ComeTogether: Επεκτείνεται σε νέες αγορές και κατηγορίες η startup που εξαλείφει τις απάτες στην αγορά εισιτηρίων

ComeTogether: Επεκτείνεται σε νέες αγορές και κατηγορίες η startup που εξαλείφει τις απάτες στην αγορά εισιτηρίων

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου 

Σε αναζήτηση νέων κεφαλαίων, που θα προωθήσουν τη διείσδυσή της σε νέες αγορές και κατηγορίες, βρίσκεται αυτή την περίοδο η ComeTogether -μια ελληνική startup που, αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain, παρέχει λύσεις έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων για εκδηλώσεις, "ξεκλειδώνοντας” νέους τζίρους από τη δευτερογενή αγορά και από NFTs.

Ειδικότερα, οι στρατηγικοί στόχοι της ComeTogether περιλαμβάνουν την επέκταση στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και στον χώρο των αθλητικών διοργανώσεων. "Θέλουμε να μεγαλώσουμε την ομάδα μας και να αναπτύξουμε το business development στα ΗΑΕ και την Ελλάδα, καθώς και να ενισχύσουμε το κομμάτι των πωλήσεων και του marketing”, αναφέρει στο Capital.gr ο Λάζαρος Πεντερίδης, co-founder της ComeTogether. 

Η ομάδα της ComeTogether αποτελείται αυτή τη στιγμή από 11 άτομα και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στα σχέδιά της, ωστόσο, είναι να δημιουργήσει νέα γραφεία και στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα, η ComeTogether έχει πουλήσει περίπου 300.000 εισιτήρια για πάνω από 1.000 εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Αυστραλία, Ισπανία και Αίγυπτο, ενώ έχει συγκεντρώσει συνολικά γύρω στις 900 χιλιάδες ευρώ από VCs, angel investors, προγράμματα επιτάχυνσης και επιχορηγήσεις.

πιν

"Στοπ” στη μαύρη αγορά 

Η ComeTogether ιδρύθηκε το 2018 και λάνσαρε το προϊόν της το 2019, με στόχο να φέρει επανάσταση στον χώρο του ticketing για εκδηλώσεις. Μέσω της προσέγγισής της, η εταιρεία αυξάνει τους τζίρους των διοργανωτών και ενισχύει το engagement των φανς, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην εξάλειψη της απάτης και της αισχροκέρδειας στις µεταπωλήσεις εισιτηρίων στη δευτερογενή αγορά.

Ειδικότερα, υλοποίησε μία νέα μορφή ψηφιακού εισιτηρίου στο blockchain, ως NFT (Non Fungible Token), όπου σε συνδυασμό με καινοτόμους μηχανισμούς παράδοσης των εισιτηρίων, μέσω δυναμικών qr codes (αλλάζουν κάθε λίγα δευτερόλεπτα), επιτυγχάνει αυξημένη ασφάλεια, με απόλυτο έλεγχο και ιχνηλάτηση ολόκληρου του κύκλου ζωής ενός εισιτηρίου. "Με την τεχνολογία μας, η δευτερογενής αγορά γίνεται διαφανής και ελεγχόμενη. Αναγκάζουμε να γίνεται η μεταπώληση μέσα από την πλατφόρμα μας, τηρώντας τους κανόνες που έχει θέσει ο διοργανωτής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να οριστεί ένα ανώτατο όριο τιμής και να εξασφαλιστεί η αυθεντικότητα των εισιτηρίων, ενώ ο διοργανωτής μπορεί να λάβει κι ένα ποσοστό από τη μεταπώληση”, εξηγεί ο κ. Πεντερίδης. 

Η ComeTogether δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στους διοργανωτές να προσφέρουν ψηφιακά συλλεκτικά NFTs, τα οποία έχουν τη δυναμική να ξεκλειδώσουν οργανικό μάρκετινγκ από το κοινό που τα μοιράζεται στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και ταυτόχρονα έξτρα χορηγικό τζίρο. 

Επιπλέον, οι διοργανωτές αποκτούν τη δυνατότητα να κάνουν cross selling φυσικών και ψηφιακών εμπειριών και προϊόντων, όπως φαγητό και ποτό, merchandise, πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο ή αποκλειστικά communities.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της ComeTogether είχε συμπεριληφθεί στη λίστα "Forbes 30 Under 30 2022”.

Περισσότερα από Forbes

petchef: Σχέδια για διεθνή επέκταση και νέες υπηρεσίες για τη startup που φροντίζει τη διατροφή των κατοικίδιων

Στόχος του petchef είναι η προσφορά ποιοτικών, υγιεινών και θρεπτικών γευμάτων, βασισμένων σε συστατικά που είναι κατάλληλα ακόμα και για ανθρώπινη κατανάλωση.

BlackRock: Νέο ιστορικό υψηλό assets υπό διαχείριση στο γ' τρίμηνο - Στα 11,48 τρισ. δολ.

Τα καθαρά κέρδη της BlackRock αυξήθηκαν στα 1,63 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 10,90 δολάρια ανά μετοχή.

Οι ΗΠΑ κοντά σε ιστορική απόφαση για διάσπαση της Google λόγω μονοπωλιακών πρακτικών

Τι αναφέρει το DoJ των ΗΠΑ, παρουσιάζοντας τα σχετικά επιχειρήματά του ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης.

Cenergy: Ευχάριστη έκπληξη να επενδύεις στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί μας υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες

Εξασφάλισε μέσω του IRA φορολογική απαλλαγή, ενώ οι χρόνοι αδειοδότησης είναι τρεις φορές γρηγορότεροι από την Ευρώπη.

Πού κόλλησε η συμφωνία για την ENA Cash and Carry

Λόγοι που σχετίζονται με την αλληλοκάλυψη του δικτύου.

Wonderplant: Στα χνάρια της Ολλανδίας το υπερσύγχρονο θερμοκήπιο semi-closed των 50 εκατομμυρίων ευρώ

Νέα δεδομένα φέρνει για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα η δημιουργία του πρώτου semi-closed θερμοκηπίου.

OK! Markets: Οριστικά εκτός της αλυσίδας μίνι μάρκετ οι Μαρινόπουλοι

Η εταιρεία είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την ανάκτηση του ενεχύρου που διεκδικούσε η Alpha Bank για το 51,1% των μετοχών της, τις οποίες στο παρελθόν κατείχε η αλυσίδα Μαρινόπουλος.

Syft Analytics: Ποια είναι η "ελληνική" startup που εξαγοράστηκε από την Xero για 70 εκατ. δολ.

Με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά Έλληνες στην ιδρυτική ομάδα, το λογισμικό της Syft χρησιμοποιείται σε πάνω από 80 χώρες.

Τέλος οι ηλεκτρικές συσκευές Siemens στην Ελλάδα

Τη σταδιακή έξοδό της από την ελληνική αγορά σχεδιάζει σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του <b>Forbes Greece</b> η Siemens από τον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών.

Ν. Καλλιαγκόπουλος (Big Pi): Νέες επενδύσεις σε καινοτόμες startups - Σε ποιους κλάδους εστιάζει

Μέσω του δεύτερου fund της, ύψους 50 εκατ. ευρώ, η Big Pi στοχεύει να πραγματοποιήσει 15-20 επενδύσεις.

Tropos Technologies: Ποια είναι η ελληνική startup που θέλει να μετασχηματίσει τον κλάδο της εστίασης

Η εφαρμογή "apla" της Tropos Technologies έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων εστίασης και των προμηθευτών χονδρικής.