myTeam: Νέος γύρος χρηματοδότησης για τη startup που ψηφιοποιεί τους αθλητικούς συλλόγους

myTeam: Νέος γύρος χρηματοδότησης για τη startup που ψηφιοποιεί τους αθλητικούς συλλόγους

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Σε διαδικασία εξασφάλισης νέας χρηματοδότησης βρίσκεται αυτή την περίοδο η myTeam, μια ελληνική πλατφόρμα διαχείρισης αθλητικών συλλόγων, σχεδιασμένη για να βελτιώνει τη συνολική εμπειρία για τους αθλητές, τους προπονητές και τους διαχειριστές. Όπως αποκαλύπτει στο Capital.gr ο Δημήτρης Σερελέας, co-founder και CEO της myTeam, τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της εφαρμογής και την επέκταση σε νέες αγορές, όπως η Αγγλία, ενώ μέχρι το τέλος του 2024, η startup σχεδιάζει να επεκταθεί σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η myTeam απέκτησε και τους πρώτους πελάτες της σε Ισπανία και Γερμανία.

Η myTeam ξεκίνησε το 2022 ως ένα project που γεννήθηκε χάρη στο προσωπικό ενδιαφέρον του Δημήτρη Σερελέα, ο οποίος είχε μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο των αθλητικών σωματείων, τόσο ως αθλητής όσο και ως μέλος της ομάδας διαχείρισης. Έχοντας βιώσει από πρώτο χέρι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι - από τις εγγραφές και τις πληρωμές μέχρι την επικοινωνία με γονείς και αθλητές, καθώς και τον προγραμματισμό αγώνων και προπονήσεων - ο κ. Σερελέας είδε την ανάγκη για μια λύση που θα απλοποιήσει αυτές τις διαδικασίες και θα εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο και πόρους.

malamatlis1 (2).jpg

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό, γεννήθηκε η myTeam, με στόχο να βελτιστοποιήσει τον τρόπο λειτουργίας των αθλητικών σωματείων μέσα από μια καινοτόμο πλατφόρμα. Στο τέλος της πρώτης χρονιάς λειτουργίας της, η myTeam είχε καταφέρει να κλείσει συμφωνίες με μεγάλα ονόματα όπως ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός και η Eurohoops Academy του Θοδωρή Παπαλουκά. Έτσι, το πρώτο δείγμα ενδιαφέροντος από επενδυτές δεν άργησε να έρθει.

Με τη στήριξη επενδυτών όπως η Genesis Ventures και η Eleven Ventures, καθώς και angel investors, όπως ο συν-ιδρυτής της Google Maps, Lars Rasmussen, η myTeam "σήκωσε” πέρυσι 620.000 ευρώ σε έναν πρώτο γύρο χρηματοδότησής. Με αυτά τα κεφάλαια, η ομάδα μεγάλωσε και επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη του προϊόντος της, το οποίο σήμερα χρησιμοποιούν σχεδόν 300 ομάδες στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ο Άρης, ο ΌΦΗ, ο Απόλλων Πατρών και ο Ηρακλής, ενώ η πλατφόρμα αριθμεί περίπου 100.000 ενεργά προφίλ χρηστών.

1 (1).jpg

Τι προσφέρει

Η εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, απασχολεί σήμερα 18 υπαλλήλους. Πέρα από τη βασική συνδρομή που πληρώνουν τα αθλητικά σωματεία ανάλογα με τον αριθμό των ενεργών μελών τους, η myTeam αναπτύσσει συνεχώς νέες υπηρεσίες για να ενισχύσει τα έσοδά της. Αυτές περιλαμβάνουν τις online πληρωμές και ένα ασφαλιστικό προϊόν για αθλητές. Παράλληλα, η myTeam αναπτύσσει ένα MVP για ένα B2B marketplace, το οποίο θα βοηθά τους συλλόγους να εντοπίζουν υπηρεσίες όπως ανάπτυξη ιστοσελίδας, διαχείριση social media, αγορά εμφανίσεων, εκτύπωση banners και live streaming.

