Η περιοδεία Eras εκτοξεύει την περιουσία της Taylor Swift

Η περιοδεία Eras εκτοξεύει την περιουσία της Taylor Swift

Της Marisa Dellatto

Η Taylor Swift φτάνει κοντά στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων, χάρη στις πωλήσεις εισιτηρίων από την περιοδεία Eras.

Οι πρώτες 22 συναυλίες απέφεραν πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, καθιστώντας την ως την πιο κερδοφόρα περιοδεία στη Βόρεια Αμερική και σε όλο τον κόσμο από τις 17 Νοεμβρίου 2022 έως τις 17 Μαΐου 2023 -σύμφωνα με τις ενδιάμεσες εκθέσεις του έτους που δημοσιεύτηκαν από το περιοδικό Pollstar.

Το Forbes εκτιμά ότι η Swift έχει εισπράξει σχεδόν 110 εκατ. δολάρια από αυτές τις εμφανίσεις μέχρι στιγμής, έχοντας πληρώσει τον διοργανωτή συναυλιών Messina Touring Group και τα έξοδα παραγωγής. Αλλά αυτό δεν είναι το ποσό που θα καταθέσει η ίδια προσωπικά στην τράπεζα. Πρέπει ακόμα να πληρώσει φόρους και έξοδα, όπως για τον μάνατζερ, τον δημοσιογράφο και τον ατζέντη της. Όταν πληρωθούν οι λογαριασμοί, το Forbes εκτιμά ότι έχει κερδίσει μέχρι στιγμής περίπου 30 εκατ. δολάρια ανεβάζοντας την περιουσία της στα 780 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Εκπρόσωπος της Swift δεν απάντησε στο αίτημα του Forbes για σχολιασμό.

Η περιοδεία Eras έχει αποφέρει τα διπλάσια έσοδα από τη δεύτερη πιο πετυχημένη περιοδεία, αυτή του Bruce Springsteen & The E Street Band με 142 εκατ. δολάρια και 36 συναυλίες, κατά δύο φορές. Η περιοδεία Love On Tour του Harry Styles, η τρίτη πιο κερδοφόρα παγκοσμίως, απέφερε 124 εκατ. δολάρια από 34 παραστάσεις.

Η Eras δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Με μέσο όρο εισπράξεων 13,6 εκατ. δολάρια ανά συναυλία, το βορειοαμερικανικό σκέλος της περιοδείας θα μπορούσε να ξεπεράσει συνολικά τα 700 εκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός αυτός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος αν συνυπολογίσουμε τις 50 και πλέον διεθνείς εμφανίσεις.

Το Pollstar εκτιμά ήδη ότι η Eras θα μπορούσε τελικά να φτάσει το ρεκόρ των 1,4 δισ. δολαρίων όταν τελειώσει τον Αύγουστο του 2024. Αυτό, μαζί με τα κέρδη από το Speak Now (Taylor's Version), μια επανεκτέλεση του άλμπουμ του 2010 που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούσε να ανεβάσει την περιουσία της τραγουδίστριας στα 900 εκατ. δολάρια το επόμενο έτος. Φαίνεται ότι τελικά δεν θα είναι ένα "σκληρό καλοκαίρι".

Περισσότερα από Forbes

Η Eva Mendes εξοµολογείται

H 50χρονη ηθοποιός επανεµφανίζεται ως επιχειρηµατίας και εξηγεί γιατί το πλύσιµο πιάτων είναι ώρα χαράς.

Swift και Beyoncé σπάνε τα ρεκόρ τους και η αξία τους ξεπέρασε τα $2 δισ.

Οι αυτοδημιούργητες ποπ σταρ γράφουν το "τραγούδι" της επιτυχίας, με τη μουσική και τις ταινίες από τις περιοδείες τους.

H μεγαλύτερη δημοπρασία συλλεκτικών νομισμάτων

Μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό λαχνών δημοπρασίες συλλεκτικών νομισμάτων που έχουν γίνει έως τώρα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου. Η συλλογή έχει τον τίτλο "El Greco Collection".

Ο Κλοπ φεύγει από τη Λίβερπουλ έχοντας μετατρέψει τον αγγλικό σύλλογο σε οικονομική υπερδύναμη

Αν και οι περισσότερες αθλητικές ομάδες έχουν δει μια ραγδαία αύξηση της αξίας τους, υπό τον Κλοπ και τη Fenway ο σύλλογος έχει μετατραπεί σε μια οικονομική υπερδύναμη, καταγράφοντας έσοδα ύψους 682,9 εκατ. ευρώ την περασμένη σεζόν, τα έβδομα υψηλότερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Deloitte.

Taylor Swift: Η δισεκατομμυριούχος ποπ σταρ είναι μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο

Η 33χρονη ερμηνεύτρια Taylor Swift συγκαταλέγεται στις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Στον δρόµο των δισεκατοµµυριούχων η QUEEN B

Με την περιοδεία "Renaissance" να έχει σπάσει ταµεία, η καθαρή αξία της Beyoncé εκτοξεύτηκε στα $800 εκατ., και πλέον διεκδικεί µε αξιώσεις το "εισιτήριο" για το κλαµπ των δισεκατοµµυριούχων.

Η περιοδεία Eras Tour της Τέιλορ Σουίφτ έγινε η πρώτη στην ιστορία που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια

Η περιοδεία Eras Tour της Σουίφτ απέφερε 1,04 δισ. δολάρια μετά από 60 συναυλίες το 2023.

Bad Bunny: Mια "αποκλειστική ματιά" στην ανερχόμενη αυτοκρατορία του σε αθλητισμό, ψυχαγωγία και μόδα

Ο Πορτορικανός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τη φήμη του για να γίνει παγκόσμιο brand name.

Επίθεση στον Στ. Τσιτσιπά από τον CEO της Lacoste

Τον υπερασπίστηκε η κοινότητα της αντισφαίρισης.

Γ. Αντετοκούνμπο: Νέο "χρυσό" συμβόλαιο $186 εκατ. με τους Μπακς

Ο ηγέτης των Μπακς θα παραμείνει για ακόμα μια πενταετία στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Ο αυθεντικός Rembrandt που είδε την τιμή του να εκτοξεύεται

Πριν από δύο χρόνια είχε εκτιμηθεί στα 15.000 δολάρια και τώρα τα estimates του φτάνουν τα 18 εκατομμύρια. Ο λόγος για τον πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου, Rembrandt, "The Adoration of the Kings".