Οι περιπέτειες του Άλκη Δαυίδ σε ΗΠΑ και Ελλάδα

Οι περιπέτειες του Άλκη Δαυίδ σε ΗΠΑ και Ελλάδα

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Πρόκειται για μια υπόθεση οι απαρχές της οποίας γυρνούν πίσω στο 2016 και φτάνει μέχρι σήμερα οδηγούμενη στο κατώφλι των πλειστηριασμών. Ήταν πριν 7 χρόνια όταν η 36 χρονη τότε Lauren Reeves, η οποία εργαζόταν στο Λος Άντζελες σαν συγγραφέας και performer στο τηλεοπτικό δίκτυο FilmOn που ίδρυσε το 2006 ο Ελληνοκύπριος Άλκης Δαυίδ, ο οποίος συνδέεται με την ευρύτερη επιχειρηματική οικογένεια Δαυίδ προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τον εργοδότη της και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση.

Από εκείνη την στιγμή ξεκινά μια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία τρία χρόνια αργότερα κατέληξε στην απόφαση που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες σύμφωνα με την οποία ο Άλκης Δαυίδ κλήθηκε να καταβάλλει το ποσό των 4,35 εκατ. δολαρίων σαν αποζημίωση στην Reeves, η οποία είχε τότε πει στα μέσα ενημέρωσης ότι για πρώτη φορά " ύστερα από τρία χρόνια αισθάνθηκε ότι ακούστηκε η φωνή της", λέγοντας παράλληλα ότι το κίνητρό της "δεν ήταν τα χρήματα αλλά αντίθετα η επιθυμία της να τον αποτρέψει να επαναλάβει τις πράξεις του σε βάρος άλλων γυναικών ". Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση πυροδότησε έναν νέο κύκλο δικαστικού αγώνα.

Στημένη υπόθεση από διεφθαρμένους δικηγόρους

Από την πλευρά του, ο Άλκης Δαυίδ που είχε απορρίψει εξαρχής τις κατηγορίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς, υπονοώντας ότι η Reeves τον κατηγόρησε αδίκως και εσφαλμένα για οικονομικό όφελος καθώς ο ίδιος διαθέτει χρήματα και εξουσία ενώ αρνήθηκε να καταβάλει την αποζημίωση. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η όλη υπόθεση και η καταγγελία έγινε υπό την καθοδήγηση της δικηγόρου για τα δικαιώματα των πολιτών Gloria Allred. Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα των συνηγόρων που εκπροσωπεί τον δισεκατομμυριούχο κατέθεσε υπόμνημα-καταγγελία, ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, το οποίο στρεφόταν εναντίον της Reeves και της Allred και στο οποίο γινόταν λόγος για ένα συγκεκριμένο σύστημα διεφθαρμένων δικηγόρων που στήνουν υποθέσεις με το οποίο συνδέεται η Allred.

Επιπλέον, οι δικηγόροι του κ. Δαυίδ ισχυρίζονταν ότι κατά την διάρκεια της πολυετούς διαμάχης, η Allred παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας τον οποίο όλοι οι δικηγόροι θα πρέπει να σέβονται, παραποιώντας με κακόβουλα σχόλια τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του επιχειρηματία όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελβετία. Μάλιστα, ο ίδιος και η οικογένειά του εξέφραζαν την ανησυχία ότι η Allred θα προσπαθούσε να αρπάξει και να ρευστοποιήσει περιουσιακά τους στοιχεία στην εν λόγω ευρωπαϊκή χώρα όπου ζει η ηλικιωμένη μητέρα του.

Από τις δικαστικές αίθουσες των ΗΠΑ στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών

Και κάπου εδώ η υπόθεση μεταφέρεται από τις δικαστικές αίθουσες των ΗΠΑ στην ελληνική πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθώς μέσω της συγκεκριμένης οδού η Lauren Reeves αποφάσισε να διεκδικήσει την αποζημίωση των 4,35 εκατ. ευρώ που επιδικάστηκε το 2019. Συγκεκριμένα, επισπεύδει τον πλειστηριασμό για το αρχοντικό που διατηρεί ο Άλκης Δαυίδ στις Σπέτσες με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 7,44 εκατ. ευρώ. Εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αποτροπή (εν αναμονή και της ενδεχόμενης αντίδρασης του επιχειρηματία), η διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το ποσό της οφειλής για το οποίο έγινε η κατάσχεση ανέρχεται στα 5 εκατ. δολάρια (τα 4,35 η αποζημίωση προς την Reeves και οι 650.000 ευρώ οι ανταμοιβή των δικηγόρων της).

Το ακίνητο αφορά σε δύο οικόπεδα 1847,64 τ.μ. και 1412,9 τ.μ. αντίστοιχα καθώς και σε μια έκταση 1.183,51 τ.μ. θέση Παναγιά Αρμάτα ή Αρμάδα του δήμου Σπετσών. Στα οικόπεδα έχουν κατασκευαστεί 4 αυτοτελή και ανεξάρτητα διώροφα με υπόγειο κτίρια, συνολικού εμβαδού 862,86 τ.μ. και μία πισίνα επιφάνειας 98 τ.μ.

Περισσότερα από Forbes

carpo: Το success story που από την Κυψέλη πήγε σε Λονδίνο και Ντουμπάι

Σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω στη Μέση Ανατολή.

Ποιες ευκαιρίες για τις ελληνικές startups ανοίγει η Golden Visa

Από 1η Ιανουαρίου 2025, θα χορηγείται άδεια διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που επενδύουν τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε startup που είναι μέλος του Elevate Greece.

Η μάχη για τον έλεγχο της "αυτοκρατορίας" του Ρούπερτ Μέρντοχ

Oι κληρονόμοι διαγκωνίζονται για τον κολοσσό που περιλαμβάνει το Fox News και τη Wall Street Journal.

Η Amazon ενισχύει τους δεσμούς της με το TikTok - Θα το εξαγοράσει;

Και οι δύο εταιρείες έχουν όφελος από τη συνεργασία τους, αλλά οι γνώστες λένε στο Forbes ότι σκοπός της είναι η εξαγορά του TikTok από την Amazon ή η αποτροπή της απαγόρευσής του.

Ποια είναι η "ελληνική" startup στην οποία επένδυσαν Alibaba και Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης

Στα σχέδια της Connectly είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη θυγατρική της στην Ελλάδα και να καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους κύριους κόμβους μηχανικής της.

Το TikTok αντεπιτίθεται: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη μήνυση κατά της αμερικανικής κυβέρνησης

Η πλατφόρμα ξεκίνησε και επισήμως τη νομική διαδικασία αμφισβήτησης του νόμου που υπέγραψε ο Μπάιντεν.

Η "αποκινεζοποίηση" του TikTok στις ΗΠΑ κινδυνεύει να γίνει εφιάλτης για τον Μπάιντεν

Η κινεζική ByteDance απλώς αποκλείεται να πουλήσει τον αλγόριθμό σε ξένο επενδυτή.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Ποιοι χάνουν αν η Ουάσιγκτον "ρίξει ban" στο TikTok

Σε μια εκλογική χρονιά για τις ΗΠΑ, η Κίνα είναι ένα από τα ελάχιστα θέματα συναίνεσης της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

Η φρενήρης ανάπτυξη της Temu απειλείται

Οι ημέρες που το "παραθυράκι" de minimis θα κλείσει φαίνεται πως πλησιάζουν.

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.