petchef: Σχέδια για διεθνή επέκταση και νέες υπηρεσίες για τη startup που φροντίζει τη διατροφή των κατοικίδιων

petchef: Σχέδια για διεθνή επέκταση και νέες υπηρεσίες για τη startup που φροντίζει τη διατροφή των κατοικίδιων

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Η διεύρυνση των υπηρεσιών του, με την εισαγωγή μαγειρευτού φαγητού για γάτες, και η επέκταση σε νέες αγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενισχύοντας παράλληλα την παρουσία του σε μεγάλες πόλεις και αλυσίδες pet shop, περιλαμβάνονται στα επόμενα σχέδια του petchef, μιας πρωτοποριακής direct-to-consumer πλατφόρμας φρεσκομαγειρεμένου φαγητού για κατοικίδια. 

Το petchef εστιάζει προς το παρόν στην ελληνική αγορά, προσφέροντας φρέσκο, μαγειρευτό φαγητό για κατοικίδια μέσω της online πλατφόρμας του, ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε σε μια μεγάλη αλυσίδα pet shop στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία προσπαθεί, παράλληλα, να βελτιώνει συνεχώς τη βιωσιμότητα, μειώνοντας τα απόβλητα τροφίμων και το ανθρακικό της αποτύπωμα​.

Τον περασμένο Ιούλιο, το petchef ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης, εξασφαλίζοντας πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, με την υποστήριξη της Sporos Platform και άλλων επενδυτών. Όπως αναφέρει στο Capital.gr ο Τόλης Πασχάλης, co-founder και CEO του petchef, αυτά τα κεφάλαια η εταιρεία σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για να επιταχύνει την ανάπτυξή της, να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της και να ενισχύσει το R&D. "Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε σκύλους σε όλη την Ελλάδα και σύντομα θα προσφέρουμε μαγειρευτό φαγητό και για γάτες, προκειμένου να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες περισσότερων κατοικίδιων​”, τονίζει. 

Τόλης Πασχάλης 17.10.2024

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικά στελέχη του ελληνικού startup οικοσυστήματος, όπως ο Αντώνης Σαμοθράκης (CEO και ιδρυτής του Instacar) και ο Χαρίλαος Τάκας (GM - Quick Commerce - efood), είναι μερικοί από τους αρχικούς μετόχους του petchef, δείχνοντας την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους στο όραμα και την αποστολή της εταιρείας. 

Πώς "γεννήθηκε" το petchef

Το petchef ξεκίνησε σαν ιδέα το 2022 από τη Λιάνα Νικολοπούλου, co-founder του petchef, με αφορμή τα γαστρεντερικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σκύλος της. Η ανάγκη για μια λύση οδήγησε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που παρέχει φρέσκο, μαγειρευτό φαγητό για σκύλους. Στόχος του petchef είναι η προσφορά ποιοτικών, υγιεινών και θρεπτικών γευμάτων, βασισμένων σε συστατικά που είναι κατάλληλα ακόμα και για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το petchef απευθύνεται σε κηδεμόνες κατοικιδίων που ενδιαφέρονται για την ευζωία και τη μακροζωία των μικρών τους φίλων, προσφέροντας εξατομικευμένα γεύματα που παρασκευάζονται με βάση τις ανάγκες του κάθε σκύλου και παραδίδονται στην πόρτα του πελάτη. Η startup έχει αναπτύξει μια σειρά από πλήρεις συνταγές που είναι φρέσκες, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές, ενώ, για την ανάπτυξη αυτών των προϊόντων, στηρίζεται στην επιστημονική υποστήριξη διατροφολόγων και κτηνιάτρων.

petchef 1 17.10.2024

Πού απευθύνεται

Το petchef εξυπηρετεί κυρίως ιδιοκτήτες κατοικιδίων που αναζητούν υγιεινά και εξατομικευμένα γεύματα για τα ζωάκια τους. "Έχουμε ήδη παραδώσει πάνω από 450.000 γεύματα, προσαρμοσμένα στις ειδικές διατροφικές ανάγκες κάθε κατοικιδίου. Οι πελάτες μας περιλαμβάνουν οικογένειες με σκύλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, όπως αλλεργίες ή γαστρεντερικά προβλήματα, καθώς και εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν τη γενική ευεξία των κατοικίδιων τους”, εξηγεί ο κ. Πασχάλης. 

Όσον αφορά στην πηγή εσόδων του, το petchef λειτουργεί με ένα μοντέλο direct-to-consumer (D2C), προσφέροντας φρέσκο, μαγειρευτό φαγητό κατευθείαν στους καταναλωτές μέσω ευέλικτων συνδρομητικών υπηρεσιών ή ακόμα και για πελάτες που θέλουν να προμηθευτούν και μία φορά. Επιπλέον, η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει συνεργασία με επιλεγμένα pet shop σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

5-PORK 17.10.2024

Πώς ξεχωρίζει 

Σύμφωνα με τον κ. Πασχάλη, αυτό που κάνει την προσέγγιση του petchef μοναδική είναι η έμφαση στη χρήση ποιοτικών πρώτων υλών, χωρίς πρόσθετα ή επεξεργασμένα συστατικά, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο στην παραδοσιακή βιομηχανία ζωοτροφών.

"Επιπλέον, έχουμε αναπτύξει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, με το οποίο οι πελάτες μπορούν να δημιουργούν διατροφικά πλάνα για τα κατοικίδιά τους με βάση το προφίλ τους, όπως ηλικία, βάρος και διατροφικές ανάγκες. Χρησιμοποιούμε τεχνολογία για να παρακολουθούμε την υγεία και τις αντιδράσεις των ζώων στη διατροφή, βελτιώνοντας συνεχώς τα προϊόντα μας. Αυτή η προσαρμοσμένη προσέγγιση καθιστά το petchef ηγέτη στην υγιεινή διατροφή των κατοικίδιων”, τονίζει ο CEO του petchef.

petchef 2 17.10.2024

Το μαγειρευτό φαγητό για κατοικίδια είναι κάτι πρωτοποριακό και σχετικά νέο ως προϊόν, ειδικά στην ελληνική αγορά. Παρ’ όλο που υπάρχουν εταιρείες, κυρίως στο εξωτερικό, στη Μεγάλη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, που προσφέρουν φρέσκα γεύματα για κατοικίδια, το petchef ξεχωρίζει μέσω της πλήρους εξατομίκευσης των γευμάτων. Χρησιμοποιεί φρέσκα συστατικά ανθρώπινης ποιότητας (human-grade) και επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα, μειώνοντας τα απόβλητα τροφίμων.

Η έδρα του petchef βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ στην εταιρεία απασχολούνται αυτήν τη στιγμή 18 άτομα. "Συνεχίζουμε να επεκτεινόμαστε με στόχο την υποστήριξη των πελατών μας και την ανάπτυξη της πλατφόρμας μας”, καταλήγει ο CEO του petchef. 

Περισσότερα από Forbes

BlackRock: Νέο ιστορικό υψηλό assets υπό διαχείριση στο γ' τρίμηνο - Στα 11,48 τρισ. δολ.

Τα καθαρά κέρδη της BlackRock αυξήθηκαν στα 1,63 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 10,90 δολάρια ανά μετοχή.

Οι ΗΠΑ κοντά σε ιστορική απόφαση για διάσπαση της Google λόγω μονοπωλιακών πρακτικών

Τι αναφέρει το DoJ των ΗΠΑ, παρουσιάζοντας τα σχετικά επιχειρήματά του ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης.

Cenergy: Ευχάριστη έκπληξη να επενδύεις στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί μας υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες

Εξασφάλισε μέσω του IRA φορολογική απαλλαγή, ενώ οι χρόνοι αδειοδότησης είναι τρεις φορές γρηγορότεροι από την Ευρώπη.

Πού κόλλησε η συμφωνία για την ENA Cash and Carry

Λόγοι που σχετίζονται με την αλληλοκάλυψη του δικτύου.

Wonderplant: Στα χνάρια της Ολλανδίας το υπερσύγχρονο θερμοκήπιο semi-closed των 50 εκατομμυρίων ευρώ

Νέα δεδομένα φέρνει για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα η δημιουργία του πρώτου semi-closed θερμοκηπίου.

OK! Markets: Οριστικά εκτός της αλυσίδας μίνι μάρκετ οι Μαρινόπουλοι

Η εταιρεία είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την ανάκτηση του ενεχύρου που διεκδικούσε η Alpha Bank για το 51,1% των μετοχών της, τις οποίες στο παρελθόν κατείχε η αλυσίδα Μαρινόπουλος.

Syft Analytics: Ποια είναι η "ελληνική" startup που εξαγοράστηκε από την Xero για 70 εκατ. δολ.

Με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά Έλληνες στην ιδρυτική ομάδα, το λογισμικό της Syft χρησιμοποιείται σε πάνω από 80 χώρες.

Τέλος οι ηλεκτρικές συσκευές Siemens στην Ελλάδα

Τη σταδιακή έξοδό της από την ελληνική αγορά σχεδιάζει σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του <b>Forbes Greece</b> η Siemens από τον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών.

Ν. Καλλιαγκόπουλος (Big Pi): Νέες επενδύσεις σε καινοτόμες startups - Σε ποιους κλάδους εστιάζει

Μέσω του δεύτερου fund της, ύψους 50 εκατ. ευρώ, η Big Pi στοχεύει να πραγματοποιήσει 15-20 επενδύσεις.

Tropos Technologies: Ποια είναι η ελληνική startup που θέλει να μετασχηματίσει τον κλάδο της εστίασης

Η εφαρμογή "apla" της Tropos Technologies έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων εστίασης και των προμηθευτών χονδρικής.

Αποκαλυπτήρια για τη μεγάλη επένδυση της Aegean στο Ελ. Βενιζέλος

Μέσα σε περίπου έναν χρόνο από την μέρα που ανακοινώθηκε, υλοποιήθηκε η μεγάλη επένδυση της Aegean.