Πρεμιέρα για τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου με JPMorgan, Wells Fargo, BlackRock και Citi

Πρεμιέρα για τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου με JPMorgan, Wells Fargo, BlackRock και Citi

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:25

Ξεκινά σήμερα στις ΗΠΑ και επίσημα η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο του 2023 με τους κολοσσούς του χρηματοοικονομικού κλάδου JPMorgan Chase, Wells Fargo και BlackRock να δίνουν στη δημοσιότητα τις τριμηνιαίες τους καταστάσεις λίγο πριν το ξεκίνημα των συναλλαγών στη Wall Street. 

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για τη συνέχεια με τους τρεις χρηματοοικονομικούς κολοσσούς να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα τους.

JP Morgan: Εκτόξευση των κερδών στο γ' τρίμηνο - Ανήσυχος ο Ντάιμον για τη Μ. Ανατολή

Εκτόξευση σημείωσαν τα κέρδη τρίτου τριμήνου της JPMorgan Chase για το τρίτο τρίμηνο καθώς η τράπεζα επωφελήθηκε από τη συνεχιζόμενη αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους και την εξαγορά της First Republic Bank τον Μάιο.

Τα κέρδη της JPMorgan αυξήθηκαν κατά 35% —ή 24% χωρίς την First Republic— στα 13,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα καθαρά έσοδα έφτασαν τα 4,33 δολάρια ανά μετοχή με τους αναλυτές να αναμένουν κέρδη 2,95 δολάρια ανά μετοχή,

Ο τραπεζικός κολοσσός κατέγραψε έσοδα 40,69 δισ. δολάρια με τους αναλυτές σε σχετική δημοσκόπηση της LSEG να προβλέπουν 39,63 δισ. δολάρια. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα αλλά προέτρεψε επίσης να είμαστε προσεκτικοί σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό και γεωπολιτικό πλαίσιο. "Αυτή μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη εποχή που έχει δει ο κόσμος εδώ και δεκαετίες. Αν και ελπίζουμε για το καλύτερο" είπε.

Wells Fargo: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα

Αύξηση στα κέρδη και τα έσοδα της ανακοίνωσε η Wells Fargo για το γ' τρίμηνο, με τον τραπεζικό κολοσσό να ξεπερνά ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας σκαρφάλωσαν στα 5,77 δισ. δολ. ή 1,48 δολ. ανά μετοχή για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου από 3,59 δισ. δολ. ή 86 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Την ίδια στιγμή, τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 20,857 δισ. δολ. από 19,566 δισ. δολ. 

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν για κέρδη ανά μετοχή στα 1,24 δολ. με έσοδα 20,086 δισ. δολ. σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet. 

"Η ανάπτυξη των εσόδων από ένα χρόνο νωρίτερα περιλαμβάνει τόσο τα υψηλότερα έσοδα από τόκους όσο και άλλα έσοδα καθώς ωφεληθήκαμε από τα υψηλότερα επιτόκια και τις επενδύσεις που υλοποιήσαμε στις δραστηριότητες μας", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος, Charlie Scharf σε ανακοίνωση. "Αν και η οικονομία συνεχίζει να είναι ανθεκτική, βλέπουμε τον αντίκτυπο από την επιβράδυνση με τα υπόλοιπα των δανείων να υποχωρούν και τις τις διαγραφές να συνεχίζουν να επιδεινώνονται με μέτριο ρυθμό", πρόσθεσε.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Wells Fargo σκαρφάλωσαν 8% στα 13,1 δισ. δολ. το γ' τρίμηνο. Τον περασμένο Ιούλιο, η τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα είχε αναφέρει  ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα εμφανίσουν άνοδο 14% αυτό το έτος, από 10% που είχε εκτιμήσει νωρίτερα.

Οι μετοχές της τράπεζας σημειώνουν άλμα 1,7% προσυνεδριακά μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. 

BlackRock: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη του γ' τριμήνου

Αύξηση 13% στα κέρδη του γ' τριμήνου ανακοίνωσε η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Ειδικότερα, τα κέρδη της BlackRock σε προσαρμοσμένα βάση ανήλθαν σε 1,64 δισ. δολ.  ή 10,91 δολ. ανά μετοχή για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 1,45 δισ. δολ. ή 9,55 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. 