Η myTeam προσφέρει ένα ολοκληρωμένο web application που εξυπηρετεί τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων. Οι διαχειριστές των συλλόγων μπορούν να ελέγχουν πληρωμές, έξοδα-έσοδα, εγγραφές, να επικοινωνούν με αθλητές και γονείς, να παρακολουθούν τις παρουσίες και να έχουν πρόσβαση σε εργαλεία βελτιστοποίησης της σχέσης με τους χορηγούς τους, αποκτώντας μια συνολική εικόνα του συλλόγου σε πραγματικό χρόνο. Από την άλλη πλευρά, οι προπονητές, οι αθλητές και οι γονείς έχουν πρόσβαση σε ένα mobile app που τους παρέχει προσωποποιημένη πληροφόρηση, όπως πρόσβαση στα προγράμματα προπονήσεων και αγώνων και σε ανακοινώσεις που τους αφορούν, καθώς και δυνατότητα online πληρωμών και επικοινωνίας.

2 (1).jpg

"Σιγά-σιγά θέλουμε να εντάξουμε και το κομμάτι του myTeam Marketplace που θα έχει προϊόντα και υπηρεσίες βασισμένες στις ανάγκες των αθλητών και γονιών," προσθέτει ο κ. Σερελέας.

Η αγορά στην Ελλάδα και παγκοσμίως

Σύμφωνα με τον κ. Σερελέα, η αγορά του participatory sport είναι τεράστια. Στην Ελλάδα μόνο, οι εγγεγραμμένες ομάδες στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ξεπερνούν τις 7.000, ενώ οι ετήσιες δαπάνες αθλητών και γονέων προς τους συλλόγους ανέρχονται στα 700 εκατομμύρια ευρώ. Στην Ευρώπη, το ποσό αυτό ανέρχεται στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ και παγκοσμίως στα 400 δισεκατομμύρια ευρώ.

"Θέλουμε να γίνουμε ένα κομμάτι αυτού του οικοσυστήματος. Σίγουρα θέλουμε να συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε και να μεγαλώνουμε την πλατφόρμα. Όμως, αποστολή και στόχος μας είναι να φέρουμε περισσότερα παιδιά στα γήπεδα και να βοηθήσουμε τους συλλόγους να εστιάσουν στο έργο τους, στις ομάδες και τους αθλητές τους”, καταλήγει ο co-founder της myTeam.

3 (1) (1).jpg

 

Περισσότερα από Forbes

PhosPrint: Η ελληνική startup που εκτυπώνει κύτταρα και αναγεννά όργανα

Ο Lars Rasmussen, συνιδρυτής της Google Maps και angel investor, έχει επενδύσει στην εταιρεία.

Τι σηματοδοτεί η συμμετοχή της Aegean στο μετοχικό κεφάλαιο της ισπανικής Volotea

Χρειάστηκαν μερικοί μήνες σύντομων συζητήσεων προκειμένου να οδηγηθούμε στη συμφωνία.

Η ευλογιά των πιθήκων εκτοξεύει τη μετοχή της Bavarian Nordic εν μέσω ανησυχίας για έξαρση του ιού

Το εμβόλιό της είναι το μοναδικό που έχει λάβει έγκριση σε ΗΠΑ και ΕΕ - Παράδοση 10 εκατ. δόσεων έως το τέλος του 2025.

Stake.com: Το μεγαλύτερο υπεράκτιο καζίνο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο

Έχει έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και είχε έσοδα $2,6 δισ. πέρυσι. Οι ιδρυτές της είναι δύο από τους νεότερους αυτοδηµιούργητους δισεκατοµµυριούχους στον πλανήτη

Κουλουράδες: Πώς από τον Πειραιά επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα - Τα σχέδια για εξωτερικό & τα νέα projects

Η δημιουργία της αλυσίδας εστίασης από τον Δημήτρη Γρίβα, η επιτυχία, η συνεργασία με το SwitzGroup και τα επόμενα σχέδια.

Τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης έσωσαν αυτή τη start-up που τώρα θέλει να κοντράρει την Nvidia

Η κεφαλαιοποίηση της Groq έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2021 στα 2,8 δισ. δολάρια.

Ποια είναι η νέα επένδυση της Μαρίτας Καράτζη στην Κρήτη

Ολοκληρώνεται το επενδυτικό πλάνο του ομίλου MK Hotel Collection ύψους άνω των 80 εκατ. ευρώ.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.

Nike: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα στο α' τρίμηνο χρήσης

Ανοδικά η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Amazon: Επενδύει 4 δισ. δολάρια σε start up για την τεχνητή νοημοσύνη

Στην προσπάθειά της να είναι ανταγωνιστική στους τομείς cloud και τεχνητής νοημοσύνης.

Αποχώρησε από πρόεδρος του Fox ο Ρούμπερτ Μέρντοχ

Τη θέση του θα αναλάβει ο μεγαλύτερος γιος του Λάχλαν Μέρντοχ.