Η Ασία ανακάμπτει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τη Δευτέρα

Η Ασία ανακάμπτει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τη Δευτέρα

Μικτή ήταν η εικόνα στις αγορές Ασίας - Ειρηνικού την Τρίτη, μία ημέρα αφότου η περιφέρεια είδε όλους τους κύριους δείκτες της να κλείνουν με αρνητικό πρόσημο.

Νωρίτερα την Τρίτη, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν ελαφρώς μετά την ανακοίνωση του Κατάρ ότι η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς παρατάθηκε για δύο ακόμη ημέρες.

Τα futures του Brent για τον Ιανουάριο υποχώρησαν κατά 50 σεντς ή 0,62%, για να διαπραγματευτούν στα 80,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα futures του West Texas Intermediate αργού αντέστρεψαν τις προηγούμενες απώλειες για να σημειώσουν κέρδη 0,4% και να διαπραγματευτούν στα 75,16 δολάρια το βαρέλι.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,39% και έκλεισε στις 7.015,2 μονάδες, εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου την Τετάρτη.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,35%, την ώρα που ο Kosdaq της χαμηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μεγαλύτερη άνοδο κατά 0,49%.

Οι αγορές της Ιαπωνίας υποχώρησαν, με τους δείκτες Nikkei 225% και Topix να χάνουν 0,23% και 0,3% αντίστοιχα.

"Ο Nikkei δεν κατάφερε να κλείσει υψηλότερα από το ανώτατο επίπεδο κλεισίματος των τελευταίων τριών δεκαετιών που σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου τρεις φορές πρόσφατα", δήλωσε ο Jun Morita, γενικός διευθυντής του τμήματος ερευνών της Chibagin Asset Management.

"Υπό αυτές τις συνθήκες, οι επενδυτές με βραχυπρόθεσμη προοπτική θέλησαν να πουλήσουν μετοχές για να καταγράψουν κέρδη προς το παρόν".

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 0,44%, διευρύνοντας και αυτός τις απώλειές του από τη Δευτέρα, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας βρέθηκε οριακά σε χαμηλότερη τιμή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις ΗΠΑ, και οι τρεις βασικοί δείκτες έχασαν έδαφος τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά το νικηφόρο σερί τεσσάρων εβδομάδων.

Οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο από τότε που η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε από το όριο του 5% το οποίο ξεπέρασε για λίγο στα τέλη Οκτωβρίου. Ο S&P 500 έχει αυξηθεί κατά 8,5% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, ενώ ο Dow έχει σημειώσει αύξηση 6,9% και ο Nasdaq έχει κάνει άλμα 10,8%.

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones Industrial Average έχασε 0,16%, ενώ ο S&P 500 έχασε 0,2%. Ο Nasdaq Composite σημείωσε τις μικρότερες απώλειες, υποχωρώντας κατά 0,07%.

Το ιαπωνικό γεν ενισχύεται κατά 0,27%

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το δολάριο σε σχέση την τιμή του έναντι μιας σειράς νομισμάτων, υποχώρησε στο 103,07, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 31 Αυγούστου. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 3% και βρίσκεται σε πορεία για την πιο απότομη μηνιαία πτώση του εδώ και ένα χρόνο.

Το ιαπωνικό γεν ενισχύεται κατά 0,27% στα 148,27 ανά δολάριο, ενώ το ευρώ υποχώρησε κατά 0,05% στα 1,0948 δολάρια.

Το δολάριο Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,19% στα 0,6619 δολάρια, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει σε υψηλό τεσσάρων μηνών στα 0,6632 δολάρια. Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας άγγιξε υψηλό επτά εβδομάδων στα 0,6114 δολάρια νωρίτερα στη συνεδρίαση και διαμορφώθηκε τελευταία στα 0,60985 δολάρια.

Περισσότερα από Forbes

Ποιο sell-off; Ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή περίπου εκεί όπου άνοιξε τη Δευτέρα

Από ιστορική άποψη, τα sell-off του 2024 είναι μάλλον ήπια, τονίζουν αναλυτές.