 4,1 εκατ. ευρώ, από 3,17 εκατ. ευρώ. Tα μικτά κέρδη το 2024 ανήλθαν σε 8,39 εκατ. ευρώ από 5,87 εκατ. ευρώ το 2023. Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 1,68 εκατ. ευρώ έναντι 1,28 εκατ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για την οικονομική χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2024. Ο κύκλος εργασιών πέρσι ήταν ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Neurosoft από το 1994, όταν και ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. 

Πριν από περίπου τρία χρόνια, η διοίκηση της εταιρείας ξεκίνησε να υλοποιεί ένα πιο "επιθετικό" πλάνο ανάπτυξης με στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς, βάζοντας στο "ραντάρ" της και επιλεγμένα έργα του δημόσιου τομέα (κυρίως στον τομέα της κυβερνοασφάλειας), όπου μέχρι το 2021 δεν είχε καθόλου παρουσία. Η Neurosoft λειτουργεί, πλέον, κάτω από τρεις επιχειρηματικούς πυλώνες: "Cyber Security Operations" (CSO), "Field Services Operations" (FSO) και "Infrastructure & Cloud Operations" (ICO), ακολουθώντας το στρατηγικό πλάνο που έχει χαράξει με χρονικό ορίζοντα ως το 2027. Η στρατηγική αυτή επέτρεψε στην εταιρεία να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της και να διευρύνει την παρουσία της σε νέες αγορές, αναλαμβάνοντας μεγάλα και πολύπλοκα έργα ICT, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. 

Όσον αφορά στο δημόσιο τομέα, η Neurosoft ανέλαβε την περσινή χρονιά σε κοινοπρακτικό σχήμα  με την Performance Technologies, ένα κρίσιμο έργο για την προμήθεια εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού του data center του ΑΔΜΗΕ και τη δημιουργία κέντρου ανάκαμψης από καταστροφή. Το έργο αφορά στον πλήρη εκσυγχρονισμό των συστημάτων (servers) του Κέντρου Δεδομένων της Δυρραχίου (πρωτεύον ή κύριο Κέντρο Δεδομένων – primary DC ή PR) και τη δημιουργία εφεδρικής active-active υποδομής στο Κέντρο Δεδομένων του Κρυονερίου (δευτερεύον Κέντρο Δεδομένων – secondary DC ή DR). Η αξία της σύμβασης ανήλθε στα 11,4 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και η διάρκειά της είναι πέντε έτη. Να σημειωθεί ότι η Neurosoft διεκδικεί, σε κοινό σχήμα μαζί με τη Vodafone, ένα από τέσσερα τμήματα (lots) του μεγάλου διαγωνισμού της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) για την κυβερνοασφάλεια των συστημάτων του δημοσίου, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 102 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ).  

Στον ιδιωτικό τομέα, η εταιρεία ανέλαβε σημαντικά έργα, όπως είναι αυτό για την κυβερνοασφάλεια στον όμιλο Fourlis με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών SOCaaS (SOC-as-a-Service). Το έργο, που ξεκίνησε να υλοποιείται βάσει της σχετικής σύμβασης την 1η Ιανουαρίου του 2025, στηρίχτηκε στον ολικό επανασχεδιασμό της στρατηγικής cubersecurity στον όμιλο, "θωρακίζοντάς" τον από κακόβουλες ενέργειες. Στον ιδιωτικό τομέα ξεχωρίζουν, επίσης, το συμβόλαιο που υπέγραψε η Neurosoft για παροχή λύσης (Observability Solution) στην Καizen Gaming καθώς και η υλοποίηση δικτύου (SD-WAN) στην HELLENiQ Energy, ως βασικός υπεργολάβος της Cosmote, η οποία έχει αναλάβει το έργο για τον εκσυγχρονισμό της βασικής υποδομής του δικτύου του ενεργειακού ομίλου.  

Η Neurosoft διαθέτει 330 εξειδικευμένους υπαλλήλους, με σημαντική εμπειρία στους τομείς δραστηριότητάς τους και η έδρα της είναι στην Αθήνα.

Περισσότερα από Forbes

Tesla: "Βουτιά" των πωλήσεων σε Γαλλία και Σουηδία - Το χειρότερο α' τρίμηνο της τελευταίας 4ετίας

Το μερίδιο αγοράς του ομίλου στη Γαλλία έπεσε στο 1,63% το α' τρίμηνο.

Θερμοκήπια Θράκης: Οι επενδύσεις των 36 εκατ. ευρώ και η νέα branded συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος

Σε στρατηγική θέση τα Θερμοκήπια Θράκης. Απομένει επένδυση ακόμα 7 εκατ. ευρώ.

Delivery με drone: H start up που νικά τους κολοσσούς του e-commerce

Η ζήτηση για καφέ και ο έξυπνος σχεδιασμός του drone της βοηθούν δίνουν στη Manna συγκριτικό πλεονέκτημα.

Volton: Και επίσημα η εταιρεία των Μπάκου -Καϋμενάκη τέταρτος "παίκτης" στις τηλεπικοινωνίες με το brand Οrizon

Η Volton κάνει "ντεμπούτο" στην αγορά των telcos με πακέτα κινητής τηλεφωνίας.

Τα ρομποταξί κατευθύνονται στην Ουάσινγκτον

H Waymo συνεχίζει τις δοκιμές στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Νestle Ελλάς: Η επιστροφή στο νερό μετά την έξοδο του 2024

Το 2024 αποτέλεσε σημείο καμπής για το Κορπή, το εμφιαλωμένο νερό που παράγει η Nestle Ελλάς.

Nike: Kέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων στο τρίμηνο

Στο +3% η μετοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Aegean: Οι θετικοί οιωνοί για τη χρήση του 2025

Προάγγελο ενισχυμένων επιδόσεων για τη νέα χρονιά συνιστούν τα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε το τελευταίο τρίμηνο του 2024 η Aegean.

Γιατί η Tesla δεν είναι η "υπερδύναμη της τεχνητής νοημοσύνης" που ο Μασκ λέει πως είναι

Ο Μασκ ισχυρίζεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι μια μέρα η πιο πολύτιμη εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης

Γαλαξίας: Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην περιφέρεια

Επιδίωξη του Γαλαξία είναι η περαιτέρω επέκτασή του στα Ιωάννινα.

Τα σχέδια της φινλανδικής εταιρείας BobW για επέκταση στην τουριστική αγορά της Αθήνας

Μεγαλώνει την παρουσία της με τρίτη μονάδα aparthotel στην οδό Σταδίου.

Σάμι Φάις: Ο επιχειρηματίας που έκανε διάσημη τη Nike ετοιμάζει την είσοδό του στο Χρηματιστήριο

Με κύκλο εργασιών πάνω από 200 εκατ. ευρώ και EBITDA στα επίπεδα των 40 εκατ. ευρώ το 2024, ο όμιλος Φάις, βρίσκεται στο κατώφλι του ΧΑ. Το Forbes Greece συνάντησε τον επιχειρηματία και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Σάμι Φάις, και είχε την ευκαιρία να κάνει μία σύντομη ανασκόπηση της διαδρομής του, συζητώντας ταυτόχρονα για τις προοπτικές της εισαγωγής στην οργανωμένη αγορά. "Προοπτική του ομίλου είναι να γίνει μία μικρή πολυεθνική".