Πόλυ Λεονταρίδη (ITF Hellas): Καινοτομίες, Υψηλοί Στόχοι και Ανάπτυξη Ταλέντων

Πόλυ Λεονταρίδη (ITF Hellas): Καινοτομίες, Υψηλοί Στόχοι και Ανάπτυξη Ταλέντων

Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, η ITF Hellas έχει καταφέρει να ανταποκριθεί με επιτυχία σε ένα περιβάλλον συνεχών προκλήσεων, συνεχίζοντας να θέτει υψηλούς στόχους.  

Όπως εξηγεί η Πόλυ Λεονταρίδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος (Country Manager Greece & Cyprus) της εταιρείας, το στρατηγικό πλάνο της ITF Hellas προσβλέπει σε περαιτέρω θετικά αποτελέσματα, βάζοντας πλώρη για μια πορεία με σημαντικά ορόσημα και μια διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα πρωτότυπων φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. 

Ταυτόχρονα, επισημαίνει τη σημασία του ρόλου του CEO στην ανάπτυξη και εξέλιξη των στελεχών μιας επιχείρησης, καθώς και την ολοένα και αυξανόμενη επίδραση των τεχνολογικών εξελίξεων και της τεχνητής νοημοσύνης στο νέο εργασιακό περιβάλλον. 

- Συμπληρώνετε 25 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Ποια νομίζετε πως είναι σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις; 

Το 2023 η ITF Hellas έκλεισε 25 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στην Ελληνική αγορά και, όντας στη μέση της τρίτης δεκαετίας επιχειρείν, έχουμε αντιμετωπίσει σχεδόν τα πάντα. Ξεκινώντας από την ίδρυση μιας νέας θυγατρικής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας στην αυγή του 2000, είδαμε την ταχεία ανάπτυξη με την εισαγωγή νέων σκευασμάτων στην αγορά, περάσαμε μια δεκαετή κρίση, μνημόνια και σκληρές παρεμβάσεις στον χώρο του φαρμάκου, μια πανδημία, για να φθάσουμε σε πολέμους, την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό.

Όντας όμως, φύσει και θέσει αισιόδοξη, αγαπώ να θέτω υψηλούς στόχους, να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες και τις προκλήσεις και να επιτυγχάνω θετικά αποτελέσματα.  Ως επιχείρηση, σχεδιάζουμε το στρατηγικό πλάνο με φόντο το 2030, πάνω σε ισχυρές βάσεις και μια πορεία με σημαντικά ορόσημα, με μια διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα πρωτότυπων φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με επικέντρωση στην Υγεία της Γυναίκας, την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και την αντιμετώπιση της έλλειψης βιταμίνης D. Νέα προϊόντα αναμένονται και στον τομέα των Νευρολογικών παθήσεων, όπου η εταιρία ήδη δραστηριοποιείται με φάρμακα για τη Νόσο Parkinson και την Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση. Οι στόχοι μας για το 2024 και μετά επικεντρώνονται στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων που κερδίσαμε με πολύ αγώνα, αλλά και στη διασφάλιση μιας συνέχειας αυτής της ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια με την εισαγωγή νέων προϊόντων, επέκταση υπαρχόντων οικογενειών προϊόντων αλλά και υπηρεσιών. 

Η εταιρεία διακρίνεται για τη συνέπεια, τον επαγγελματισμό της, το εργασιακό περιβάλλον καθώς και τις ηθικές πρακτικές, κάνοντας πράξη καθημερινά το όραμά της για συνεχή φροντίδα και σεβασμό στη ζωή. 

