Η Pizza Hut επιστρέφει στην Ελλάδα

Η Pizza Hut επιστρέφει στην Ελλάδα

Του Γιώργου Λαμπίρη

Λίγες ημέρες απομένουν για την επιστροφή της Pizza Hut στην Ελλάδα αυτή τη φορά υπό τον κυπριακό όμιλο PHC, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 120 εστιατόρια σε Ελλάδα και Κύπρο. Το πρώτο κατάστημα της διάσημης αλυσίδας εστιατορίων θα λειτουργήσει στο σημείο όπου βρισκόταν κατά το παρελθόν το ιστορικό καφέ "Λέντζος” στο Παγκράτι. 

Όπως επισημαίνει στο Capital.gr ο Κωνσταντίνος Ντουμής, managing director του ομίλου για την Ελλάδα, το πλάνο προβλέπει ότι το κατάστημα του Παγκρατίου θα λειτουργήσει στις 20 Δεκεμβρίου καθώς ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή. "Θα ακολουθήσουμε ένα επιθετικό πλάνο ανάπτυξης, το οποίο ωστόσο θα κινηθεί με βάση την πορεία του εγχειρήματος. Υποχρέωσή μας μέσα από τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει με τη Yum! Brands, στην οποία ανήκει η Pizza Hut, είναι να αναπτύσσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό καταστημάτων κάθε έτος. Ήδη ο όμιλος PHC δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με τα εστιατόρια Wagamama, σε Κηφισιά, Golden Hall και στη συμβολή των οδών Αιόλου και Κολοκοτρώνη, όπου λειτούργησε πρόσφατα το τρίτο σημείο”. 

Εκτός των άλλων έχει αναλάβει τα δικαιώματα και θα δημιουργήσει το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας του παγκοσμίου φήμης σεφ, Jamie Oliver, με την ονομασία Jamie Oliver Kitchen. Θα πρόκειται για ένα concept casual dining (multiethnic κουζίνα). Το μενού θα περιλαμβάνει ερεθίσματα από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Το πρώτο σημείο θα βρίσκεται στο Golden Hall και σύμφωνα με τον προγραμματισμό να ανοίξει τον Μάρτιο του 2025. 

Ο όμιλος PHC του Λύσανδρου Ιωάννου

Επικεφαλής του ομίλου PHC είναι ο Κύπριος επιχειρηματίας, Λύσανδρος Ιωάννου. Ο όμιλος αντιπροσωπεύει όλα τα μεγάλα brands όπως Pizza Hut, Paul, Burger King, Jame’s Italian, Caffè Nero, Wagamama και άλλες. Διατηρεί συνολικά 120 καταστήματα με κύκλο εργασιών  σε Κύπρο – Ελλάδα που υπερβαίνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ και απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα προσωπικό. Ο Λ. Ιωάννου συνεργάστηκε στο διάστημα των ετών 1985-1997 με την Pepsi Cola International ως αντιπρόεδρος Marketing (Μέση Ανατολή, Αφρική και Ανατολική Ευρώπη) καθώς επίσης ως Περιφερειακός Πρόεδρος για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Εργάστηκε επίσης στην Procter  & Gamble σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Ευρώπη. Από το 1998 έχει αναλάβει τα ηνία του ομίλου PHC Franchised Restaurants Public Ltd.

Η πρότερη "θητεία” της Pizza Hut στην Ελλάδα

Θυμίζουμε ότι η Pizza Hut, η οποία υπαγόταν κατά το παρελθόν στην Ελλάδα στον όμιλο Food Plus μαζί με τα εστιατόρια KFC, διέκοψε αίφνης τη λειτουργία της εν μέσω πανδημίας το 2020. Η εξέλιξη αυτή συνέπεσε με την πανδημία, με αποτέλεσμα ο προηγούμενος διαχειριστής του σήματος της Pizza Hut στη χώρα μας να επικαλείται λόγους ανωτέρας βίας για τη διακοπή λειτουργίας της αλυσίδας στη χώρα μας, ενεργοποιώντας ειδικό όρο που υπήρχε στη σύμβαση με τη Yum! Brands σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Food Plus μετά τη διακοπή λειτουργίας της Pizza Hut, διατήρησε και ανέπτυξε μόνο την KFC, αντιστρέφοντας στη συνέχεια την αρνητική εικόνα που είχαν έως εκείνη τη στιγμή τα οικονομικά της αποτελέσματα, βάσει των οποίων το 2019 είχε τζίρο 18,7 εκατομμύρια ευρώ και ζημίες 689 χιλιιάδων ευρώ, οι οποίες ενισχύθηκαν σε ζημίες 1,98 εκατομμυρίων το 2020 με τζίρο 13,11 εκατ. ευρώ, χρονιά κατά την οποία σταμάτησε να λειτουργεί η Pizza Hut στη χώρα μας.
 

