Πωλήσεις ρεκόρ για την Toyota στο α΄ εξάμηνο χρήσης

Πωλήσεις ρεκόρ για την Toyota στο α΄ εξάμηνο χρήσης

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota Motor αυξήθηκαν κατά 8,3% την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, στα 5.596.183 οχήματα, θέτοντας τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σε τροχιά για άλλη μια χρονιά ισχυρών κερδών χάρη στην ισχυρή ζήτηση και τη βελτίωση των συνθηκών προσφοράς.

Η παγκόσμια παραγωγή κατά το α' εξάμηνο του οικονομικού έτους αυξήθηκε κατά 10% στα 5.738.126 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών Daihatsu Motor και Hino Motors, ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία τη Δευτέρα.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων Toyota και Lexus αυξήθηκαν 22% στην Αφρική, το υψηλότερο μεταξύ όλων των περιοχών, ακολουθούμενες από 17% στη Μέση Ανατολή, καθώς και 9,4% στη Βόρεια Αμερική και 7% στην Ευρώπη. Οι πωλήσεις, ωστόσο, ήταν σχετικά αδύναμες σε ορισμένες περιοχές της Ασίας, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, εν μέρει λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία.

Οι πωλήσεις της Toyota στην Κίνα αυξήθηκαν λιγότερο από 1%, καθώς οι αγοραστές αυτοκινήτων στρέφονται στα ηλεκτρικά οχήματα. Οι χαμηλές επιδόσεις της στη χώρα έπονται ισχυρών πωλήσεων πέρυσι, με τη βοήθεια των μέτρων τόνωσης της κινεζικής κυβέρνησης.

Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 34% στην Ιαπωνία, με όχημα τη χαλάρωση των προβλημάτων προσφοράς ημιαγωγών. Η Toyota πούλησε 1.825.965 ηλεκτρικά οχήματα στο εξάμηνο, αυξημένα κατά 38% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Κατά τη διάρκεια του Japan Mobility Show της περασμένης εβδομάδας, ο πρόεδρος της Lexus Takashi Watanabe αναφέρθηκε στο ανεπαρκές δίκτυο φόρτισης της χώρας. "Οι φορτιστές εξακολουθούν να είναι περιορισμένοι σε αριθμό, αλλά επίσης ερευνούμε και κινούμαστε αυτή τη στιγμή με ένα πρόγραμμα για σταθμούς φόρτισης ειδικά για τη Lexus", είπε.

Μόνο τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις της Toyota αυξήθηκαν κατά 10,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η παραγωγή παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη.

Η Honda Motor δήλωσε τη Δευτέρα ότι η παγκόσμια παραγωγή της στο α΄ εξάμηνο αυξήθηκε κατά περισσότερο από 6%, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 7,5% παρά την πτώση σε Ευρώπη και Κίνα.

Η παγκόσμια παραγωγή και οι πωλήσεις της Nissan Motor αυξήθηκαν 2,8% και 5,5%, αντίστοιχα, αλλά παρουσίασαν επίσης αδυναμία στην Κίνα.

Περισσότερα από Forbes

PhosPrint: Η ελληνική startup που εκτυπώνει κύτταρα και αναγεννά όργανα

Ο Lars Rasmussen, συνιδρυτής της Google Maps και angel investor, έχει επενδύσει στην εταιρεία.

Τι σηματοδοτεί η συμμετοχή της Aegean στο μετοχικό κεφάλαιο της ισπανικής Volotea

Χρειάστηκαν μερικοί μήνες σύντομων συζητήσεων προκειμένου να οδηγηθούμε στη συμφωνία.

Η ευλογιά των πιθήκων εκτοξεύει τη μετοχή της Bavarian Nordic εν μέσω ανησυχίας για έξαρση του ιού

Το εμβόλιό της είναι το μοναδικό που έχει λάβει έγκριση σε ΗΠΑ και ΕΕ - Παράδοση 10 εκατ. δόσεων έως το τέλος του 2025.

Stake.com: Το μεγαλύτερο υπεράκτιο καζίνο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο

Έχει έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και είχε έσοδα $2,6 δισ. πέρυσι. Οι ιδρυτές της είναι δύο από τους νεότερους αυτοδηµιούργητους δισεκατοµµυριούχους στον πλανήτη

Κουλουράδες: Πώς από τον Πειραιά επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα - Τα σχέδια για εξωτερικό & τα νέα projects

Η δημιουργία της αλυσίδας εστίασης από τον Δημήτρη Γρίβα, η επιτυχία, η συνεργασία με το SwitzGroup και τα επόμενα σχέδια.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.

Nike: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα στο α' τρίμηνο χρήσης

Ανοδικά η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Amazon: Επενδύει 4 δισ. δολάρια σε start up για την τεχνητή νοημοσύνη

Στην προσπάθειά της να είναι ανταγωνιστική στους τομείς cloud και τεχνητής νοημοσύνης.

Αποχώρησε από πρόεδρος του Fox ο Ρούμπερτ Μέρντοχ

Τη θέση του θα αναλάβει ο μεγαλύτερος γιος του Λάχλαν Μέρντοχ.

Societe Generale: O νέος CEO "τρόμαξε" τους επενδυτές - Βουτιά 12% η μετοχή

Το πρώτο του στρατηγικό πλάνο για την Societe Generale παρουσίασε σήμερα ο νέος CEO Slawomir Krupa.