Συνοψίζοντας, οι στρατηγικές μας προτεραιότητες επικεντρώνονται γύρω από θέματα όπως το εργασιακό περιβάλλον, τους ανθρώπους μας και την εξέλιξή τους, τη διακράτηση, αλλά και την ένταξη νέων ταλέντων στην εταιρεία, την παρουσίαση καινοτόμων φαρμάκων και νέων προϊόντων στην αγορά, τη διενέργεια κλινικών μελετών, τη διαχείριση των προκλήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη διασφάλιση επάρκειας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις νέες τάσεις στην αγορά, όπως την ηθική τεχνητή νοημοσύνη, τη δύναμη των data και την ανάπτυξη ενός υβριδικού μοντέλου διάδρασης με τους πελάτες. Ανησυχούμε για την κλιματική κρίση και για το μέλλον, ενώ αναζητούμε και τις επόμενες επαγγελματικές δεξιότητες που θα πλαισιώσουν το νέο μοντέλο διοίκησης του 2030 στο σύγχρονο και περισσότερο περίπλοκο εργασιακό περιβάλλον. Εκτιμώ ότι η ευελιξία και η συνεχής δίψα για γνώση, η γρήγορη προσαρμογή στις αλλαγές και η περιέργεια θα είναι περιζήτητες. Οπότε συνεχίζουμε να είμαστε περίεργοι, πάντα σε αναζήτηση νέων δράσεων και γνώσεων για μια επιτυχή πορεία προς τους στόχους.

- Ποια καινοτόμα φάρμακα και σε ποιες θεραπευτικές κατηγορίες αναμένουμε το επόμενο διάστημα;

Η έγκριση της ριλουζόλης στην Κίνα ενισχύει τον Όμιλο Italfarmaco και η εξαγορά της Ισπανικής Lacer Pharmaceuticals εδραιώνει την ήδη πολύ ισχυρή παρουσία της εταιρείας στην Ισπανία. Επιπρόσθετα, οι επενδύσεις από τη μητρική εταιρεία Italfarmaco σε προγράμματα κλινικής έρευνας σύντομα θα έχουν ως αποτέλεσμα καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας και σημαντικής θεραπευτικής αξίας. Το διεθνές Τμήμα Κλινικών Μελετών διενεργεί μελέτες με στόχο την ανάπτυξη νέων μορίων στη θεραπευτική νόσων. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσαν τα θετικά αποτελέσματα της μελέτης φάσης III με το Givinostat σε παιδιά με Μυϊκή Δυστροφία Duchenne. Το σκεύασμα έλαβε πρόσφατα έγκριση από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, FDA, ενώ αναμένεται και η έγκριση του στην Ευρώπη.

- Τι συναισθήματα προκαλεί η ίδια η θέση του/της CEO και πώς τα διαχειρίζεστε;

Κάθε θέση ευθύνης προκαλεί πολλά και διαφορετικά συναισθήματα, ιδιαίτερα δε όταν κάποιος βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης πολλά χρόνια, βιώνει τα συναισθήματα αυτά παράλληλα και ανάλογα με την πορεία της εταιρίας.  Πολύ περισσότερο δε τα τελευταία χρόνια, όπου λειτουργούμε κάτω από ένα καθεστώς συνεχούς ρευστότητας.  Όλα γύρω μας αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς, τόσο στον τρόπο που λειτουργούμε, όσο και στον τρόπο που εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε ή που επικοινωνούμε με πελάτες και συνεργάτες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι σημαντικό να διαφοροποιούμαστε και να στηριζόμαστε στα δυνατά μας σημεία, ως επιχειρήσεις αλλά και ως άνθρωποι. 

Προσωπικά βιώνω πολλά και διαφορετικά συναισθήματα μέσα από τις απαιτήσεις της δουλειάς μου, την καθημερινή πίεση και ταχύτητα που απαιτείται, αλλά και από τις ανθρώπινες σχέσεις, κυρίως συναισθήματα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους μας, συνεργάτες, πελάτες, τους ασθενείς αλλά και τους μετόχους του Ομίλου. Όταν όμως η πίεση, οι δυσκολίες και οι καθημερινές προκλήσεις ή οι απαιτήσεις αντιμετωπίζονται επιτυχώς σε συνεργασία με μια δυνατή ομάδα, με αποτέλεσμα να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, το αίσθημα ικανοποίησης είναι υψηλό και μου δίνει τη δύναμη να συνεχίζω.

