Embneusys: Η Μέση Ανατολή το επόμενο "στοίχημα" για την ελληνική startup

Embneusys: Η Μέση Ανατολή το επόμενο "στοίχημα" για την ελληνική startup

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Η αγορά της Μέσης Ανατολής είναι το επόμενο "στοίχημα” για την embneusys, μια ελληνική startup που κατασκευάζει αισθητήρες για την παρακολούθηση και την καταγραφή της λειτουργίας των μηχανημάτων στον κατασκευαστικό και τον μεταλλευτικό κλάδο.

"Η embneusys έχει πελάτες στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Γερμανία και αυτήν τη στιγμή προσπαθεί να κάνει ένα άνοιγμα στη Μέση Ανατολή”, λέει στο Capital.gr ο Γιώργος Φόρογλου, CEO της ελληνικής startup με έδρα τη Θεσσαλονίκη. "Σε επίπεδο προϊόντος, η αγορά της Μέσης Ανατολής είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ. Συμμετέχουμε με την υποστήριξη του Enterprise Greece σε εκθέσεις, με στόχο να ανοίξουμε περισσότερο τον κύκλο πελατών και συνεργατών μας”, προσθέτει αναφορικά με τα επόμενα σχέδια της εταιρείας του. 

Επίσης, όπως προσθέτει, στις σκέψεις της embneusys για το μέλλον είναι να γίνει ένα μεγαλύτερο κατάστημα hardware για οποιαδήποτε άλλη λύση, σε διαφορετικά industries.

Συλλογή και ανάλυση δεδομένων

Η embneusys ιδρύθηκε το 2018. Μέσω της φοιτητικής τους ομάδας και της συμμετοχής σε διεθνείς διαγωνισμούς, ο Λευτέρης Αδαλάκης, o Γιώργος Κυριαζίδης και ο Γιώργος Φόρογλου ξεκίνησαν να εξερευνούν το 2016 τις ραγδαία αναπτυσσόμενες δυνατότητες εφαρμογής του Internet-of-Things στον κατασκευαστικό κλάδο, και συγκεκριμένα στον τομέα των εργαλείων και μηχανημάτων. Κατανοώντας καλύτερα τα προβλήματα της αγοράς μέσα από την εμπειρία τους στη Hilti, μια μεγάλη εταιρεία που κατασκευάζει κατασκευαστικά εργαλεία, ίδρυσαν την embneusys, µε την υποστήριξη του EITDigital, προκειμένου να αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη λύση για την παρακολούθηση των εργαλείων και των μηχανημάτων.

Η embneusys κατασκευάζει αισθητήρες οι οποίοι, μόλις τοποθετηθούν πάνω σε ένα μηχάνημα, ξεκινούν τη συλλογή δεδομένων, όπως θερμοκρασία εργαλείου, ώρες λειτουργίας κ.ά. Στη συνέχεια, η εταιρεία αναλύει τα δεδομένα, δημιουργώντας ξεχωριστά προφίλ εργασίας. Μέσω των προφίλ γίνεται εύκολη η διαχείριση του ανενεργού στόλου και η προστασία του και μειώνονται η κατανάλωση και οι χαμένες εργατοώρες, ενώ η εταιρεία αυξάνει την παραγωγικότητά της. Πρόσφατα, η εταιρεία ξεκίνησε και environmental reporting, μετρώντας την κατανάλωση των μηχανημάτων και παρέχοντας περιβαλλοντικά δεδομένα.

Η ομάδα της embneusys αποτελείται από έξι άτομα πλήρους απασχόλησης, ενώ χάρη σε ένα πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η ομάδα διπλασιάστηκε με contractors, φτάνοντας τα 13 άτομα.

Όπως σημειώνει ο κ. Φόρογλου, αυτό που διαφοροποιεί την embneusys από άλλες εταιρείες που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες είναι η ευκολία στη χρήση. "Οι αισθητήρες μας είναι plug and play, με το που τοποθετούνται πάνω στο μηχάνημα, ξεκινούν να καταγράφουν, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη εγκατάσταση. Επίσης, σε επίπεδο hardware, μπορούμε να σχεδιάσουμε ό,τι μας ζητήσουν οι πελάτες”, επισημαίνει ο συν-ιδρυτής της embneusys.

Σημειώνεται ότι οι Λευτέρης Αδαλάκης, Γιώργος Κυριαζίδης και Γιώργος Φόρογλου είχαν συμπεριληφθεί με την embneusys στη λίστα "Forbes 30 Under 30 Greece 2022”.

Περισσότερα από Forbes

Η Amazon καταργεί την τηλεργασία - Θα ακολουθήσουν και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί;

Μόλις το 7% των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών έχουν εντολές πλήρους παρουσίασης στο γραφείο.

TiNOS Therapeutics: Ποια είναι η αμερικάνικη startup με ελληνικό DNA που θέλει να καταπολεμήσει τον καρκίνο

Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο από τον Ν. Ταπεινό, Καθηγητή Νευροεπιστημών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Brown.

carpo: Το success story που από την Κυψέλη πήγε σε Λονδίνο και Ντουμπάι

Σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω στη Μέση Ανατολή.

Ποιες ευκαιρίες για τις ελληνικές startups ανοίγει η Golden Visa

Από 1η Ιανουαρίου 2025, θα χορηγείται άδεια διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που επενδύουν τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε startup που είναι μέλος του Elevate Greece.

Η μάχη για τον έλεγχο της "αυτοκρατορίας" του Ρούπερτ Μέρντοχ

Oι κληρονόμοι διαγκωνίζονται για τον κολοσσό που περιλαμβάνει το Fox News και τη Wall Street Journal.

Η Amazon ενισχύει τους δεσμούς της με το TikTok - Θα το εξαγοράσει;

Και οι δύο εταιρείες έχουν όφελος από τη συνεργασία τους, αλλά οι γνώστες λένε στο Forbes ότι σκοπός της είναι η εξαγορά του TikTok από την Amazon ή η αποτροπή της απαγόρευσής του.

Ποια είναι η "ελληνική" startup στην οποία επένδυσαν Alibaba και Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης

Στα σχέδια της Connectly είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη θυγατρική της στην Ελλάδα και να καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους κύριους κόμβους μηχανικής της.

Η Rgand καταργεί τους μεσάζοντες στις προμήθειες των εστιατορίων

Ο Rovshan Rasulov θέλει να φέρει "επανάσταση" στον κλάδο επιτρέποντας στους διαχειριστές εστιατορίων στις ΗΠΑ να συναλλάσσονται άμεσα, και πιο οικονομικά, με τους παραγωγούς τροφίμων.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.

Nike: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα στο α' τρίμηνο χρήσης

Ανοδικά η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.