Kióhne: Ποιο είναι το νέο ελληνικό brand μόδας που συνεργάστηκε με την Gwyneth Paltrow

Kióhne: Ποιο είναι το νέο ελληνικό brand μόδας που συνεργάστηκε με την Gwyneth Paltrow

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Ιδρύθηκε στα τέλη του 2021 κι όμως έχει ήδη κερδίσει αναγνώριση, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, έχει προωθηθεί από μεγάλα περιοδικά μόδας, ενώ κέρδισε περαιτέρω προβολή όταν η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός του Χόλιγουντ, Gwyneth Paltrow, επέλεξε να φορέσει ένα από τα μαγιό της για μια συνέντευξη στους "Financial Times”. Ο λόγος για την Kióhne, ένα νέο ελληνικό brand που κερδίζει τις εντυπώσεις στον χώρο της μόδας.

Η "γέννηση” της Kióhne

Η Kióhne ιδρύθηκε από τις Αθηναίες Λύδια Βουσβούνη και Αμέλια Θεοδωροπούλου, οι οποίες γνωρίστηκαν όσο εργάζονταν στη Zeus + Δione, σε διαφορετικούς ρόλους η καθεμία -η πρώτη στο κομμάτι του σχεδιασμού προϊόντων και η δεύτερη στον τομέα του μάρκετινγκ.

"Είχαμε μια πολύ έντονη σύνδεση εξ αρχής, ενώ με έναν τρόπο αλληλοσυμπληρωνόμασταν σαν προσωπικότητες. Μας ένωναν διάφορα κοινά σημεία, με πιο σημαντικό τη μεγάλη μας αγάπη για το ελληνικό καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα”, λένε οι δύο ιδρύτριες στο Capital.gr και το Forbes Greece.

IMG_6029.jpg

Η ιδέα για την Kióhne γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, όταν οι δύο γυναίκες συνειδητοποίησαν την κοινή τους ανάγκη να δημιουργήσουν κάτι νέο και φρέσκο, το οποίο να αντιπροσωπεύει όσα πρεσβεύουν αλλά και να αναδεικνύει την ομορφιά και τη δύναμη την σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

Ξεκίνησαν την εταιρεία με ένα δικό τους αρχικό κεφάλαιο, ενώ στη συνέχεια έλαβαν χρηματοδότηση από επενδυτή. Με την καθοδήγηση του Δημήτρη Παπάζογλου, η εταιρική ταυτότητα της Kióhne πήρε σάρκα και οστά. Η αρχική ανταπόκριση του κοινού στα προϊόντα της Kióhne ήταν εξαιρετικά θετική, κάτι που επιβεβαίωσε στις δύο founders ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Kiohne4.PNG

Η συνεργασία με την Gwyneth Paltrow

Ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία της Kióhne ήταν όταν, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η διάσημη ηθοποιός Gwyneth Paltrow επέλεξε να φορέσει ένα από τα μαγιό της εταιρείας για μια συνέντευξή της στους "Financial Times". Η συνεργασία αυτή κατέστη εφικτή χάρη στη στυλίστρια Isabelle Kountoure. "Η Isabelle, την οποία εκτιμούμε ιδιαίτερα, πρότεινε τα μαγιό μας σε μια φωτογράφιση την οποία επιμελούνταν η ίδια και για καλή μας τύχη τα μαγιό μας επιλέχθηκαν ανάμεσα σε άλλα από την ίδια την Gwyneth Paltrow”, εξηγούν οι δύο co-founders.

Gwyneth.PNG

Αυτή η διεθνής αναγνώριση ενίσχυσε το brand και το έφερε στο προσκήνιο της παγκόσμιας μόδας. "Έπειτα, αυτό που γίνεται είναι να ενισχύουμε με κάθε τρόπο και με πολύ δουλειά τη συνολική προσπάθεια όλης της ομάδας ανθρώπων που μας έχει στηρίξει από τα πρώτα μας βήματα”, επισημαίνουν οι δύο τους.

Η έδρα της Kióhne βρίσκεται στο Κολωνάκι, στην οδό Ομήρου 54, σε μια κλασική αθηναϊκή πολυκατοικία, σε στυλ Bauhaus. Το showroom της είναι ανοιχτό στο κοινό και το επισκέπτεται αρκετός κόσμος για να δει όλη τη συλλογή και να μπορέσει να διαλέξει το ιδανικό κομμάτι.

Επίσης, η εταιρεία συνεργάζεται με αρκετά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό. Το brand έχει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καταφέρει να έχει παρουσία σε δέκα χώρες, σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, που αποτελούν πολύ σημαντικές αγορές για το προϊόν της. Στην εταιρεία απασχολούνται αυτή τη στιγμή πέντε άτομα, ενώ οι υπόλοιποι συνεργάτες της είναι εξωτερικοί.

