Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο στην αρχή του 2024

Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο στην αρχή του 2024

Οι εκατομμυριούχοι στην κορυφή της λίστας του Forbes είχαν έναν αρκετά καλό Δεκέμβριο - τουλάχιστον όσον αφορά τις μετοχές τους. Από την 1η Ιανουαρίου 2024, επτά από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι πιο πλούσιοι από ό,τι πριν από έναν μήνα. Η περιουσία τους συλλογικά αυξήθηκε κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο - ένα πολύ μικρότερο άλμα από την άνοδο των 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2023. Ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους - ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ - ανέβηκε στην 5η θέση, από το Νο.7 την 1η Δεκεμβρίου. Τώρα βρίσκεται μπροστά από τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος επί χρόνια ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το Forbes παρακολουθεί τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου από το 1987.  Πολλοί δισεκατομμυριούχοι κατέχουν μεγάλο μέρος της καθαρής τους περιουσίας σε μετοχές της εταιρείας που ίδρυσαν ή συνίδρυσαν. Καθώς αυτή η τιμή της μετοχής κινείται, η περιουσία τους κινείται μαζί της.

Μαζί οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, έχουν περιουσία 1,47 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την αλλαγή της χρονιάς τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου - από 1,44 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από έναν μήνα. Οι δύο μεγαλύτεροι κερδισμένοι τον περασμένο μήνα (σε δολάρια) ήταν ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο CEO της LVMH Μπερνάρ Αρνό, καθένας κέρδισε 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την 1η Δεκεμβρίου λόγω των αυξήσεων στην τιμή της μετοχής των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Ο Έλον Μασκ εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με 251 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, Μασκ κατέχει επίσης μερίδια στην ιδιωτική εταιρεία πυραύλων SpaceX και στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

Για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου εξαμήνου του 2023, ο Γάλλος μεγιστάνας ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes - αλλά αυτό άλλαξε στις 8 Ιουνίου 2023, όταν ο Μασκ ξεπέρασε τον Αρνό και έγινε το Νο.1 στον κόσμο ξανά. Από την 1η Ιανουαρίου, ο Αρνό εξακολουθεί να κατατάσσεται στο Νο.2 των πλουσιότερων, με περιουσία περίπου 200,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Αρνό, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της LVMH, έχει μετατρέψει την εταιρεία σε έναν κολοσσό με περισσότερες από 70 μάρκες, από Louis Vuitton και Christian Dior μέχρι Tiffany & Co. και Sephora.

Ο μεγιστάνας λογισμικού Larry Ellison της Oracle ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος της πρώτης δεκάδας· η περιουσία του μειώθηκε κατά 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο καθώς η μετοχή της Oracle απώλεσε 10%. Ο Έλισον εξακολουθεί να βρίσκεται στην 4η θέση, αξίας 135,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ποιοι είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο;

1. Έλον Μασκ
2. Μπερνάρ Αρνό
3. Τζεφ Μπέζος
4. Λάρι Έλισον
5. Μαρκ Ζούκερμπεργκ
6. Μπιλ Γκέιτς
7. Γουόρεν Μπάφετ
8. Λάρι Πέιτζ
9. Σεργκέι Μπριν
10. Στήβ Μπάλμερ

Περισσότερα από Forbes

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο για το 2024

Στην κορυφή ο Κριστιάνο Ρονάλντο για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Τέσσερις ποδοσφαιριστές από τη Saudi Pro League, 3 από την Premier League 2 από τη La Liga δύο και ο Μέσι από το MLS.

Οι 11 μεγιστάνες που δεν έχουν βγει ποτέ από τη λίστα Forbes 400

Oι "θρυλικοί 11" βρίσκονται στη λίστα κάθε χρόνο από το 1982. Στα $342,3 δισ. η αξία της περιουσίας τους.

Οι 23 νεοεισερχόμενοι της λίστας Forbes 400

Συνδυαστικά, η περιουσία των 23 νεοεισερχομένων ανέρχεται στα 163 δισ. δολάρια, δηλαδή μόλις το 3% του συνολικού πλούτου της λίστας Forbes 400.

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο τον Οκτώβριο

Για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Μπιλ Γκέιτς δεν βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Γιατί ο Έλον Μασκ βρέθηκε εκτός λίστας Forbes για τους Ηγέτες της Αειφορίας

Μολονότι ηγείται της γνωστότερης εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Οι 41 μετοχές που έχει ο Γουόρεν Μπάφετ στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire Hathaway

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις κινήσεις του Μπάφετ, που είναι γνωστός για τη μεθοδική επενδυτική του διαδικασία.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι τενίστες στον κόσμο για το 2024 - Ο Αλκαράθ εκθρόνισε τον Τζόκοβιτς

Συνολικά, οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι τενίστες και τενίστριες κέρδισαν περίπου 246 εκατ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο.

Οι 25 start-ups που μπορούν να "χτυπήσουν" αποτιμήσεις άνω του $1 δισ.

Οι περισσότερες εταιρείες ποντάρουν στην τεχνητή νοημοσύνη για να κάνουν... σχεδόν τα πάντα.

Σε φιλικό τόνο η συνέντευξη Τραμπ στον Μασκ - Τον άφησε να αναπτύξει την ατζέντα του

Μετά από αρκετά τεχνικά προβλήματα - Κυβερνοεπίθεση κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης του X.

Οι 100 κορυφαίες εταιρείες του cloud computing

Από την OpenAI έως τη Figma και τέσσερις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν.

"50 άνω των 50": Οι πιο επιδραστικές και επιτυχημένες γυναίκες σε επενδύσεις, καινοτομία, lifestyle

Το αποτέλεσμα είναι μια λίστα γυναικών που πρωτοπορούν κατανοώντας ότι η ηλικία και η εμπειρία μπορεί να είναι τα καλύτερα εφόδια για την επιτυχία.

Η "λίστα του Μίδα" με τους κορυφαίους Venture Capitalists στον κόσμο

Αλλαγή φρουράς στην κορυφή της λίστας όπου επέστρεψε ο επενδυτής Alfred Lin.