Ποια είναι η Bluestream που έχει τεθεί στο στόχαστρο εξαγοράς από γνωστούς ομίλους

Ποια είναι η Bluestream που έχει τεθεί στο στόχαστρο εξαγοράς από γνωστούς ομίλους

Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

Στον πυρετό των εξαγορών κινείται τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της πληροφορικής. Παίρνοντας ώθηση από την ευνοϊκή συγκυρία του Ταμείου Ανάκαμψης και του σημαντικού όγκου έργων ψηφιοποίησης που προκηρύσσονται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, οι μεγάλοι παίκτες που δραστηριοποιούνται στον κόσμο της τεχνολογίας έχουν βγει σε αναζήτηση των κατάλληλων ευκαιριών για εξαγορές. 

Η περαιτέρω συγκέντρωση που παρατηρείται στην εγχώρια αγορά πληροφορικής θεωρείται για πολλούς μονόδρομος λόγω της αδυναμίας εύρεσης προσωπικού καθώς και της ανάγκης δημιουργίας στρατηγικών συμμαχιών για την αντιμετώπιση του υψηλού ανταγωνισμού.

Το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει εισηγμένος στο χρηματιστήριο όμιλος τεχνολογίας που να μην έχει εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του να μεγαλώσει με όχημα την προσθήκη νέων επιχειρήσεων στο χαρτοφυλάκιό του, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των εταιρειών-στόχων είναι αρκετά περιορισμένος, λαμβάνοντας υπόψη το μικρό μέγεθος της ελληνικής αγοράς. 

Το φλερτ Ideal holdings 

Σε αυτό το πλαίσιο, ουκ ολίγες φορές έχει βρεθεί στο επενδυτικό στόχαστρο μεγαλύτερων ομίλων η Bluestream Solutions, η οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στις υποδομές cloud. Το τελευταίο διάστημα, το όνομα της Bluestream ακούγεται ολοένα και πιο έντονα στην αγορά της πληροφορικής   καθώς η βορειοελλαδίτικη εταιρεία φέρεται να πολιορκείται από διάφορους επίδοξους "μνηστήρες" μεταξύ των οποίων και ο όμιλος Ideal.

Ο τελευταίος, άλλωστε, δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να προχωρήσει σύντομα στο επόμενο επενδυτικό του χτύπημα, με τον κλάδο της τεχνολογίας να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους τομείς που διαθέτει παρουσία. 

Θυμίζουμε ότι η Ideal, είναι μια εισηγμένη εταιρεία συμμετοχών, στη διοίκηση της οποίας βρίσκεται ένα  έμπειρο στέλεχος με πολυετή διαδρομή στο επιχειρείν, ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου. Κάτω από την ομπρέλα της Ideal εντάσσονται τα πολυκαταστήματα Attica Stores καθώς και οι εταιρείες πληροφορικής Adacom, Byte Computer, Ideal Electronics και i-DOCS ενώ πρόσφατα προχώρησε στην πώληση της ASTIR-Vitogiannis (εταιρεία με καπάκια και πώματα φιαλών), μια κίνηση η οποία θα αποφέρει στα ταμεία της κεφάλαια της τάξεως των 115 εκατ. ευρώ. 

Τι δηλώνουν οι δύο πλευρές 

Πηγές προσκείμενες στην Ideal, με τις οποίες επικοινώνησε το Capital.gr, ρωτώντας εάν υφίσταται ενδιαφέρον για την εξαγορά της Bluestrean, αρκέστηκαν στη δήλωση ότι δεν επιβεβαιώνουν αλλά ούτε διαψεύδουν τη συγκεκριμένη πληροφορία. 

Από την άλλη, πηγές κοντά στην Bluestream, ανέφεραν στο Capital.gr ότι τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει σε συζητήσεις με διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οποίων ο όμιλος Quest του Θεόδωρου Φέσσα αλλά και ο όμιλος Ideal, καθώς στόχος της είναι η επίτευξη μιας στρατηγικής συνεργασίας σε επιχειρηματικό επίπεδο, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρησιακών της δραστηριοτήτων.