Το μέλλον της αυτοκίνησης διαμορφώνεται από την τεχνολογία, την πράσινη μετάβαση και τη ζήτηση για ευέλικτα μοντέλα χρήσης που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Περισσότερα από Forbes

Τι σημαίνει η τελευταία διαμάχη Μασκ - Τραμπ καθώς "βυθίζονται" οι πωλήσεις της Tesla

Τι σημαίνει η τελευταία διαμάχη Μασκ - Τραμπ καθώς "βυθίζονται" οι πωλήσεις της Tesla

Ρουμανία: Το νέο "Ελ Ντοράντο" για τους ελληνικούς κατασκευαστικούς ομίλους

Έργα δεκάδων δις ευρώ στο στόχαστρο των μεγάλων εταιρειών, καθώς η βαλκανική χώρα συνεχίζει να αναβαθμίζει τις υποδομές της.

ΕΛΙΜΕ: Συντονισμός, τεχνική επάρκεια και πράσινη μετάβαση για λιμάνια που αντέχουν στον χρόνο

Ο Απόστολος Καμαρινάκης ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), σε μια περίοδο κατά την οποία το λιμενικό σύστημα της χώρας καλείται να ανταποκριθεί σε αυξανόμενες απαιτήσεις, επιχειρησιακές, θεσμικές και γεωπολιτικές.

Ο δρόμος της Ομόνοιας που μπαίνει στον "χάρτη" των ξενοδοχείων

Επενδύσεις από Intecontinental μέσω του ομίλου Ruby και Casual Hoteles.

Η ΚΑΥΚΑΣ "φωτίζει" το μέλλον με 50 χρόνια επιτυχημένης πορείας

Η ΚΑΥΚΑΣ γιορτάζει φέτος μισό αιώνα πορείας, σε μία χρονιά που συμπίπτει με την ολοκλήρωση ενός σημαντικού κύκλου ψηφιακού και επιχειρησιακού μετασχηματισμού.

Γεωργιάδης (Premia): Ξενοδοχεία στο εξωτερικό, 1.500 νέα φοιτητικά δωμάτια και μέτοχος-έκπληξη στο κρασί

Ο Ηλίας Γεωργιάδης αποκαλύπτει τα επόμενα βήματα της εταιρείας σε ξενοδοχεία, φοιτητικές εστίες και τον όμιλο Ελληνικά Οινοποιεία.

Cosmote Telekom: Το παγκόσμιο εκτόπισμα της Telekom φέρνει καινοτομία, επενδύσεις και υπεραξία στην ελληνική αγορά - Το παράδειγμα της T-Mobile US

Το success story της T-Mobile US και τι σημαίνει για την Ελλάδα η παρουσία της Cosmote Telekom σε έναν παγκόσμιο κολοσσό.

Bitloops: Σήκωσε 1 εκατ. ευρώ η startup που λύνει τις αδυναμίες του design-to-code με AI

Στον γύρο συμμετείχαν οι Eleven Ventures και Corallia Ventures, καθώς και αρκετοί angel investors.

Ελαιόλαδο: Στα 300-600 εκατ. ετησίως ο μαύρος τζίρος του πράσινου χρυσού

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι.

ΦΑΓΕ: Η ολλανδική κρίση αζώτου, οι αντιδικίες στην Ελλάδα και οι "χρυσές" εξαγωγές

Τα κέρδη ρεκόρ και πώς η ΦΑΓΕ έχασε 8 χρόνια στην κούρσα για ανάπτυξη ευρωπαϊκής παραγωγικής βάσης.

Μοτοδυναμική: Ποντάρει στην ηλεκτροκίνηση και φέρνει νέα κινεζική μάρκα αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Τον Αύγουστο ξεκινά η εμπορική διάθεση των μοντέλων της NIO – Τι είπε η διοίκηση του ομίλου στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Δύο γυναίκες, ένα κρασί, μηδέν αλκοόλ – η ιστορία του αφρώδους Οίνου French Bloom

Η Maggie Frerejean-Taittinger, συν-ιδρύτρια της εταιρίας French Bloom, που ήδη έχει εξασφαλίσει στρατηγική επένδυση από την LVMH, εξηγεί στο Forbes Greece πώς μια startup έκανε το αδύνατο δημιουργώντας ένα super-premium αφρώδη οίνο χωρίς αλκοόλ.