Mood: "Σηκώνει" νέο γύρο χρηματοδότησης με στόχο το εξωτερικό

Mood: "Σηκώνει" νέο γύρο χρηματοδότησης με στόχο το εξωτερικό

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου 

Νέα χρηματοδότηση, με στόχο την επέκταση στο εξωτερικό, "σηκώνει” αυτήν την περίοδο η Mood, λίγους μήνες μετά το κλείσιμο του πρώτου της, pre-seed γύρου. 

"Έχοντας αποδείξει τη δυνατότητα του μοντέλου μας να κάνει scale εύκολα στην Ελλάδα, το επόμενο βήμα για εμάς είναι να κάνουμε ‘cold-start’ το δίκτυό μας σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης”, αναφέρει στο Capital.gr η Ειρήνη Χουβαρδά, co-founder του Mood.

Σύμφωνα με την ίδια, πόλεις όπως το Βερολίνο, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο και η Βαρκελώνη αποτελούν ιδανικές αγορές τόσο ποιοτικά, όσον αφορά την κουλτούρα του κόσμου γύρω από τη νυχτερινή διασκέδαση, όσο και ποσοτικά, όσον αφορά τη ζήτηση για τα δεδομένα που συλλέγει το Mood.

"Προκειμένου να προχωρήσουμε στην επέκταση, ‘σηκώνουμε’ τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης μας (Seed), στοχεύοντας να τον ολοκληρώσουμε την άνοιξη του 2024 σε συνεργασία με στρατηγικούς επενδυτές διεθνούς βεληνεκούς”.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, δηλαδή μέσα σε μόλις τρεις μήνες από την ίδρυση της εταιρείας, η Mood άντλησε 250 χιλ. ευρώ από θεσμικούς επενδυτές και angel investors. Στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχε η Genesis Ventures ως lead investor, καθώς και μια ομάδα από angel invetors με δραστηριότητα στην Ευρώπη και την Αμερική. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της χρηματοδότησης θα αξιοποιηθεί στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας: "Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι είναι το μεγαλύτερο asset που έχει κάθε εταιρεία και είναι ο βασικός παράγοντας πίσω από την επιτυχία του Mood”, τονίζει η κα Χουβαρδά.

Αυτήν τη στιγμή η ομάδα του Mood αποτελείται από 8 άτομα, που ως επί το πλείστον ασχολούνται με την ανάπτυξη του product. "Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του έτους να είμαστε δέκα”, λέει η κα Χουβαρδά.

Data-driven οικοσύστημα

Το Mood ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2023 από τον Δημήτρη Κομνηνό, την Ειρήνη Χουβαρδά και τον Νίκο Μαρκάκη. "Όλοι μας έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με την ερώτηση του ‘Πού να βγω σήμερα το βράδυ;’. Με την εφαρμογή του Mood θελήσαμε να δώσουμε την απάντηση, παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ακούσουν σε πραγματικό χρόνο τη μουσική που παίζει σε νυχτερινά μαγαζιά και events”, αναφέρει η κα Χουβαρδά. Ένα γρήγορο scroll στην εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να κάνει ένα virtual tour στα μαγαζιά της πόλης και να διαλέξει πού θα βγει με βάση τη διάθεσή του.

Πλέον, το Mood έχει εξελιχθεί σε ένα data-driven οικοσύστημα από DJs, καταναλωτές, events και μαγαζιά. Μέσα στο οικοσύστημα αυτό, οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να εξερευνήσουν τη νυχτερινή ζωή της πόλης τους, ενώ οι DJs κερδίζουν προβολή σε ένα εξαιρετικά στοχευμένο κοινό.

Mood 2 18.12.2023

To business model του Mood βασίζεται στα μουσικά δεδομένα που συλλέγονται μέσω του app, τα οποία έχουν τεράστια αξία για stakeholders της μουσικής βιομηχανίας, όπως εκδότες, δισκογραφικές ή ακόμα και μεμονωμένους καλλιτέχνες.

