Η ριζική αλλαγή της Red Bull στην Ελλάδα και η σύνδεση με Κουρτάκη και Τσάνταλη

Η ριζική αλλαγή της Red Bull στην Ελλάδα και η σύνδεση με Κουρτάκη και Τσάνταλη

Του Γιώργου Λαμπίρη

Μία δραστική αλλαγή αναμένεται να λάβει χώρα το προσεχές χρονικό διάστημα
καθώς η διανομή των προϊόντων Red Bull θα περάσει από το Mantis Group που επί σειρά ετών είχε την ευθύνη της, στη Red Bull Ελλάς, η οποία θα την αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου και ύστερα, όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr. Η Red Bull Ελλάς μέχρι πρότινος είχε ως αρμοδιότητά της αποκλειστικά την προώθηση, τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ των προϊόντων Red Bull, ενώ το Mantis Group πραγματοποιούσε τη διανομή του χαρτοφυλακίου προϊόντων στα σημεία χονδρικής και λιανικής ανά την Ελλάδα.

Κατά πληροφορίες η συγκεκριμένη αλλαγή πραγματοποιείται πριν από τη λήξη της συμβατικής σχέσης των δύο πλευρών, καθότι η μετάβαση του χαρτοφυλακίου στη Red Bull Ελλάς τελούσε υπό υλοποίηση το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να ανατρέψει αρκετές ισορροπίες τόσο στην αγορά των αναψυκτικών όσο και στο εσωτερικό του ομίλου Mantis. Σημειώνεται ότι η Red Bull προχώρησε ουσιαστικά στην αλλαγή της δραστηριότητάς της, συστήνοντας πλέον μία εμπορική επιχείρηση και στελεχώνοντας τη με πρόσωπα της αγοράς προκειμένου να επιτελέσει το σκοπό αυτό.

Tι τζίραρε από τη Red Bull το Mantis Group

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες το Mantis Group αποκόμιζε ποσό άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ σε τζίρο από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, κάτι που επιδιώκει να καλύψει τόσο μέσα από την επικείμενη απόκτηση της οινοποιίας Κουρτάκη (Ελληνικά Κελλάρια Οίνων), όσο και μέσα από την ήδη υλοποιηθείσα εξαγορά της Μαλαματίνας ή από εμπορικές δραστηριότητες όπως για παράδειγμα η διανομή των προϊόντων της Mars, όπως είναι οι σοκολάτες Mars, Maltesers, Sneakers αλλά και προϊόντων για κατοικίδια όπως οι μάρκες Pedigree, Whiskas, Sheba και άλλες.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του Κουρτάκη, με βάση το
ρεπορτάζ του Capital.gr, θεωρείται ήδη "κλεισμένη", ενώ η Mantis βρίσκεται σε
διαδικασία διενέργειας του due diligence πριν προχωρήσει στις τελικές υπογραφές με τον ιδιοκτήτη της ιστορικής οινοποιίας, Δημήτρη Κουρτάκη.

Ενδιαφέρον Mantis Group και για τον Τσάνταλη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Mantis Group διατηρεί ενδιαφέρον και για τον Τσάνταλη και όχι μόνο για την οινοποιία Κουρτάκη, όπου θυμίζουμε ότι επίσης ενδιαφερόμενος για τον πρώτο είναι και ο Ηλίας Γεωργιάδης, επικεφαλής της εταιρείας ακινήτων Premia και του ομίλου Ελληνικά Οινοποιία (Μπουτάρης, νερό
Ιόλη). Θυμίζουμε ότι ο Τσάνταλης αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα με υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τα 55 εκατομμύρια ευρώ προς τράπεζες, δημόσιο, προμηθευτές και εργαζόμενους, ενώ έχει διακόψει την παραγωγή της από τον Αύγουστο του 2023.

Η συνθήκη διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του Mantis Group κρίνεται από τους
ιδιοκτήτες του – θυμίζουμε ότι ανήκει στους Τρικαλινούς επιχειρηματίες Δημήτρη και Χαράλαμπο Κρομμύδα – ως επιτακτική, δεδομένου ότι η συρρίκνωση του τζίρου που φέρνει η απώλεια της Red Bull υπερβαίνει όπως προείπαμε τα 30 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 54,65 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν ο συνολικός τζίρος του ομίλου Mantis στην τελευταία δημοσιευμένη οικονομική χρήση του 2022.

 

Περισσότερα από Forbes

carpo: Το success story που από την Κυψέλη πήγε σε Λονδίνο και Ντουμπάι

Σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω στη Μέση Ανατολή.

Ποιες ευκαιρίες για τις ελληνικές startups ανοίγει η Golden Visa

Από 1η Ιανουαρίου 2025, θα χορηγείται άδεια διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που επενδύουν τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε startup που είναι μέλος του Elevate Greece.

Η μάχη για τον έλεγχο της "αυτοκρατορίας" του Ρούπερτ Μέρντοχ

Oι κληρονόμοι διαγκωνίζονται για τον κολοσσό που περιλαμβάνει το Fox News και τη Wall Street Journal.

Η Amazon ενισχύει τους δεσμούς της με το TikTok - Θα το εξαγοράσει;

Και οι δύο εταιρείες έχουν όφελος από τη συνεργασία τους, αλλά οι γνώστες λένε στο Forbes ότι σκοπός της είναι η εξαγορά του TikTok από την Amazon ή η αποτροπή της απαγόρευσής του.

Ποια είναι η "ελληνική" startup στην οποία επένδυσαν Alibaba και Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης

Στα σχέδια της Connectly είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη θυγατρική της στην Ελλάδα και να καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους κύριους κόμβους μηχανικής της.

Η Rgand καταργεί τους μεσάζοντες στις προμήθειες των εστιατορίων

Ο Rovshan Rasulov θέλει να φέρει "επανάσταση" στον κλάδο επιτρέποντας στους διαχειριστές εστιατορίων στις ΗΠΑ να συναλλάσσονται άμεσα, και πιο οικονομικά, με τους παραγωγούς τροφίμων.

GENOSOPHY®: Η startup του Πανεπιστημίου Αθηνών που ανοίγει τον δρόμο για εξατομικευμένες συστάσεις υγείας

Η εταιρεία έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο ικανό να ενσωματώνει και να αξιολογεί γενετική πληροφορία.

Πού κολλάει η εξαγορά του Τσάνταλη - όλο το παρασκήνιο

Μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει την Ελληνικά Οινοποιεία, όμιλο στον οποίο υπάγονται η Οινοποιία Μπουτάρη και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ιόλη, με τις τράπεζες.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.

Nike: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα στο α' τρίμηνο χρήσης

Ανοδικά η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.