Στηρίζομαι στην φιλοσοφία μου, η οποία αποτυπώνεται στην παρακάτω φράση: "A ship in harbor is safe, but that is not what ships are built for”, αλλά και στις εταιρικές αξίες μας που συνοψίζονται στον Επαγγελματισμό, την Υπευθυνότητα, τα Αποτελέσματα και τις Ηθικές Πρακτικές.

Motto: Accountability, Performance, Engagement, Ethics and Responsibility

Αν έπρεπε επίσης να ξεχωρίσω κάτι από τον τρόπο που λειτουργώ και διαχειρίζομαι τις προσκλήσεις της θέσης μου, αυτό είναι η πίστη μου ότι θα τα καταφέρουμε, ότι ένα εμπόδιο, μια δυσκολία ή μια αποτυχία δεν είναι το τέλος. Συνεχίζουμε την πορεία μας προς το επιθυμητό αποτέλεσμα, διορθώνουμε πορεία και στόχευση, βελτιώνουμε τα πλάνα μας μέχρι να ολοκληρώσουμε κάθε δράση μας με επιτυχία. Επίσης, είναι η ταχύτητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, ο αναπτυξιακός τρόπος σκέψης, η επικέντρωση στον στόχο και τα αποτελέσματα. Δίνω ακόμη βάρος στη συνεργασία, στην εμπιστοσύνη, και στην ομάδα μας στην Italfarmaco. Και κάτι ακόμη, είναι σημαντικό πιστεύω να θέλεις να πετύχεις τον στόχο, να θέλεις να πορευτείς αυτή την καλή πορεία, να δουλεύεις σκληρά και να έχεις αντοχή.

- Ποιος είναι ο ρόλος του/της CEO στη διατήρηση και ανάπτυξη των στελεχών του/της και ποιος στην προσέλκυση νέων στελεχών από την αγορά;

Η ανάπτυξη των στελεχών μας, η εξέλιξη, η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωσή τους αποτελούν μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες μου. Στόχος μου είναι η υποστήριξη, η ενθάρρυνση και η ανάπτυξη των ανθρώπων μας, σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και η παροχή ευκαιριών για εξέλιξη μέσα στην εταιρία, αλλά και μέσα στον Όμιλο. Για το σκοπό αυτό ξεκινήσαμε διεθνώς το #Talent project, όπου επιδιώκουμε την ανάπτυξη των ανθρώπων μας μέσα από την συμμετοχή τους σε διεθνή projects, ή παρέχοντας ευκαιρίες για εργασία σε ανάλογες θέσεις στο εξωτερικό.

Αντίστοιχα, καθώς η εταιρία αναπτύσσεται σταθερά, αναζητούμε προσωπικό για τη στελέχωση νέων θέσεων και νέων ρόλων. Θεωρώ πως και εδώ η συμβολή μου, αλλά και αυτή των ανώτατων στελεχών είναι κομβική, κυρίως μέσα από τη διαμόρφωση της κουλτούρας μας και την ενσωμάτωση της στο DNA μας, στην εργασιακή μας καθημερινότητα. Η εταιρική κουλτούρα, η φήμη και το εργασιακό περιβάλλον είναι σημαντικά, ώστε να προσελκύσουμε τα ταλέντα που θα ταιριάξουν καλύτερα στην εταιρία και τη φιλοσοφία μας.

- Ένα νέο στέλεχος που έχει τη φιλοδοξία να γίνει CEO, τι θα το συμβουλεύατε;

Η φιλοδοξία των στελεχών, ανδρών και γυναικών, για μια πορεία προς υψηλές θέσεις και η επιθυμία για επιτυχία αποτελούν καταρχήν τη βάση για έναν δρόμο προς την κορυφή. Χρειάζεται να θέλεις να γίνεις διευθυντικό στέλεχος και στη συνέχεια βέβαια να το κυνηγήσεις, δηλαδή dream big and work hard.