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 8,26 δολ. ανά μετοχή.

Η BlackRock ολοκλήρωσε το γ' τρίμηνο με τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση να φτάνουν τα 9,10 τρισ. δολ. από 7,96 τρισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα και 9,4 τρισ. δολ. το β' τρίμηνο του 2023. Τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού αυξήθηκαν σχεδόν 5% στα 4,52 δισ. δολ.  

Citigroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα τριμηνιαία κέρδη

Σταθερά παρέμειναν τα κέρδη της Citigroup το γ' τρίμηνο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα έσοδα της τρίτης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας ενισχύθηκαν, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 3,5 δισ. δολ. ή 1,63 δολ. ανά μετοχή ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,21 δολ. ανά μετοχή. Αντίστοιχα μεγέθη είχε ανακοινώσει η τράπεζα και ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα συνολικά έσοδα της σκαρφάλωσαν 9% και διαμορφώθηκαν σε 20,1 δισ. δολ.

"Παρά τις αντιξοότητες και οι πέντε βασικές, διασυνδεδεμένες δραστηριότητες μας εμφάνισαν αύξηση εσόδων, οδηγώντας σε συνολική αύξηση 9%", ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Citi, Jane Fraser. "Τον περασμένο μήνα ανακοινώσαμε αλλαγές που ευθυγραμμίζουν την οργανωτική μας δομή με τη στρατηγική μας και αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας της τράπεζας. Όταν ολοκληρωθούν θα έχουμε μια απλούστερη εταιρεία που θα μπορεί να λειτουργεί πιο γρήγορα, να εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες και να ξεκλειδώνει την αξία για τους μετόχους", πρόσθεσε.

 

Περισσότερα από Forbes

Η Amazon καταργεί την τηλεργασία - Θα ακολουθήσουν και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί;

Μόλις το 7% των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών έχουν εντολές πλήρους παρουσίασης στο γραφείο.

TiNOS Therapeutics: Ποια είναι η αμερικάνικη startup με ελληνικό DNA που θέλει να καταπολεμήσει τον καρκίνο

Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο από τον Ν. Ταπεινό, Καθηγητή Νευροεπιστημών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Brown.

carpo: Το success story που από την Κυψέλη πήγε σε Λονδίνο και Ντουμπάι

Σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω στη Μέση Ανατολή.

Ποιες ευκαιρίες για τις ελληνικές startups ανοίγει η Golden Visa

Από 1η Ιανουαρίου 2025, θα χορηγείται άδεια διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που επενδύουν τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε startup που είναι μέλος του Elevate Greece.

Η μάχη για τον έλεγχο της "αυτοκρατορίας" του Ρούπερτ Μέρντοχ

Oι κληρονόμοι διαγκωνίζονται για τον κολοσσό που περιλαμβάνει το Fox News και τη Wall Street Journal.

Η Amazon ενισχύει τους δεσμούς της με το TikTok - Θα το εξαγοράσει;

Και οι δύο εταιρείες έχουν όφελος από τη συνεργασία τους, αλλά οι γνώστες λένε στο Forbes ότι σκοπός της είναι η εξαγορά του TikTok από την Amazon ή η αποτροπή της απαγόρευσής του.

Ποια είναι η "ελληνική" startup στην οποία επένδυσαν Alibaba και Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης

Στα σχέδια της Connectly είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη θυγατρική της στην Ελλάδα και να καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους κύριους κόμβους μηχανικής της.

Η Rgand καταργεί τους μεσάζοντες στις προμήθειες των εστιατορίων

Ο Rovshan Rasulov θέλει να φέρει "επανάσταση" στον κλάδο επιτρέποντας στους διαχειριστές εστιατορίων στις ΗΠΑ να συναλλάσσονται άμεσα, και πιο οικονομικά, με τους παραγωγούς τροφίμων.

GENOSOPHY®: Η startup του Πανεπιστημίου Αθηνών που ανοίγει τον δρόμο για εξατομικευμένες συστάσεις υγείας

Η εταιρεία έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο ικανό να ενσωματώνει και να αξιολογεί γενετική πληροφορία.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.