Αποκλειστική συνεργασία CEO Clubs Greece με το CEO Clubs Network

Αποκλειστική συνεργασία CEO Clubs Greece με το CEO Clubs Network

Το CEO Clubs Greece ξεκινά τη νέα χρονιά με την υπογραφή αποκλειστικής συνεργασίας με το CEO Clubs Network: έναν παγκοσμίου εμβέλειας οργανισμό με ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στις αναπτυσσόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να δοθεί η δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα μέλη του CEO Clubs Greece να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες σε χώρες που παρουσιάζουν πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες αλλά, παράλληλα, και πολλές δυσκολίες διείσδυσης λόγω μεγέθους, διαφορετικής κουλτούρας και πολύπλοκης τοπικής οργάνωσης.

Όπως και το CEO Clubs Greece, το CEO Clubs Network αποτελείται από CEOs-μέλη που εκπροσωπούν διάφορους κλάδους και τομείς τοπικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Δεδομένης όμως της παγκόσμιας παρουσίας του, ο οργανισμός καλωσορίζει στους κόλπους του και ανώτερους εκπροσώπους κυβερνητικών οργανισμών, οι οποίοι διευκολύνουν τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες των μελών, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Μέσα από σειρά δράσεων όπως: μηνιαίες συναντήσεις, επιχειρηματικές αντιπροσωπείες στη Μέση Ανατολή -με κέντρο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία- στην Ασία -με κέντρο την Κίνα- και στην Αφρική -ιδιαίτερα στην Ανατολική Αφρική-, καθώς και ένα οργανωμένο σύστημα  προβολής του κάθε μέλους και της εταιρείας του, το CEO Clubs Network δίνει τη δυνατότητα στα συμμετέχοντα μέλη του CEO Clubs Greece να επεκτείνουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητές σε περιοχές οι οποίες, χωρίς υποστήριξη και πρόσβαση σε καθοριστικούς decision-makers, θα παρέμεναν άγνωστες και κλειστές. 

Τα μέλη του CEO Clubs Greece που θα αποφασίσουν να ενταχθούν στο νέο αυτό δίκτυο θα μπορούν να δημιουργήσουν επαγγελματικές συνεργασίες τόσο με τα άλλα μέλη, όσο και με άτομα ή εταιρείες στην περιοχή ή στις περιοχές που τους ενδιαφέρουν μέσα από στοχευμένες B2B συναντήσεις που οργανώνονται από  το CEO Clubs Network.

Παράλληλα, μέσω της συμμετοχής τους στις πολλαπλές πρωτοβουλίες, συναντήσεις και αποστολές που διοργανώνονται κάθε χρόνο, οι Έλληνες CEOs θα μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τις πολιτισμικές διαφορές που χαρακτηρίζουν τις αναπτυσσόμενες αγορές μέσω μίας διεύρυνσης της αντίληψής τους (mind set expansion) και αποδοχής της διαφορετικότητας, σε επίπεδα που δεν θα ήταν δυνατά μέσα από τη δράση τους στην Ελλάδα ή, ακόμα, και στον ευρύτερο Δυτικό κόσμο. 

"Η συνεργασία μας αυτή με το CEO Clubs Network", αναφέρει η κυρία Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece, "αποτελεί το επόμενο κομβικό βήμα στην ανάπτυξη του οργανισμού μας και στην ενδυνάμωση της υποστήριξης που φιλοδοξούμε να προσφέρουμε συνεχώς στα μέλη μας. Από την έναρξη της λειτουργίας μας πριν 15 χρόνια, το Club μας λειτουργεί συνδυάζοντας μοναδικά την εξωστρέφεια που προϋποθέτει η αμοιβαία ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης με την αποκλειστικότητα και την εμπιστευτικότητα που εξασφαλίζει η περιορισμένη και επιλεκτική πρόσβαση. Κατά τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης, αποτελέσαμε την πνευματική και συναισθηματική κιβωτό που χρειάζονταν τα μέλη μας. Στη συνέχεια, με το ανανεωμένο στρατηγικό μας αφήγημα, απόρροια του οποίου είναι, ανάμεσα στα άλλα, η ίδρυση της Σχολής Ηγετικής Πρακτικής μας αλλά και του Club House μας, αποφασίσαμε να μετατραπούμε συνειδητά σε ένα "Σπίτι" Συλλογικής Σοφίας, Αειφόρου Ανάπτυξης και Μελλοντικής Σκέψης, εξασφαλίζοντας τη βελτίωση της ζωής των μελών μας και των οργανισμών τους βάζοντας, μέσω της διαδικασίας της συν-δημιουργίας, τη "σφραγίδα" μας στην ανάπτυξη της ηγεσίας της νέας εποχής, αλλά και συνολικά της χώρας μας. Σήμερα, με τη συνεργασία μας με το CEO Clubs Network, αναγνωρίζουμε την αξία που έχει για τα μέλη μας η ανάπτυξη διεθνών δικτύων και τους δίνουμε τη δυνατότητα να επεκτείνουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους ορίζοντες αποκτώντας ουσιαστική πρόσβαση σε παγκόσμιες αγορές, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική. Δεδομένων των ρηξικέλευθων αλλαγών που βιώνουμε διεθνώς, δεν είναι δυνατόν πλέον οι ηγέτες των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Ελλάδας να περιορίζουν τη δράση και κατανόησή τους στον Δυτικό κόσμο, ο οποίος αποτελεί πολιτισμικά το λεγόμενο "comfort zone" λειτουργίας μας. Πρέπει να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την εξωστρέφειά μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, και να κατανοήσουμε τις αγορές εκείνες που, παρά τις δυσκολίες τους, υπόσχονται να είναι οι αγορές του μέλλοντος."

Περισσότερες πληροφορίες για το CEO Clubs Greece μπορείτε να βρείτε εδώ 

Περισσότερα από Forbes

Αναπτύσσοντας γόνιμο διάλογο μεταξύ του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και των μελών του CEO Clubs Greece

Ως μέρος κύκλου ομιλιών, υπό τον ευρύτερο τίτλο "On the Frontline", που διοργανώνει το CEO Clubs Greece πραγματοποιήθηκε στο ClubHouse, παρουσίαση του Διοικητή της ΤτΕ, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας.

Μ. Τόμπρα: H Sephora Greece είναι από τα μεγαλύτερα success stories στην Ευρώπη

Σε μια από τις πιο σημαντικές εμπορικές αγορές στην Αττική σχεδιάζει να ανοίξει κατάστημα έως το τέλος του έτους η αλυσίδα Sephora, όπως αναφέρει η Μαρίλια Τόμπρα Country Director της εταιρείας.

Φ. Κωστόπουλος (Arkas Hellas): Μονόδρομος η διατήρηση των βασικών αξιών μας

Στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το κλείσιμο της Ερυθράς Θάλασσας στον ναυτιλιακό κλάδο αναφέρεται μεταξύ άλλων ο κ. Φίλιππος Κωστόπουλος Managing Director της Arkas Hellas.

Κων. Μαντούδης (Rollex): Γνωρίζουμε καλά τις ανάγκες της αγοράς με όχημα την 65ετή πείρα μας

"Στόχος είναι να διευρύνουμε την γκάμα μας με καινούργια προϊόντα" όπως αναφέρει ο CEO της εταιρείας Rollex Κωνσταντίνος Μαντούδης.

Σχολή Ηγετικής Πρακτικής του CEO Clubs Greece - Από το όραμα στην πράξη με νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

H Σχολή Ηγετικής Πρακτικής του CEO Clubs Greece το 2024 εισάγει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει πάνω στο Leadership Development.

Επιτυχές παράδειγμα συν-δημιουργίας από τον Όμιλο SOFTONE και την Global Sustain στο CEO Clubs Greece Forum

O Όμιλος SOFTONE και η Global Sustain ένωσαν τις δυνάμεις τους και συν-δημιούργησαν ένα νέο προϊόν που υποστηρίζει τις εταιρείες και τις διοικητικές τους ομάδες στην απαραίτητη πλέον συμμόρφωση (compliance) με δείκτες ESG.

Α. Ιατρίδης (Κτήμα ΑΛΦΑ): Εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών άνω του 30% το 2023

Τη δημιουργία μονάδας φιλοξενίας και οινοτουρισμού προετοιμάζει το Κτήμα ΑΛΦΑ, με στόχο τη λειτουργία της στο τέλος του 2025, όπως αναφέρει ο κ. Αγγελος Ιατρίδης CEO της εταιρείας.

Χάρης Ακζώτης (Πήγασος ΑΕ): Θα κατασκευάσουμε νέο logistics center - επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ

Xώρο για την κατασκευή νέου logistics center, αλλά και των κεντρικών της γραφείων αναζητά η "Πήγασος", όπως αναφέρει ο CEO της εταιρείας Χάρης Ακζώτης.

Schneider Electric και BSS παρουσιάζουν στο Forum του CEO Clubs Greece τη συν-δημιουργία στην πράξη

Η πρακτική η οποία συζητείται και αναλύεται ενδελεχώς στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα και σταδιακά εφαρμόζεται με όλο και σημαντικότερα θετικά αποτελέσματα είναι αυτή της συν-δημιουργίας.

Β. Μπαλάνης (ΟΔΙΠΥ): Σημαντικός ο ρόλος του Οργανισμού στην προσπάθεια μείωσης των νοσοκομειακών λοιμώξεων

Η προσπάθεια που έχει κάνει έχει ο ΟΔΙΠΥ την τελευταία διετία έχει ήδη αναγνωριστεί από τον Πρωθυπουργό, αναφέρει ο CEO του Οργανισμού Βασίλης Μπαλάνης.

Λ. Μισαλάκης (Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ): Σε περιόδους κρίσης ο καταναλωτής στρέφεται στις αναγνωρισμένες αξίες

Έως το 2030, όλα τα αυτοκίνητα Range Rover, Defender και Discovery θα διατίθενται και ως αμιγώς ηλεκτρικά, αναφέρει ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Jaguar Land Rover στην Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, Λεωνίδας Μισαλάκης.

Η συν-δημιουργία ως η κυριότερη βάση ανάπτυξης στη νέα εποχή

Tο CEO Clubs Greece, γνωστό για τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης του, διοργανώνει το 2ο καθιερωμένο του ετήσιο Forum, εστιάζοντας αποκλειστικά στη Συν-Δημιουργία.