Αυτήν τη στιγμή η εφαρμογή του Mood χρησιμοποιείται από περισσότερους από 250 DJs σε παραπάνω από 300 επιχειρήσεις νυχτερινής διασκέδασης. Παράλληλα, η εφαρμογή έχει προσελκύσει οργανικά δεκάδες χιλιάδες χρήστες που τη χρησιμοποιούν καθημερινά για να βγουν. Η εφαρμογή είναι δωρεάν τόσο για τους χρήστες όσο και για τους DJ και τις επιχειρήσεις. "Προτεραιότητά μας είναι πρωταρχικά το growth και δευτερευόντως τα έσοδα. Θεωρούμε ότι θα ήταν καλύτερο να επιδιώξουμε το monetization αφού πρώτα συσσωρεύσουμε μια κρίσιμη μάζα δεδομένων με μεγάλη στατιστική σημαντικότητα για τη μουσική βιομηχανία”, αναφέρει η κα Χουβαρδά. 

Το "κλειδί” για το scalability

Σύμφωνα με την co-founder του Mood, "το πρόβλημα της έλλειψης δεδομένων από δημόσια εκτέλεση (public performance data gap) κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια ετησίως στη μουσική βιομηχανία εδώ και δεκαετίες. Όπως είναι λογικό λοιπόν, πολλές εταιρείες, και μάλιστα μεγάλες (Pioneer, BMAT κ.λπ.), με σημαντική χρηματοδότηση, έχουν προσπαθήσει να το λύσουν. Ωστόσο, καμία τους δεν έχει καταφέρει να κάνει scale σε παραπάνω από μερικές δεκάδες μαγαζιά, καθώς το μοντέλο τους βασίζεται σε ακριβό hardware και στην καλή θέληση των επιχειρήσεων να προσφέρουν δεδομένα χωρίς αντάλλαγμα.

Το Mood, αντιθέτως, σε συνεργασία με την κοινότητα των DJs έχει καταφέρει να εκμηδενίσει την ανάγκη για hardware, και παράλληλα να δώσει κίνητρο στους DJs, παρέχοντάς τους ένα εργαλείο για άμεση προβολή. "Έχοντας βρει, λοιπόν, το κλειδί για το scalability, το Mood έχει καταφέρει να συλλέξει το μεγαλύτερο dataset δημόσιας εκτέλεσης που έχει υπάρξει ποτέ στον κόσμο”, καταλήγει η κα Χουβαρδά. 

Περισσότερα από Forbes

Noval: Ολοκληρώνει επένδυση 19 εκατ. ευρώ σε κτίριο κατοικιών και γραφείων στο Μετς

Σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της ΑΕΕΑΠ του ομίλου Viohalco το Ardittos House, ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών και ισόγειων γραφείων.

Angelo Trocchia (CEO Safilo Group): Τα επενδυτικά πλάνα, οι τάσεις στον κλάδο των οπτικών και το pop up κατάστημα Eyewear by David Beckham στη Μύκονο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Safilo Group, Angelo Trocchia, βρέθηκε πρόσφατα στη χώρα μας και μίλησε στο Capital.gr για τα επενδυτικά πλάνα του ομίλου, τις νέες τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στον κλάδο τα επόμενα χρόνια και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά οπτικών.

Μοτοδυναμική: Πώς Porsche και Toyota θα "πατήσουν γκάζι" στις πωλήσεις το 2025

Σε αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας προσβλέπει για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της Μοτοδυναμικής.

Ντέρμπι Fourlis - Πολωνού retailer για ποδοσφαιρικά αθλητικά είδη

Η πολωνική R-GOL, κορυφαίος online λιανέμπορος ποδοσφαιρικού εξοπλισμού, ψάχνει "δίχτυα" στην ελληνική αγορά.

Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ: Νέα εποχή µε 4 πυλώνες ανάπτυξης

Νέα κεφάλαια στο "βιβλίο" της πολυετούς της ιστορίας είναι έτοιµη να γράψει η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, µία από τις πιο ιστορικές ελληνικές εταιρείες στον χώρο της αυτοκίνησης.

Γιατί η Apple μπορεί να αφήσει στην άκρη τα πιο "εύκολα" $20 δισ.

Με ή χωρίς τη Google, η Apple διατηρεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.

Μέσα στο εργοστάσιο της Waymo που δημιουργεί τα ρομποταξί του μέλλοντος

Το σχέδιο είναι να αυξηθεί εντυπωσιακά και να αυτοματοποιηθεί η παραγωγή.

Η νέα εποχή του πρώην Hilton Αθηνών

Απο το ιστορικο ξενοδοχειο στη δηµιουργια του "The Ilisian".

Όμιλος Σαράντη: Το αμερικάνικο όνειρο ζει το Carroten – Πού επενδύει 40 εκατ. ευρώ ο όμιλος

Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο – Σε εξέλιξη επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ.