Ποια είναι η νέα επένδυση της Μαρίτας Καράτζη στην Κρήτη

Ποια είναι η νέα επένδυση της Μαρίτας Καράτζη στην Κρήτη

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Ολοκληρώνεται, με το άνοιγμα νέου resort πέντε αστέρων στη Χερσόνησο Ηρακλείου, το επενδυτικό πρόγραμμα του ξενοδοχειακού ομίλου MK Hotel Collection, συμφερόντων της Μαρίτας Καράτζη, ύψους 83 εκατ. ευρώ. 

Η νέα μονάδα που έκανε εγκαίνια είναι το Elios Hill, που προέκυψε μετά την εξαγορά ξενοδοχειακού συγκροτήματος και την αναβάθμισή του, η οποία ξεκίνησε πέρσι. Το ξενοδοχείο διαθέτει 275 δωμάτια και σουίτες υψηλών προδιαγραφών και όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία à la carte εστιατόρια, σπα καθώς και waterpark.

Η επένδυση ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πληρότητές του για τους επόμενους μήνες εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Η εν λόγω επένδυση είναι η τρίτη κατά σειρά προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του ξενοδοχειακού ομίλου την τελευταία τετραετία. Η αρχή έγινε το 2020 με την εξαγορά του πρώην lti AKS Minoa Palace, που μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση άνοιξε την επόμενη χρονιά ως "Sentido Unique Blue Resort", επίσης πέντε αστέρων, δυναμικότητας 120 δωματίων και 245 κλινών στην περιοχή Αμνισός στον Καρτερό Ηρακλείου. 

Πέρσι επίσης άνοιξε το πέντε αστέρων Pnoé Breathing Life της MK Hotel Collection, στην ίδια περιοχή, που απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Βρίσκεται πίσω από το παλιό Ξενία και στη θέση του προϋπήρχε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο για χρόνια ξενοδοχείο (πρόκειται για το πρώην Amnissos Beach). Έπειτα από ριζική ανακαίνιση, το Pnoé Breathing Life διαθέτει 60 σουίτες, όλες με τη δική τους ιδιωτική πισίνα. 

Τη χρονιά που πέρασε ο όμιλος εγκαινίασε επίσης το "Cicada Suites", έξι υπερπολυτελείς σουίτες με ιδιωτικές πισίνες. Οι Cicada Suites γειτνιάζουν με το Sentido Unique Blue Resort και το Cicada Seascape Experience, το γαστρονομικό brand του ομίλου.

Σημειώνεται πως το 2020 η Μαρίτα Καράτζη πούλησε το ποσοστό που κατείχε στον όμιλο Καράτζη (38,44% του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχε στην εισηγμένη) στον αδελφό της Αντώνη Καράτζη, λαμβάνονται 47,499 εκατ. ευρώ ή 8,42 ευρώ ανά μετοχή, θέλοντας να εστιάσει σε τουριστικές επενδύσεις.

Οι πληροφορίες λένε πάντως πως επί του παρόντος δεν δρομολογείται κάποια νέα εξαγορά.
 

Περισσότερα από Forbes

Η Amazon ενισχύει τους δεσμούς της με το TikTok - Θα το εξαγοράσει;

Και οι δύο εταιρείες έχουν όφελος από τη συνεργασία τους, αλλά οι γνώστες λένε στο Forbes ότι σκοπός της είναι η εξαγορά του TikTok από την Amazon ή η αποτροπή της απαγόρευσής του.

Ποια είναι η "ελληνική" startup στην οποία επένδυσαν Alibaba και Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης

Στα σχέδια της Connectly είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη θυγατρική της στην Ελλάδα και να καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους κύριους κόμβους μηχανικής της.

Η Rgand καταργεί τους μεσάζοντες στις προμήθειες των εστιατορίων

Ο Rovshan Rasulov θέλει να φέρει "επανάσταση" στον κλάδο επιτρέποντας στους διαχειριστές εστιατορίων στις ΗΠΑ να συναλλάσσονται άμεσα, και πιο οικονομικά, με τους παραγωγούς τροφίμων.

GENOSOPHY®: Η startup του Πανεπιστημίου Αθηνών που ανοίγει τον δρόμο για εξατομικευμένες συστάσεις υγείας

Η εταιρεία έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο ικανό να ενσωματώνει και να αξιολογεί γενετική πληροφορία.

Τι σηματοδοτεί η συμμετοχή της Aegean στο μετοχικό κεφάλαιο της ισπανικής Volotea

Χρειάστηκαν μερικοί μήνες σύντομων συζητήσεων προκειμένου να οδηγηθούμε στη συμφωνία.

Η ευλογιά των πιθήκων εκτοξεύει τη μετοχή της Bavarian Nordic εν μέσω ανησυχίας για έξαρση του ιού

Το εμβόλιό της είναι το μοναδικό που έχει λάβει έγκριση σε ΗΠΑ και ΕΕ - Παράδοση 10 εκατ. δόσεων έως το τέλος του 2025.

Stake.com: Το μεγαλύτερο υπεράκτιο καζίνο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο

Έχει έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και είχε έσοδα $2,6 δισ. πέρυσι. Οι ιδρυτές της είναι δύο από τους νεότερους αυτοδηµιούργητους δισεκατοµµυριούχους στον πλανήτη

Κουλουράδες: Πώς από τον Πειραιά επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα - Τα σχέδια για εξωτερικό & τα νέα projects

Η δημιουργία της αλυσίδας εστίασης από τον Δημήτρη Γρίβα, η επιτυχία, η συνεργασία με το SwitzGroup και τα επόμενα σχέδια.

Τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης έσωσαν αυτή τη start-up που τώρα θέλει να κοντράρει την Nvidia

Η κεφαλαιοποίηση της Groq έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2021 στα 2,8 δισ. δολάρια.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.

Nike: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα στο α' τρίμηνο χρήσης

Ανοδικά η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.