kleesto: Από την Ελλάδα στο Μαϊάμι και στην Καραϊβική η start up που αυτοματοποιεί τον τουρισμό

kleesto: Από την Ελλάδα στο Μαϊάμι και στην Καραϊβική η start up που αυτοματοποιεί τον τουρισμό

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου 

Σε επέκταση της δραστηριότητάς της σε νέες αγορές προχωρά η ελληνική startup kleesto, η οποία εστιάζει σε καινοτόμες λύσεις διαχείρισης επιχειρήσεων στον τουριστικό τομέα. Η kleesto σχεδιάζει εξειδικευμένες και tailor-made λύσεις, έτσι ώστε να καλύπτουν με ακρίβεια τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου προφίλ πελάτη. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που παρέχουν τουριστικές δραστηριότητες, ενοικιάσεις σκαφών, ημερήσιες εκδρομές-κρουαζιέρες, υπηρεσίες μεταφοράς κ.ά.

Η kleesto δραστηριοποιείται ήδη σε σημαντικές αγορές, όπως το Μαϊάμι και η Καραϊβική, με παρουσία σε Αντίγκουα, Μπαρμπέιντος, Τζαμάικα και Μπαρμπούντα. Επιπλέον, επεκτείνεται στην Αφρική και την Ευρώπη, όπου εκτός από την Ελλάδα έχει εξασφαλίσει μια στρατηγική συνεργασία για τη διαχείριση του προορισμού της Τοσκάνης στην Ιταλία, ενώ παράλληλα διαθέτει μια μικρή παρουσία σε Ισπανία και Πορτογαλία.

"Στρατηγικός μας στόχος είναι να εδραιωθούμε σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιούμαστε, αποκτώντας ουσιαστικό μερίδιο αγοράς,” αναφέρει στο Capital.gr ο Γιώργος Πιλπιλίδης, Co-Founder και CEO της kleesto. Παράλληλα, η εταιρεία αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει μια νέα στρατηγική συνεργασία στον τομέα του yachting, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην αγορά.

Τι είναι η kleesto

Η kleesto είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης κρατήσεων για παρόχους τουριστικών δραστηριοτήτων, η οποία συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των καθημερινών λειτουργιών τους και στην αύξηση του τζίρου τους. Σκοπός της είναι η αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών σε τουριστικούς προορισμούς, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε μοναδικές εμπειρίες και δραστηριότητες.

Διευκολύνει τις τοπικές επιχειρήσεις που προσφέρουν ταξιδιωτικές εμπειρίες να διανέμουν ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες τους μέσω των συνεργατών τους –ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων– ή άμεσα μέσω της ιστοσελίδας τους. Μέσω της kleesto οι επιχειρήσεις, πλέον, μπορούν να διαχειριστούν εύκολα και γρήγορα τις κρατήσεις τους, να οργανώσουν τον εξοπλισμό, το προσωπικό και τη διαθεσιμότητά τους. Ταυτόχρονα, διαχειρίζονται τα αιτήματα των πελατών τους και αυτοματοποιούν καθημερινές διαδικασίες, όπως είναι η έκδοση εγγράφων, η εκτέλεση πληρωμών στους προμηθευτές και στα κανάλια διανομής τους και η διαχείριση στόλων, μειώνοντας την ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση στις τυπικές διαδικασίες και διατηρώντας την ανθρώπινη επαφή μόνο για τις πιο ουσιαστικές επικοινωνίες και αρμοδιότητες.

Η kleesto ξεχωρίζει από άλλες λύσεις στην αγορά καθώς δεν εστιάζει μόνο στη διάθεση των υπηρεσιών, αλλά κυρίως στη διαχείριση τους. "Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητα των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας,” σημειώνει ο κ. Πιλπιλίδης.

Περίπου 2.500 συνδεδεμένες επιχειρήσεις

Η εταιρεία εξυπηρετεί περίπου 2.500 συνδεδεμένες επιχειρήσεις, με συνολικά 300.000 κρατήσεις ετησίως. Το επιχειρηματικό της μοντέλο βασίζεται σε ετήσιες συνδρομές και προμήθειες ανά κράτηση. Παρόλο που μέχρι στιγμής η kleesto βασίζεται αποκλειστικά σε δικά της κεφάλαια, επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξη του προϊόντος της και στην ενσωμάτωση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι co-founders του kleesto, Μανώλης Aδαµόπουλος και Γιώργος Σωτηρλής, είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα Forbes 30 Under 30 Greece για το 2022. 

Περισσότερα από Forbes

Εθνική Ασφαλιστική: Αντίστροφη μέτρηση για τις κινήσεις Πειραιώς και Εθνικής στην κούρσα εξαγοράς

Η αγορά περιμένει από την Πειραιώς την υποβολή προσφοράς. "Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία", δηλώνει η τράπεζα.

Evercurious VC: Η πρώτη επένδυση του ελληνικού fund και οι επόμενοι στόχοι

Ποια τα σχέδια που έχει για την Ελλάδα η ελβετική εταιρεία στην οποία επένδυσε το ελληνικό VC.

Apple: Κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών παρά την πτώση των πωλήσεων στην Κίνα

Οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα έχασαν τις προσδοκίες. Εντυπωσιακές πωλήσεις για Mac, iPad.

Η Boeing είναι από τις πιο ζημιογόνες εταιρείες του 21ου αιώνα

Έχει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 27 εισηγμένες (S&P 500) που σημειώνουν ζημίες για τουλάχιστον 6 σερί χρόνια από το 1999.

Flexfin: Ποια είναι η fintech εταιρεία που εξαγόρασε η Alpha Bank

Η κυπριακή Flexfin LTD είναι πολυμετοχική εταιρεία, με πάνω από 45 διαφορετικούς μετόχους, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Τράπεζας.

Ζημίες άνω των 11 δισ. δολαρίων το 2024 ανακοίνωσε η Boeing

Από το 2019 έχει χάσει περισσότερα από $30 δισ.

Nvidia: Έχασε σχεδόν $600 δισ. σε κεφαλαιοποίηση λόγω της DeepSeek

H μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ideal: Το μισό δισ. τζίρος και οι μεγάλες εξαγορές στα τρόφιμα

Με την εξαγορά της Μπάρμπα Στάθης, άγγιξε τα 500 εκατ. ευρώ σε κύκλο εργασιών.

ΕΖΑ: Διπλή κίνηση "εξυγίανσης" των οικονομικών για τη ζυθοποιία της Αταλάντης

Σκοπός τους να διαγραφούν συσσωρευμένες ζημίες και να ενισχύθεί ταυτόχρονα η ρευστότητα της εταιρείας με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

O Zuckerberg απαντά στο "Stargate" του Τραμπ με επενδύσεις-ρεκόρ

Η Meta θα αυξήσει τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες της το 2025 στο πλαίσιο προώθησης της Τεχνητής Νοημοσύνης.

tiun: Η ελβετική startup με ελληνικό "αίμα" που άντλησε 2 εκατ. δολ. και αλλάζει τις πληρωμές στα media

Η εταιρεία προσφέρει ένα καινοτόμο payment infrastructure ειδικά σχεδιασμένο για τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης.