Ηγεσία και Διαχείριση Εταιρικής Φήμης στο επίκεντρο του School of Leadership Practice του CEO Clubs

Ηγεσία και Διαχείριση Εταιρικής Φήμης στο επίκεντρο του School of Leadership Practice του CEO Clubs

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη ενότητα (Course 2) του Board Practice & Directorship Development Program που αναπτύχθηκε από τη Σχολή Ηγετικής Πρακτικής (School of Leadership Practice) του CEO Clubs Greece για το 2023. Η ενότητα αυτή εστίασε στη διαχείριση της εταιρικής φήμης (reputation), της εταιρικής ευθύνης, και των δημοσίων σχέσεων από τα μέλη ενός Διοικητικού Συμβουλίου, και πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Ιουνίου στο Club House του CEO Clubs Greece στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Η συγκεκριμένη θεματική έχει αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η διαχείριση της εταιρικής φήμης – η οποία μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την αποτίμηση μίας εταιρίας, τη θέση της στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, και την πρόσβασή της σε επιχειρηματικές ευκαιρίες – αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου. Η εταιρική φήμη αφήνει πλέον το αποτύπωμά της στον ισολογισμό ενός οργανισμού, ενώ η αυξανόμενη διαφάνεια στη λειτουργία των ΔΣ στην Ελλάδα υπογραμμίζει τις εταιρικές αξίες, τα πρότυπα και τις προτεραιότητες που ακολουθούνται ατομικά ή συνολικά από τα μέλη του ΔΣ, δίνοντας την ευκαιρία σε επενδυτές και στην ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα να αξιολογεί συστηματικά την ηγεσία και τις επιδόσεις της εκάστοτε εταιρίας.

Το ευρύτερο Board Practice Development Program για το 2023 αποτελείται από ένα τρίπτυχο ενοτήτων (courses), η καθεμία από τις οποίες αναπτύσσει μία διαφορετική πτυχή του ρόλου ενός μέλους Διοικητικού Συμβουλίου, και προσφέρει ενδελεχή γνώση καθώς και ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους συμμετέχοντες CEOs μέλη του CEO Clubs Greece που επιδιώκουν να διευρύνουν την καριέρα τους τόσο την Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Πιο αναλυτικά, η πρώτη ενότητα εστιάζει στην ανάπτυξη της αποτελεσματικότητας (effectiveness) ενός μέλους ΔΣ, ενώ η δεύτερη στη διαμόρφωση ουσιαστικής εταιρικής παρουσίας μέσω της προστασίας της εταιρικής φήμης (reputation). Τέλος, η τρίτη ενότητα αναλύει την εξασφάλιση ενός υγιούς μέλλοντος μέσω της βελτίωσης των ικανοτήτων στρατηγικής ηγεσίας των μελών τους ΔΣ, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να μετατραπούν σε καταλύτες στρατηγικής αλλαγής, ορίζοντας την πλέον κατάλληλη κατεύθυνση προς την οποία θα μπορεί να κινηθεί επιτυχώς η εταιρία τους στο μέλλον, να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα διαδοχής (succession planning), και να καλλιεργήσουν μία εταιρική κουλτούρα καινοτομίας. 

Διευθυντής του προγράμματος είναι ο κ. Andrew Kakabadse, καθηγητής διακυβέρνησης και ηγεσίας στο Henley Business School, Πρόεδρος του Heney Directors’ Forum και επίτιμος καθηγητής στο Cranfield University, ενώ ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πέτρος Πετρόπουλος, είναι και αυτήν τη χρονιά ο Practitioner Chairman του προγράμματος. Η κα Nana Kakabadse, καθηγήτρια πολιτικής, διακυβέρνησης, και ηθικής στο Henley Business School, καλείται να εμπλουτίσει τη δεύτερη ενότητα του Board Practice Development Program με την εξειδικευμένη εμπειρία της. 

Το συνολικό Board Practice Development Program εντάσσεται στις δράσεις της Σχολής Ηγετικής Πρακτικής (School of Leadership Practice) του CEO Clubs Greece, που ιδρύθηκε το 2021, με σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Ελλήνων CEOs. Τα προγράμματα αυτά, τα οποία  προσφέρονται αποκλειστικά στα μέλη του CEO Clubs Greece, συνδυάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στη διεθνή ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και έρευνα με πρακτικές γνώσεις και εφαρμογές από την τοπική αγορά και συνοδεύονται από αντίστοιχη πιστοποίηση (certification).

Ομιλητές και εμπειρογνώμονες παγκοσμίου εμβέλειας πλαισιώνονται από κορυφαίους Έλληνες CEOs που λειτουργούν ως visiting practitioners και μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους από την Ελληνική πραγματικότητα, προσφέροντας έτσι μία εκπαιδευτική εμπειρία πλήρως εναρμονισμένη με τις θεωρητικές και πρακτικές ανάγκες των Ελλήνων CEOs. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η Σχολή Ηγετικής Πρακτικής αποτελεί τη ναυαρχίδα του νέου στρατηγικού αφηγήματος του Club, βάσει του οποίου ο οργανισμός εξελίσσεται πλέον σε ένα "Σπίτι" συλλογικής σοφίας, αειφόρου ανάπτυξης και μελλοντικής σκέψης εξασφαλίζοντας τη βελτίωση της ζωής των μελών του και καλώντας τα να επαναπροσδιορίσουν και να συν-δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο. 