Αυτό που θα μπορούσα να προτείνω στα νέα στελέχη μέσα από την προσωπική μου πορεία, αλλά και τις αξίες και την κουλτούρα που εφαρμόζουμε ως επιχείρηση, είναι να αναζητούν νέες εμπειρίες και γνώση, πέρα από τα τυπικά που είναι βεβαίως απαραίτητα, όπως μεταπτυχιακά ή εξειδικευμένα σεμινάρια. Αυτό θα μπορούσε να είναι μέσα και από την ενεργό συμμετοχή σε εταιρικά projects, μετακινήσεις σε διάφορες θέσεις μέσα στην επιχείρηση και εμπειρίες στο εξωτερικό.

Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουν τα νέα στελέχη τις απαιτήσεις ανάλογων ηγετικών θέσεων εργασίας, καθώς εκτός των πολλών ωρών εργασίας και της σκληρής δουλειάς που απαιτείται, ο πνευματικός φόρτος και η κόπωση είναι σημαντικά. Οι κορυφαίες θέσεις των εταιριών δεν αφορούν μόνον τη χάραξη του οράματος, του σκοπού και της στρατηγικής της επιχείρησης, τις σχέσεις με πελάτες ή προμηθευτές. Είναι ζωτικές θέσεις για τη δημιουργία και την συνεχή εξέλιξη της κουλτούρας, τη χάραξη πορείας, την προσέλκυση και διακράτηση ταλέντων στον οργανισμό, το χτίσιμο της φήμης και της αξίας της εταιρίας και τη διασφάλιση του μέλλοντος. Πέραν αυτών όμως υπάρχει και η καθημερινότητα, τα καθήκοντα για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας, οι επιχειρηματικές αναλύσεις και αναφορές, η διαχείριση όλων των θεμάτων που προκύπτουν και πολλές θεωρητικά μη ουσιώδεις αλλά απολύτως απαραίτητες εργασίες.

Τέλος, σε μια εποχή όπου η πολυπλοκότητα αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό, και η ταχύτητα των αλλαγών παρότι φρενήρης τώρα, είναι συγχρόνως πολύ μικρότερη από αυτή που έρχεται, απαιτείται πλαστικότητα, υψηλός βαθμός προσαρμοστικότητας και νέο mindset με έμφαση σε future, growth, change. Είναι σημαντικό να αναπτύξουν ταχύτητα λήψης αποφάσεων, να διαθέτουν ευελιξία, αυξημένη περιέργεια και να μπορούν να εμπνέουν και να κερδίζουν εμπιστοσύνη.

- Ποιες ικανότητες και δεξιότητες εκτιμάτε ότι στο μέλλον θα απαιτηθούν να κατέχουν τα νέα και πολλά υποσχόμενα στελέχη;

Οι τεχνολογικές εξελίξεις και η τεχνητή νοημοσύνη τρέχουν με ταχύτητα φωτός και η τεχνολογία πρωταγωνιστεί σχεδόν σε όλους τους τομείς, αλλά και στην καθημερινότητά μας. Κατά συνέπεια, απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες στην ανάπτυξη των οποίων θα πρέπει να επενδύσουν τα νέα στελέχη είναι η τεχνητή νοημοσύνη και η γνώση ψηφιακών πλατφορμών και εργαλείων, καθώς η ψηφιακή διασύνδεση μέσα στην επιχείρηση αλλά και με τους συνεργάτες και πελάτες θα αποτελεί βασικό μέλημα των εταιριών, ώστε η πληροφορία να είναι άμεσα διαθέσιμη και να διαχέεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό κοινό. Επίσης, σημαντική είναι και η γνώση του ESG, το οποίο είναι πλέον συνυφασμένο με την εξέλιξη και το μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, ειδικά για θέματα ασφάλειας δεδομένων, για την εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία, για την ανάπτυξη και για την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης με το προσωπικό, τους πελάτες και την κοινωνία.

Ένα ακόμη θέμα που θεωρώ σημαντικό και αποτελεί ήδη μια μεγάλη πρόκληση στην εποχή της τεχνολογίας και του AI, είναι η ικανότητα διαχείρισης και διαφύλαξης της άρρητης γνώσης μέσα σε μια επιχείρηση. Το μέλλον της εργασίας και των δεξιοτήτων που απαιτούνται από τα στελέχη δεν είναι μόνον η αυτοματοποίηση. Είναι η ήπια γνώση των εργαζομένων, η εμπειρία, οι συμπεριφορές και οι ρουτίνες, μια άρρητη γνώση που αποτελεί τον θησαυρό της εταιρίας και το χαρακτηριστικό που την διαφοροποιεί στην αγορά της και από τον ανταγωνισμό.

Επιπλέον, κατά την άποψη μου, ζητούμενο για ένα πολλά υποσχόμενο στέλεχος είναι να έχει και τη δυνατότητα να αυτοαναιρείται, να "ξεχνά" αυτά που ήξερε και να μπορεί να μαθαίνει συνεχώς καινούρια πράγματα. Θα χρειαστεί, εκτιμώ, στο μέλλον να κάνουμε πολλές φορές "reset”. Επίσης, να διαθέτει ευελιξία, προσαρμοστικότητα και περιέργεια, να αναλαμβάνει ευθύνες και πρωτοβουλίες, να μπορεί να λειτουργεί κάτω από υψηλή πίεση και να παίρνει ταχύτατες αποφάσεις. 

Τέλος, θα πρέπει να το θέλει όλο αυτό, να έχει δηλαδή πολλή όρεξη, αγάπη και πάθος για αυτό που κάνει, ή για να το πω με μια μοναδική ελληνική λέξη, μεράκι!

- Η προσωπική ενασχόληση ενός CEO με τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία είναι μέρος του ρόλου του/της;

Θεωρώ την προσωπική μου ενασχόληση με θέματα που απασχολούν την κοινωνία ένα σημαντικό ζητούμενο, και ως άτομο, αλλά και για την οικογένειά μας, όχι μόνον ως μέρος του ρόλου μου στην εταιρία για τη βελτίωση της εικόνας και της σχέσης με το κοινό.

Προσπαθούμε ως οικογένεια, αλλά και ως επιχείρηση, μαζί με τους συνεργάτες μου στην εταιρία, να έχουμε ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και στο περιβάλλον.  Η συνέργεια αυτής της προσπάθειας της κάθε μονάδας όταν είναι σταθερή και συνεχής στο χρόνο είναι τεράστια.

Ως εταιρία αναγνωρίζουμε την ανάγκη της συλλογικής προσπάθειας, ώστε να βοηθήσουμε την κοινωνία, να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και να μεριμνούμε για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο στόχος μας, μεταξύ άλλων, στην τρέχουσα δεκαετία αφορά και την εξοικείωση μας  με τα κριτήρια του ESG και την ενσωμάτωση της βιώσιμης ανάπτυξης στη στρατηγική μας.

Συγκεκριμένα, στοχεύουμε στη σημαντική μείωση του όγκου χαρτιού που χρησιμοποιούμε μέσα από την #Go paperless φιλοσοφία μας, για χρήση λιγότερου χαρτιού, διατήρηση ηλεκτρονικών αρχείων, μείωση χρήσης έντυπου υλικού προώθησης και στροφή προς το e-detailing.

Επιπλέον, έχουμε προχωρήσει ήδη στην αλλαγή του μεγαλύτερου μέρους του στόλου αυτοκινήτων της εταιρίας προς υβριδικά και plug-in μοντέλα, ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και οι εκπομπές CO2 από τις μετακινήσεις μας. Ιδανικά θα θέλαμε να έχουμε πάει πλήρως σε ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2030. 

Τέλος, να σημειώσω ότι ως εταιρία που έχουμε στο κέντρο τη φροντίδα της υγείας της γυναίκας και στηρίζουμε τη γυναικεία υγεία σε πολλές φάσεις της ζωής της, μας απασχολεί και η δημογραφική κρίση, η μείωση των γεννήσεων και της γονιμότητας και για το λόγο αυτό στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με οργανισμούς που έχουν ως αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την εύρεση λύσεων του δημογραφικού ζητήματος στην Ελλάδα μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

* Η Πόλυ Λεονταρίδη είναι μέλος του CEO Clubs Greece

Περισσότερα από Forbes

Πάνος Παγκράτης (Ariston Dental): Χτίζουμε πάνω σε αξίες που δεν αντιγράφονται εύκολα

"Η φήμη του CEO έχει βαρύνουσα σημασία για την αξία και το μέλλον της εταιρείας".

Γ. Σπυρόπουλος (OCTANE): Οι προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρείν απαιτούν μια εφαρμοσμένη, ευέλικτη στρατηγική

Στο σημερινό αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον θα επιβιώσουν οι πιο προσαρμοστικοί, εξωστρεφείς και ευέλικτοι οργανισμοί, σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της OCTANE.

Andrea Rotunno (ProntoPegno Ενέχυρο Αγορά Χρυσού): Οι ανάγκες ρευστότητας δεν περιορίζονται σε περιόδους κρίσης

Η ProntoPegno Ενέχυρο Αγορά Χρυσού έχει ήδη συμπληρώσει σχεδόν 2 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Σχολή Ηγετικής Πρακτικής του CEO Clubs Greece: Αναβαθμίζοντας τις ικανότητες των μελών ΔΣ στην Ελλάδα στην Πράξη

Εν μέσω των συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθήκων διεθνώς, ο ρόλος του Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται όλο και πιο απαιτητικός.

Αλέξης Δούκας (Optimal): Αυτό που ξεχωρίζει μια πετυχημένη επιχείρηση από μια αποτυχημένη είναι το ανθρώπινο δυναμικό

Με πολυετή πορεία στο χώρο των Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού η Optimal έχει φτάσει σήμερα να προσφέρει 360 εξειδικευμένες ποιοτικές και προσωποποιημένες υπηρεσίες, όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξης Δούκας.

Gabor Bognar (TotalEnergies): Η Ελλάδα αποτελεί καλό παράδειγμα για την στρατηγική των πολλαπλών ενεργειών μας

Αλλά και την ισορροπημένη ενεργειακή μετάβαση, αναφέρει ο Gabor Bognar, Managing Director της TotalEnergies Marketing Hellas.

CEO Clubs Greece: Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με τους ηγέτες του μέλλοντος

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βιωματικής μάθησης που εστιάζει σε τρεις βασικές θεματικές.

Γιάννης Δημαράκης (Scotwork): Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις είναι "τέχνη"

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σύγχρονο επιχειρείν είναι αναρίθμητες και στην πλειονότητά τους απαιτούν καλές διαπραγματευτικές δεξιότητες για να αντιμετωπιστούν.

Αντώνης Αυγερόπουλος (Nespresso): Στόχος μας η συνεχής βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη

Το 2023 ήταν η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης για τις πωλήσεις της Nespresso που προσβλέπει σε μια ακόμη καλή χρονιά το 2024.

Ανδρέας Πετρόπουλος (Convert Group): Ανάπτυξη εντός και εκτός Ευρώπης με στρατηγική, μέθοδο και κατάλληλη εταιρική κουλτούρα

Ο CEO της Convert Group αποκαλύπτει τους στόχους της εταιρείας για το τρέχον έτος, με αιχμή του δόρατος την καινοτόμο ΑΙ πλατφόρμα της που έχει ήδη παρουσία σε 21 χώρες και συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Ποια είναι η BayWa r.e. και ποια η παρουσία της στη διεθνή αγορά της πράσινης ενέργειας;

Στην BayWa r.e. we r.e.think energy, δηλαδή επαναπροσδιορίζουμε πώς παράγεται, πώς αποθηκεύεται και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ενέργεια.