Meliá Hotels: Το νέο deal με την οικογένεια Παπακαλιάτη και τα επόμενα σχέδια για τον ελληνικό τουρισμό

Meliá Hotels: Το νέο deal με την οικογένεια Παπακαλιάτη και τα επόμενα σχέδια για τον ελληνικό τουρισμό

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Πέντε ξενοδοχεία στην Ελλάδα μετρά πλέον στο χαρτοφυλάκιό της η Meliá Hotels International, εκ των οποίων ένα στο κέντρο της Αθήνας (πρόκειται για το Melia Athens στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χαλκοκονδύλη) και τέσσερα ακόμη σε δύο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, Κρήτη και Ρόδο. Τα τελευταία είναι σε συνεργασία με την Zeus Hotels, συμφερόντων της οικογένειας Παπακαλιάτη.

Το πιο πρόσφατο deal αφορά στην υπογραφή συμφωνίας franchise για το brand INNSiDE by Meliá, που παράλληλα σηματοδοτεί την είσοδό του στην ελληνική αγορά. 

elounba-ilion

Η συμφωνία αφορά το σημερινό Elounda Ilion στην Ελούντα στην Κρήτη, δυναμικότητας 85 δωματίων, το οποίο θα μετονομαστεί σε INNSiDE Crete Elounda. Το ξενοδοχείο κτίστηκε το 1990 και η τελευταία ανακαίνισή του έγινε το 2015.

Η μονάδα βρίσκεται σε λειτουργία, όμως θα ακολουθήσει ριζική ανακαίνιση και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα  αναμένεται να ξαναλειτουργήσει το Μάιο του 2025, σύμφωνα με τα standards του brand ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Όπως λένε κύκλοι του ισπανικού ομίλου, στα ραντάρ της Meliá Hotels International είναι η αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών για περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, τόσο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όσο και σε αναδυόμενους.  Όπως αναφέρουν στελέχη της, υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες επέκτασης σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπως και στη Χαλκιδική. Ο όμιλος ενδιαφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες για τοποθέτηση και στη Θεσσαλονίκη

Εκτός από το INNSiDE Crete Elounda, η συνεργασία της Meliá Hotels International στην Ελλάδα με τη Zeus Hotels, περιλαμβάνει το τετράστερο all inclusive ξενοδοχείο Sol Marina Beach στις Κάτω Γούβες στο Ηράκλειο, το επίσης 4 αστέρων all inclusive ξενοδοχείο Sol by Meliá Cosmopolitan στην βορειοδυτική ακτή της Ρόδου στην περιοχή Ιξιά και το 5 αστέρων Affiliated by Meliá Blue Sea Beach στη Σταλίδα στην Κρήτη. 

Meliá Hotels

Η Zeus Hotels, που ανήκει στον όμιλο εταιριών Παπακαλιάτη, ξεκίνησε το 2013 και εκτός από την Κρήτη και τη Ρόδο έχει παρουσία και στη Σαντορίνη. Συνολικά το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει 8 ξενοδοχεία, μεταξύ αυτών το πρώτο παγκοσμίως Cook's Club στην περιοχή της Χερσονήσου στην Κρήτη.

Η Meliá Hotels International ιδρύθηκε το 1956 στη Μαγιόρκα και διαθέτει περισσότερα από 400 ξενοδοχεία (χαρτοφυλάκιο και pipeline) σε περισσότερες από 40 χώρες, κάτω από την ομπρέλα 9 brands: Gran Meliá Hotels & Resorts, ME by Meliá, The Meliá Collection, Paradisus by Meliá, Meliá Hotels & Resorts, ZEL, INNSiDE by Meliá, Sol by Meliá και Affiliated by Meliá, έχοντας εδραιωθεί στην αναπτυσσόμενη αγορά αστικών ξενοδοχείων εμπνευσμένων από την αναψυχή. 

Περισσότερα από Forbes

OK! Markets: Οριστικά εκτός της αλυσίδας μίνι μάρκετ οι Μαρινόπουλοι

Η εταιρεία είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την ανάκτηση του ενεχύρου που διεκδικούσε η Alpha Bank για το 51,1% των μετοχών της, τις οποίες στο παρελθόν κατείχε η αλυσίδα Μαρινόπουλος.

Syft Analytics: Ποια είναι η "ελληνική" startup που εξαγοράστηκε από την Xero για 70 εκατ. δολ.

Με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά Έλληνες στην ιδρυτική ομάδα, το λογισμικό της Syft χρησιμοποιείται σε πάνω από 80 χώρες.

Τέλος οι ηλεκτρικές συσκευές Siemens στην Ελλάδα

Τη σταδιακή έξοδό της από την ελληνική αγορά σχεδιάζει σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του <b>Forbes Greece</b> η Siemens από τον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών.

Ν. Καλλιαγκόπουλος (Big Pi): Νέες επενδύσεις σε καινοτόμες startups - Σε ποιους κλάδους εστιάζει

Μέσω του δεύτερου fund της, ύψους 50 εκατ. ευρώ, η Big Pi στοχεύει να πραγματοποιήσει 15-20 επενδύσεις.

Tropos Technologies: Ποια είναι η ελληνική startup που θέλει να μετασχηματίσει τον κλάδο της εστίασης

Η εφαρμογή "apla" της Tropos Technologies έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων εστίασης και των προμηθευτών χονδρικής.

Αποκαλυπτήρια για τη μεγάλη επένδυση της Aegean στο Ελ. Βενιζέλος

Μέσα σε περίπου έναν χρόνο από την μέρα που ανακοινώθηκε, υλοποιήθηκε η μεγάλη επένδυση της Aegean.

Όλυμπος: "Έκλεισε" την επένδυση των €40 εκατ. στη Ρουμανία - Εγκαίνια για το χαλούμι στην Κύπρο

Η γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος είναι ισχυρός παίκτης στον συγκεκριμένο κλάδο στη Ρουμανία.

Wildberries: Πώς η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας παρέδωσε το ένα τρίτο της περιουσίας της - Ο ρόλος του Κρεμλίνου, όλο το παρασκήνιο

Μια από τις πιο συναρπαστικές επιχειρηματικές ιστορίες της Ρωσίας μετατράπηκε σε θανάσιμο εφιάλτη.

Η Amazon καταργεί την τηλεργασία - Θα ακολουθήσουν και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί;

Μόλις το 7% των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών έχουν εντολές πλήρους παρουσίασης στο γραφείο.

TiNOS Therapeutics: Ποια είναι η αμερικάνικη startup με ελληνικό DNA που θέλει να καταπολεμήσει τον καρκίνο

Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο από τον Ν. Ταπεινό, Καθηγητή Νευροεπιστημών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Brown.

Ο κατήφορος της Μυκόνου - Πτώση τιμών, κίνησης και αίγλης

Συνεχίζεται και φέτος η πτώση της επιβατικής κίνησης. Καταρρέουν οι τιμές σε πολλά καταλύματα, για να μη μείνουν άδεια. Ποιοι είναι οι "νέοι θαμώνες" στο νησί των Ανέμων.

H.I.G.: Οι επόμενες επενδύσεις των Ella Resorts και το αποτύπωμα σε οικονομία-απασχόληση

Τι αναφέρει στο Capital.gr o CEO των Ella Resorts Γιώργος Σταματίου για το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων του ομίλου που αναμένεται να φτάσει σε αξία το 1 δισ.