Τυχερά Παιχνίδια: Ελντοράντο για τον ΟΠΑΠ το Eurojackpot

Τυχερά Παιχνίδια: Ελντοράντο για τον ΟΠΑΠ το Eurojackpot

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Έπειτα από μήνες προετοιμασιών το Eurojackpot είναι πλέον γεγονός, φέρνοντας ευρωπαϊκό αέρα στο retail δίκτυο του ΟΠΑΠ. Μετρώντας σχεδόν δύο εβδομάδες από το επίσημο ντεμπούτο του παιχνιδιού στη χώρα μας, αποτελεί το τελευταίο "παιδί" στην οικογένεια του ομίλου. 

"Αν και είναι ακόμη αρκετά νωρίς, ωστόσο μπορώ να σημειώσω ότι η μέχρι στιγμής πορεία και τα αποτελέσματα του Eurojackpot στέκονται στο ύψος των αρχικών προσδοκιών μας", σημείωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Γιαν Κάρας, κατά την τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών, στο πλαίσιο των ετήσιων αποτελεσμάτων για την οικονομική χρήση του 2023. "Και όταν μιλάω για αποτελέσματα, δεν αναφέρομαι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και στις υπόλοιπες εξίσου σημαντικές πτυχές, όπως ο ενθουσιασμός και η δέσμευση των συνεργατών μας στα πρακτορεία, η θερμή υποδοχή του παιχνιδιού από τους πελάτες μας, καθώς και η θετική απήχηση της επικοινωνιακής καμπάνιας". 

Έπαθλο έως 120 εκατ. 

Το διακρατικό παιχνίδι, το οποίο λανσαρίστηκε πρώτη φορά το 2012, μετά την προσθήκη της Ελλάδας, προσφέρει πλέον κέρδη από 19 χώρες και υπόσχεται έπαθλο, το οποίο φθάνει μέχρι και τα 120 εκατ. ευρώ, ένα ποσό ιδιαίτερα ελκυστικό, ενώ να σημειωθεί ότι το jackpot στο συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκινά από τα 10 εκατ. ευρώ. 

Στη χώρα μας το Eurojackpot διεξάγεται αποκλειστικά στο retail δίκτυο του οργανισμού, καθώς και μέσα από το OPAP Store App, έρχεται δε, να διευρύνει τις επιλογές παιχνιδιών που είναι διαθέσιμα σήμερα στα πρακτορεία. Προκειμένου να αναδειχθεί κάποιος νικητής, θα πρέπει να πετύχει το 5+2, δηλαδή τους 5 βασικούς αριθμούς και τους 2 επιπλέον που θα επιλέξει. Οι 5 αριθμοί συμπληρώνονται από ένα εύρος 1-50, ενώ οι δύο επιπλέον πρέπει να επιλεχθούν από τους λεγόμενους "ευρωαριθμούς", που ξεκινούν από το 1 μέχρι το 12.

Το κόστος για να παίξει κάποιος Eurojackpot ανέρχεται σε 2,5 ευρώ ανά στήλη, με εξαίρεση τη Λιθουανία, στην οποία προβλέπεται ένα πρόσθετο παιχνίδι Τζόκερ, το οποίο αυξάνει την τιμή στα 3 ευρώ, καθώς η αγορά του βασικού δελτίου χωρίς Τζόκερ δεν αποτελεί επιλογή. Σε ό,τι αφορά τώρα τις πιθανότητες που υπάρχουν προκειμένου ένας παίκτης να κερδίσει είναι 1 στις 140 εκατ., ωστόσο, δεν αποκλείεται η τύχη να χαμογελάσει σε κάποιον παίκτη, ο οποίος θα καταφέρει να κερδίσει. 

Το Ελσίνκι είναι η πόλη που έχει επιλεχθεί να γίνονται οι κληρώσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή, ενώ η αξιολόγηση των νικητήριων λαχείων λαμβάνει χώρα στη Γερμανία και τη Δανία. Μάλιστα, στη Γερμανία ο νικητής εισπράττει ολόκληρο το ποσό, καθώς δεν χρειάζεται να καταβάλει φόρους στο κράτος. Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2022 οι χώρες που συμμετέχουν αποφάσισαν να αλλάξουν τους κανονισμούς του παιχνιδιού, με αφορμή την 10η επέτειο από την πρώτη φορά που ξεκίνησε να διεξάγεται, ενώ παράλληλα προχώρησαν στην αύξηση του επάθλου από 90 εκατ. ευρώ, που ήταν το μέγιστο ποσό, στα 120 εκατ. ευρώ. 

Η πορεία προς την Ελλάδα 

Θυμίζουμε ότι ο δρόμος για την έλευση του Eurojackpot στη χώρα μας άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2022, μετά την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση των ανωνύμων εταιρειών του δημοσίου, στην οποία γίνεται αναφορά ότι επιτρέπεται η επίγεια διεξαγωγή του παιχνιδιού με τον διακριτικό τίτλο eurojackpot στην ελληνική επικράτεια. 

Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, ο ΟΠΑΠ έλαβε τη σχετική αδειοδότηση για τη διεξαγωγή του και το Eurojackpot εντάχθηκε επίσημα στις 6 Μαρτίου 2024 στις επιλογές παιχνιδιών που προσφέρει ο οργανισμός στο retail δίκτυο. Η άδεια έχει διάρκεια 10 ετών, με ημερομηνία έναρξης της ισχύος της τη διεξαγωγή της πρώτης κλήρωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2024 για τη χώρα μας. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα έσοδα, ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να αποδίδει στο ελληνικό δημόσιο το 30% επί του μικτού κέρδους του οργανισμού.

Ένα εξαιρετικό 2023 

Εκτός όμως από την προσθήκη του Eurojackpot, ο ΟΠΑΠ, όσον αφορά στις retail δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, προχώρησε στην ανανέωση των παραδοσιακών του παιχνιδιών, όπως, για παράδειγμα, με την επανατοποθέτηση του ΤΖΟΚΕΡ και του ΛΟΤΤΟ, η οποία έχει γνωρίσει ιδιαίτερα θετική υποδοχή από τους πελάτες και τους πράκτορες. Επιπλέον, η ενίσχυση του Πάμε Στοίχημα και η αξιοποίηση νέας στοιχηματικής πλατφόρμας για το retail δίκτυο, οδήγησαν σε ενίσχυση των επιδόσεων του παιχνιδιού και στην αύξηση της πελατειακής βάσης του σε επίπεδα ρεκόρ. 

Επίσης, το 2023 συνεχίστηκε δυναμικά η ανανέωση του στόλου των VLTs με νέα, σύγχρονα παιγνιομηχανήματα, ενώ εισήχθησαν και νέα παιχνίδια, που συνέβαλαν στις αυξημένες επιδόσεις των παιχνιδιών PLAY. Ακόμη, το OPAP Store App, που αποτελεί βασικό πυλώνα για την ψηφιοποίηση των καταστημάτων ΟΠΑΠ, συνέχισε να γνωρίζει επιτυχία, με εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες να επιλέγουν να παίξουν παιχνίδια μέσω της εφαρμογής.

Αναφορικά με την πορεία του 2024, ο κ. Κάρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΟΠΑΠ θα παραμείνει στο μονοπάτι των σταθερά ισχυρών επιδόσεων, με μοχλό ανάπτυξης το online κανάλι, αλλά και τις σημαντικές προοπτικές που εμφανίζει το retail δίκτυο, το οποίο εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό. 

Επιπλέον, το 2024 είναι μια χρονιά που θα διεξαχθεί το Euro 2024, μία από τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της οποίας παραδοσιακά καταγράφεται υψηλότερη παικτική κίνηση στο κομμάτι του αθλητικού στοιχηματισμού. Στόχος του ομίλου είναι να ενδυναμώσει περαιτέρω την παρουσία των opaponline.gr και pamestoixima.gr, προχωρώντας σε βελτιωτικές παρεμβάσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ταχύτητα, τη λειτουργικότητα και τις αποδόσεις.

Περισσότερα από Forbes

Η Amazon καταργεί την τηλεργασία - Θα ακολουθήσουν και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί;

Μόλις το 7% των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών έχουν εντολές πλήρους παρουσίασης στο γραφείο.

TiNOS Therapeutics: Ποια είναι η αμερικάνικη startup με ελληνικό DNA που θέλει να καταπολεμήσει τον καρκίνο

Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο από τον Ν. Ταπεινό, Καθηγητή Νευροεπιστημών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Brown.

carpo: Το success story που από την Κυψέλη πήγε σε Λονδίνο και Ντουμπάι

Σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω στη Μέση Ανατολή.

Ποιες ευκαιρίες για τις ελληνικές startups ανοίγει η Golden Visa

Από 1η Ιανουαρίου 2025, θα χορηγείται άδεια διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που επενδύουν τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε startup που είναι μέλος του Elevate Greece.

Η μάχη για τον έλεγχο της "αυτοκρατορίας" του Ρούπερτ Μέρντοχ

Oι κληρονόμοι διαγκωνίζονται για τον κολοσσό που περιλαμβάνει το Fox News και τη Wall Street Journal.

Η Amazon ενισχύει τους δεσμούς της με το TikTok - Θα το εξαγοράσει;

Και οι δύο εταιρείες έχουν όφελος από τη συνεργασία τους, αλλά οι γνώστες λένε στο Forbes ότι σκοπός της είναι η εξαγορά του TikTok από την Amazon ή η αποτροπή της απαγόρευσής του.

Ποια είναι η "ελληνική" startup στην οποία επένδυσαν Alibaba και Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης

Στα σχέδια της Connectly είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη θυγατρική της στην Ελλάδα και να καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους κύριους κόμβους μηχανικής της.

Η Rgand καταργεί τους μεσάζοντες στις προμήθειες των εστιατορίων

Ο Rovshan Rasulov θέλει να φέρει "επανάσταση" στον κλάδο επιτρέποντας στους διαχειριστές εστιατορίων στις ΗΠΑ να συναλλάσσονται άμεσα, και πιο οικονομικά, με τους παραγωγούς τροφίμων.

GENOSOPHY®: Η startup του Πανεπιστημίου Αθηνών που ανοίγει τον δρόμο για εξατομικευμένες συστάσεις υγείας

Η εταιρεία έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο ικανό να ενσωματώνει και να αξιολογεί γενετική πληροφορία.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.