"Δεν αναζητάμε χρηματοδότηση. Η εταιρεία είναι οικονομικά εύρωστη με μηδενικό δανεισμό και έχει αναλάβει μια σειρά από έργα ψηφιακού μετασχηματισμού αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα", σημείωσαν οι εν λόγω πηγές και συνέχισαν: "Ενδιαφερόμαστε για έναν στρατηγικό συνεργάτη, ο οποίος θα βοηθήσει την εταιρεία να επιταχύνει την ανάπτυξή της σε επιχειρηματικό επίπεδο. Εάν εκπληρώνει τα συγκεκριμένα κριτήρια τότε είμαστε ανοιχτοί σε κάποια σύμπραξη".  

Το προφίλ της Bluestream

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Bluestream, η οποία ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια από την Θεσσαλονίκη, στις αρχές του τρέχοντος έτους ξεκίνησε τη διαδικασία μετατροπής της από Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης σε Ανώνυμη Εταιρία, κάτι που αποφασίστηκε για εσωτερικούς λόγους που σχετίζονται με αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης και δε συνδέονται με κάποια άλλη εξωγενή κίνηση.

Η Bluestream Solutions ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη, με γραφεία στην Αθήνα, και σήμερα λειτουργεί με αποτύπωμα υπηρεσιών σε όλη την επικράτεια ενώ παρέχει υποστήριξη σημαντικών υποδομών στην Κύπρο και στα Βαλκάνια ενώ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Γιώργος Βασδέκης. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών της το 2022 ανήλθε σε 7,093 εκατ. ευρώ έναντι 4,9 εκατ. ευρώ το 2021, την ίδια στιγμή που τα κέρδη έκλεισαν σε 812.435 από 517.215 ευρώ το προηγούμενο έτος. 

Περισσότερα από Forbes

Η Amazon ενισχύει τους δεσμούς της με το TikTok - Θα το εξαγοράσει;

Και οι δύο εταιρείες έχουν όφελος από τη συνεργασία τους, αλλά οι γνώστες λένε στο Forbes ότι σκοπός της είναι η εξαγορά του TikTok από την Amazon ή η αποτροπή της απαγόρευσής του.

Ποια είναι η "ελληνική" startup στην οποία επένδυσαν Alibaba και Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης

Στα σχέδια της Connectly είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη θυγατρική της στην Ελλάδα και να καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους κύριους κόμβους μηχανικής της.

Η Rgand καταργεί τους μεσάζοντες στις προμήθειες των εστιατορίων

Ο Rovshan Rasulov θέλει να φέρει "επανάσταση" στον κλάδο επιτρέποντας στους διαχειριστές εστιατορίων στις ΗΠΑ να συναλλάσσονται άμεσα, και πιο οικονομικά, με τους παραγωγούς τροφίμων.

GENOSOPHY®: Η startup του Πανεπιστημίου Αθηνών που ανοίγει τον δρόμο για εξατομικευμένες συστάσεις υγείας

Η εταιρεία έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο ικανό να ενσωματώνει και να αξιολογεί γενετική πληροφορία.

Τι σηματοδοτεί η συμμετοχή της Aegean στο μετοχικό κεφάλαιο της ισπανικής Volotea

Χρειάστηκαν μερικοί μήνες σύντομων συζητήσεων προκειμένου να οδηγηθούμε στη συμφωνία.

Η ευλογιά των πιθήκων εκτοξεύει τη μετοχή της Bavarian Nordic εν μέσω ανησυχίας για έξαρση του ιού

Το εμβόλιό της είναι το μοναδικό που έχει λάβει έγκριση σε ΗΠΑ και ΕΕ - Παράδοση 10 εκατ. δόσεων έως το τέλος του 2025.

Stake.com: Το μεγαλύτερο υπεράκτιο καζίνο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο

Έχει έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και είχε έσοδα $2,6 δισ. πέρυσι. Οι ιδρυτές της είναι δύο από τους νεότερους αυτοδηµιούργητους δισεκατοµµυριούχους στον πλανήτη

Κουλουράδες: Πώς από τον Πειραιά επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα - Τα σχέδια για εξωτερικό & τα νέα projects

Η δημιουργία της αλυσίδας εστίασης από τον Δημήτρη Γρίβα, η επιτυχία, η συνεργασία με το SwitzGroup και τα επόμενα σχέδια.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.

Nike: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα στο α' τρίμηνο χρήσης

Ανοδικά η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Amazon: Επενδύει 4 δισ. δολάρια σε start up για την τεχνητή νοημοσύνη

Στην προσπάθειά της να είναι ανταγωνιστική στους τομείς cloud και τεχνητής νοημοσύνης.