Για πρώτη φορά οι εκπαιδευτικές ενότητες πλαισιώνονται και από ενδελεχή ανάλυση (assessment) των ικανοτήτων και των χαρακτηριστικών του κάθε συμμετέχοντος, ατομικά coaching sessions μεταξύ των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών και συμβουλευτικές υπηρεσίες που εστιάζουν στις ευκαιρίες και απαιτήσεις της Ελληνικής αγοράς σχετικά με θέσεις μελών Διοικητικών Συμβουλίων. Με αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμμα μετατρέπεται πλέον σε μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, να κατανοήσουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους και να προάγουν περαιτέρω την επαγγελματική τους πορεία. 

"Η Σχολή Ηγετικής Πρακτικής του Club μας συνεχίζει δυναμικά το έργο της, ακολουθώντας την πορεία και το όραμα που χαράξαμε πριν μόλις δύο χρόνια, με τα προγράμματά μας να ανανεώνονται και να εμπλουτίζονται συνεχώς ακολουθώντας τις απαιτήσεις της Ελληνικής και της παγκόσμιας αγοράς" δηλώνει η κυρία Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece. "Πέρα από τις εκάστοτε θεματικές, όμως, ή το κατ’ εξοχήν ακαδημαϊκό υλικό, η ειδοποιός διαφορά των προγραμμάτων αυτών έγκειται στον γόνιμο διάλογο που αναπτύσσεται ανάμεσα στους επίλεκτους συμμετέχοντες, στην ανταλλαγή εξειδικευμένων γνώσεων, στη μελέτη των case studies, και στην παρουσίαση επιτυχημένων πρακτικών από τα ίδια τα στελέχη που τις ηγήθηκαν.

Ήδη, σχεδόν το ένα τρίτο των μελών του CEO Clubs Greece έχει παρακολουθήσει courses του Board Practice Development Program γεγονός που επιπλέον της ενδελεχούς γνώσης στις επιμέρους θεματικές, προσφέρει στα μέλη μας και ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη και τη διεύθυνση της καριέρας τους.Στο τέλος κάθε προγράμματος ή κάθε ενότητας, νιώθουμε υπερήφανοι γιατί δεν μοιραζόμαστε απλώς γνώση και τεχνικές, αλλά τις συν-δημιουργούμε, συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη της ηγεσίας στη χώρα μας και στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητά μας σε διεθνές επίπεδο."

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το CEO Clubs Greece εδώ.
 

Περισσότερα από Forbes

Πάνος Παγκράτης (Ariston Dental): Χτίζουμε πάνω σε αξίες που δεν αντιγράφονται εύκολα

"Η φήμη του CEO έχει βαρύνουσα σημασία για την αξία και το μέλλον της εταιρείας".

Γ. Σπυρόπουλος (OCTANE): Οι προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρείν απαιτούν μια εφαρμοσμένη, ευέλικτη στρατηγική

Στο σημερινό αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον θα επιβιώσουν οι πιο προσαρμοστικοί, εξωστρεφείς και ευέλικτοι οργανισμοί, σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της OCTANE.

Andrea Rotunno (ProntoPegno Ενέχυρο Αγορά Χρυσού): Οι ανάγκες ρευστότητας δεν περιορίζονται σε περιόδους κρίσης

Η ProntoPegno Ενέχυρο Αγορά Χρυσού έχει ήδη συμπληρώσει σχεδόν 2 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Σχολή Ηγετικής Πρακτικής του CEO Clubs Greece: Αναβαθμίζοντας τις ικανότητες των μελών ΔΣ στην Ελλάδα στην Πράξη

Εν μέσω των συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθήκων διεθνώς, ο ρόλος του Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται όλο και πιο απαιτητικός.

Πόλυ Λεονταρίδη (ITF Hellas): Καινοτομίες, Υψηλοί Στόχοι και Ανάπτυξη Ταλέντων

Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, η ITF Hellas θέτει νέους στόχους με μια διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα πρωτότυπων φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Αλέξης Δούκας (Optimal): Αυτό που ξεχωρίζει μια πετυχημένη επιχείρηση από μια αποτυχημένη είναι το ανθρώπινο δυναμικό

Με πολυετή πορεία στο χώρο των Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού η Optimal έχει φτάσει σήμερα να προσφέρει 360 εξειδικευμένες ποιοτικές και προσωποποιημένες υπηρεσίες, όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξης Δούκας.

Gabor Bognar (TotalEnergies): Η Ελλάδα αποτελεί καλό παράδειγμα για την στρατηγική των πολλαπλών ενεργειών μας

Αλλά και την ισορροπημένη ενεργειακή μετάβαση, αναφέρει ο Gabor Bognar, Managing Director της TotalEnergies Marketing Hellas.

CEO Clubs Greece: Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με τους ηγέτες του μέλλοντος

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βιωματικής μάθησης που εστιάζει σε τρεις βασικές θεματικές.

Γιάννης Δημαράκης (Scotwork): Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις είναι "τέχνη"

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σύγχρονο επιχειρείν είναι αναρίθμητες και στην πλειονότητά τους απαιτούν καλές διαπραγματευτικές δεξιότητες για να αντιμετωπιστούν.

Αντώνης Αυγερόπουλος (Nespresso): Στόχος μας η συνεχής βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη

Το 2023 ήταν η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης για τις πωλήσεις της Nespresso που προσβλέπει σε μια ακόμη καλή χρονιά το 2024.

Ανδρέας Πετρόπουλος (Convert Group): Ανάπτυξη εντός και εκτός Ευρώπης με στρατηγική, μέθοδο και κατάλληλη εταιρική κουλτούρα

Ο CEO της Convert Group αποκαλύπτει τους στόχους της εταιρείας για το τρέχον έτος, με αιχμή του δόρατος την καινοτόμο ΑΙ πλατφόρμα της που έχει ήδη παρουσία σε 21 χώρες και συνεχίζει να αναπτύσσεται.