Korinthian Foods: Ποια είναι η εταιρεία τροφίμων που ετοιμάζει εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Korinthian Foods: Ποια είναι η εταιρεία τροφίμων που ετοιμάζει εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Του Γιώργου Λαμπίρη

Την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και συγκεκριμένα στην κύρια αγορά προετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η εταιρεία παραγωγής έτοιμων γευμάτων, Korinthian Foods. H διαδικασία για την εισαγωγή της επιχείρησης στην κύρια αγορά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά το καλοκαίρι. Σύμβουλος επί της διαδικασίας είναι η Euroxx Χρηματιστηριακή. 

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση δραστηριοποιείται στον τομέα της βιομηχανικής εστίασης και πρόσφατα ανέλαβε την παροχή τροφίμων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου Κορυδαλλού για το διάστημα 2024-2025. Πρόκειται για ένα έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1,12 εκατ. ευρώ, που εκτιμάται ότι θα καλύπτει σε καθημερινή βάση τις διατροφικές ανάγκες χιλιάδων δημοτών Κορυδαλλού.

Eξετάζοντας την κατηγορία των έτοιμων γευμάτων για την εγχώρια αγορά, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν,  διεκδικούν μερίδιο από την πίτα του foodservice που ξεπερνά τα 10 δις ευρώ.

Σημειώνεται ότι επί δεν υπάρχουν πρόσφατα καταγεγραμμένα στοιχεία. Στοιχεία του ICAP Group το 2021 ανέφεραν ότι η αγορά εκπροσωπείται από δείγμα 26 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία, οι οποίες εμφάνισαν το 2020 συνολικές πωλήσεις της τάξεως των 442,7 εκατ. ευρώ. Η διετία 2021-2022 κατέγραψε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην κατηγορία των έτοιμων γευμάτων που μόνο στην οργανωμένη λιανική μεταφράζεται σε αύξηση 18-20% ετησίως στην αξία των πωλήσεων.

Σημαντικό μέρος της πίτας όμως αποτελεί και η παροχή γευμάτων σε φορείς του δημοσίου ή σε δομές μεταναστών και άλλες αντίστοιχες συνεργασίες.
Αύξηση τζίρου κατά 75% το 2023 στα 28,2 εκατ. ευρώ

Το 2023 η Korinthian Foods κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 75%, στα 28,2 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 16,1 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο ποσό το 2022 με EBITDA στα 8,3 εκατ. ευρώ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ το 2022. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους το 2023 ήταν 5,89 εκατομμύρια ευρώ από 2,28 εκατομμύρια ευρώ το 2022. Στο τέλος του 2023 ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός της επιχείρησης ήταν 458,8 χιλ. ευρώ από 768,59 χιλ. ευρώ το 2022. 

Η κύρια μονάδα παραγωγής βρίσκεται στην έδρα της εταιρείας στον Σολομό Κορινθίας, η οποία διαθέτει και ασφαλείς χώρους αποθήκευσης πρώτων υλών. Παράλληλα, διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής και στην Κεφαλονιά, ενώ έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και διατηρεί κέντρα αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στην Τρίπολη, στην Πάτρα και στην Κρήτη.

Επένδυση 7 εκατ. ευρώ σε νέα μονάδα παραγωγής

Αυτή την περίοδο κατασκευάζει καινούργια μονάδα παραγωγής γευμάτων, μια επένδυση συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ. Η συγκεκριμένη επένδυση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2024 οπότε και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, η νέα μονάδα θα δώσει στην Korinthian Foods τη δυνατότητα παραγωγής 90.000 μερίδων ημερησίως, εξαπλασιάζοντας την παρούσα παραγωγική ικανότητα των περίπου 15.000 ημερησίως.

Μέσω της επένδυσης αυτής στοχεύει εκτός των άλλων στην είσοδό της στον τουριστικό τομέα.

Οι νέες εγκαταστάσεις

Οι νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε ιδιόκτητο χώρο της εταιρείας στον Σολομό Κορινθίας, έκτασης 10.000 τ.μ., είναι συνολικού εμβαδού 3.600 τ.μ. και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ένα κεντρικό logistics center εμβαδού 1.100 τ.μ. και μια μονάδα παραγωγής επίσης 1.100 τ.μ.

Περισσότερα από Forbes

Η Amazon ενισχύει τους δεσμούς της με το TikTok - Θα το εξαγοράσει;

Και οι δύο εταιρείες έχουν όφελος από τη συνεργασία τους, αλλά οι γνώστες λένε στο Forbes ότι σκοπός της είναι η εξαγορά του TikTok από την Amazon ή η αποτροπή της απαγόρευσής του.

Ποια είναι η "ελληνική" startup στην οποία επένδυσαν Alibaba και Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης

Στα σχέδια της Connectly είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη θυγατρική της στην Ελλάδα και να καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους κύριους κόμβους μηχανικής της.

Η Rgand καταργεί τους μεσάζοντες στις προμήθειες των εστιατορίων

Ο Rovshan Rasulov θέλει να φέρει "επανάσταση" στον κλάδο επιτρέποντας στους διαχειριστές εστιατορίων στις ΗΠΑ να συναλλάσσονται άμεσα, και πιο οικονομικά, με τους παραγωγούς τροφίμων.

GENOSOPHY®: Η startup του Πανεπιστημίου Αθηνών που ανοίγει τον δρόμο για εξατομικευμένες συστάσεις υγείας

Η εταιρεία έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο ικανό να ενσωματώνει και να αξιολογεί γενετική πληροφορία.

Τι σηματοδοτεί η συμμετοχή της Aegean στο μετοχικό κεφάλαιο της ισπανικής Volotea

Χρειάστηκαν μερικοί μήνες σύντομων συζητήσεων προκειμένου να οδηγηθούμε στη συμφωνία.

Η ευλογιά των πιθήκων εκτοξεύει τη μετοχή της Bavarian Nordic εν μέσω ανησυχίας για έξαρση του ιού

Το εμβόλιό της είναι το μοναδικό που έχει λάβει έγκριση σε ΗΠΑ και ΕΕ - Παράδοση 10 εκατ. δόσεων έως το τέλος του 2025.

Stake.com: Το μεγαλύτερο υπεράκτιο καζίνο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο

Έχει έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και είχε έσοδα $2,6 δισ. πέρυσι. Οι ιδρυτές της είναι δύο από τους νεότερους αυτοδηµιούργητους δισεκατοµµυριούχους στον πλανήτη

Κουλουράδες: Πώς από τον Πειραιά επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα - Τα σχέδια για εξωτερικό & τα νέα projects

Η δημιουργία της αλυσίδας εστίασης από τον Δημήτρη Γρίβα, η επιτυχία, η συνεργασία με το SwitzGroup και τα επόμενα σχέδια.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.

Nike: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα στο α' τρίμηνο χρήσης

Ανοδικά η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Amazon: Επενδύει 4 δισ. δολάρια σε start up για την τεχνητή νοημοσύνη

Στην προσπάθειά της να είναι ανταγωνιστική στους τομείς cloud και τεχνητής νοημοσύνης.