Made in Greece προϊόντα

Η Kióhne εξειδικεύεται στο μαγιό, το οποίο πλέον συμπληρώνεται από αξεσουάρ, όπως σανδάλια, τσάντες και κοσμήματα, καθώς και κάποια ρούχα που ολοκληρώνουν το καλοκαιρινό look που προωθεί η εταιρεία. Όπως σημειώνουν οι co-founders, εξελίσσουν συνεχώς την ποιότητα και το σχέδιο των προϊόντων τους, αναζητώντας νέα υλικά και ιδέες. Παράλληλα, δεν αποκλείουν και την είσοδο σε νέες κατηγορίες. "Υπάρχει πάντα περιθώριο για νέες ιδέες και δημιουργία νέων προϊόντων που να έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενό μας, χωρίς να ξεφεύγουμε από την ταυτότητα και την αυθεντικότητα της εταιρείας μας”, διευκρινίζουν.

Kiohne2.PNG

Όλα τα προϊόντα της Kióhne παράγονται στην Ελλάδα, από εξαιρετικούς Έλληνες τεχνίτες, ο καθένας στον δικό του τομέα, ενώ η εταιρεία εισάγει τα υλικά από κοντινές ευρωπαϊκές χώρες, καθότι η προηγμένης τεχνολογίας lycra που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί η εταιρεία δεν είναι υλικό που παράγεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις δύο συν-ιδρύτριες, το 2023 έκλεισε πολύ ικανοποιητικά για την Kióhne, με την εταιρεία να καταφέρνει να πιάσει τον στόχο της.

Αυτήν την περίοδο, το brand προετοιμάζει την επόμενη συλλογή του, "Spring-Summer 2025”. "Βασικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε η Kióhne να είναι ένα αναγνωρισμένο brand σε διεθνές επίπεδο και να καταφέρουμε να βρίσκεται σε επιλεγμένα καταστήματα παγκοσμίως. Θέλουμε το brand μας να εξελίσσεται διαρκώς και μαζί του κι εμείς”, καταλήγουν οι δύο Ελληνίδες επιχειρηματίες.

Kiohne3.PNG

 

Περισσότερα από Forbes

Η Amazon ενισχύει τους δεσμούς της με το TikTok - Θα το εξαγοράσει;

Και οι δύο εταιρείες έχουν όφελος από τη συνεργασία τους, αλλά οι γνώστες λένε στο Forbes ότι σκοπός της είναι η εξαγορά του TikTok από την Amazon ή η αποτροπή της απαγόρευσής του.

Ποια είναι η "ελληνική" startup στην οποία επένδυσαν Alibaba και Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης

Στα σχέδια της Connectly είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη θυγατρική της στην Ελλάδα και να καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους κύριους κόμβους μηχανικής της.

Η Rgand καταργεί τους μεσάζοντες στις προμήθειες των εστιατορίων

Ο Rovshan Rasulov θέλει να φέρει "επανάσταση" στον κλάδο επιτρέποντας στους διαχειριστές εστιατορίων στις ΗΠΑ να συναλλάσσονται άμεσα, και πιο οικονομικά, με τους παραγωγούς τροφίμων.

GENOSOPHY®: Η startup του Πανεπιστημίου Αθηνών που ανοίγει τον δρόμο για εξατομικευμένες συστάσεις υγείας

Η εταιρεία έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο ικανό να ενσωματώνει και να αξιολογεί γενετική πληροφορία.

Τι σηματοδοτεί η συμμετοχή της Aegean στο μετοχικό κεφάλαιο της ισπανικής Volotea

Χρειάστηκαν μερικοί μήνες σύντομων συζητήσεων προκειμένου να οδηγηθούμε στη συμφωνία.

Η ευλογιά των πιθήκων εκτοξεύει τη μετοχή της Bavarian Nordic εν μέσω ανησυχίας για έξαρση του ιού

Το εμβόλιό της είναι το μοναδικό που έχει λάβει έγκριση σε ΗΠΑ και ΕΕ - Παράδοση 10 εκατ. δόσεων έως το τέλος του 2025.

Stake.com: Το μεγαλύτερο υπεράκτιο καζίνο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο

Έχει έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και είχε έσοδα $2,6 δισ. πέρυσι. Οι ιδρυτές της είναι δύο από τους νεότερους αυτοδηµιούργητους δισεκατοµµυριούχους στον πλανήτη

Κουλουράδες: Πώς από τον Πειραιά επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα - Τα σχέδια για εξωτερικό & τα νέα projects

Η δημιουργία της αλυσίδας εστίασης από τον Δημήτρη Γρίβα, η επιτυχία, η συνεργασία με το SwitzGroup και τα επόμενα σχέδια.

Τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης έσωσαν αυτή τη start-up που τώρα θέλει να κοντράρει την Nvidia

Η κεφαλαιοποίηση της Groq έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2021 στα 2,8 δισ. δολάρια.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.

Nike: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα στο α' τρίμηνο χρήσης

Ανοδικά η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.