Movingdoors: Επεκτείνεται στο Ντουμπάι μετά τον γύρο χρηματοδότησης άνω του €1 εκατ.

Movingdoors: Επεκτείνεται στο Ντουμπάι μετά τον γύρο χρηματοδότησης άνω του €1 εκατ.

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Στην επέκτασή της στο Ντουμπάι θα κατευθυνθεί το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που άντλησε πρόσφατα η Movingdoors, μια κυπριακή proptech startup που παρέχει high-end και technology-enabled διαμερίσματα. Τα διαμερίσματα είναι πλήρως serviced και εξοπλισμένα, ενώ η εταιρεία παρέχει ευέλικτες επιλογές online κρατήσεων, από έναν μήνα και πάνω.

Η Movingdoors ανακοίνωσε πρόσφατα την επιτυχή ολοκλήρωση ενός seed γύρου χρηματοδότησης ύψους 1,163 εκατ. ευρώ, με επικεφαλής τα Uni.fund, Genesis Ventures και Venteri Capital. 

Όπως αναφέρει στο Capital.gr ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, co-founder και CEO της Movingdoors, στόχος μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης είναι η εταιρεία να εμπλουτίσει την τεχνολογική της υποδομή και το customer experience, καθώς και να υποστηρίξει την επέκτασή της στο Ντουμπάι. Συγκεκριμένα, το 60% των αντληθέντων κεφαλαίων θα κατευθυνθεί στην επέκταση στο Ντουμπάι, το 30% σε recruitment και το υπόλοιπο 10% στην επέκταση server στην Κύπρο.

Η Movingdoors ιδρύθηκε στις αρχές του 2022, αρχικά ως "Staycaee” (σ.σ. το rebranding έγινε τον Σεπτέμβριο του 2022) και αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται ένα δίκτυο 230 διαμερισμάτων σε τρεις πόλεις της Κύπρου: Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα. Μετά το Ντουμπάι, η εταιρεία θέλει να επεκταθεί και σε άλλες αραβικές αγορές, όπως Άμπου Ντάμπι, Σαουδική Αραβία και Κατάρ, ενώ η Ελλάδα δεν βρίσκεται προς το παρόν στα σχέδιά της, καθώς θεωρείται ήδη αρκετά "crowded”. 

Movingdoors

Εκτόξευση εσόδων και break-even

Μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας της, η εταιρεία έχει καταφέρει να κάνει break-even, καταγράφοντας ισχυρά έσοδα. Συγκεκριμένα, το 2023 έκλεισε με έσοδα 4 εκατ. ευρώ, από 1 εκατ. ευρώ το 2022 (στους 10 πρώτους μήνες λειτουργίας της εταιρείας). Ο στόχος για το 2024 είναι να φτάσει τα 600 διαμερίσματα υπό διαχείριση και τα 13 εκατ. ευρώ σε έσοδα.

Στους πιο μελλοντικούς στόχους της εταιρείας είναι να ενσωματώσει πρόσθετες υπηρεσίες. Η Movingdoors ήδη παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού, laundry και συντήρησης, ενώ στις σκέψεις της είναι η δημιουργία ενός προγράμματος membership, που θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες (όπως γυμναστήρια, εστιατόρια κ.ά.) με έκπτωση. Επιπλέον, μελλοντική της επιδίωξη είναι να αρχίζει να χτίζει "κοινότητες” σε κάθε αγορά που ανοίγει, ενσωματώνοντας στην εφαρμογή ένα community feature, από όπου οι χρήστες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα νέα της κοινότητας, αλλά και για εκδηλώσεις που διοργανώνονται ειδικά γι’ αυτούς.

Moovingdoors

Το μοντέλο λειτουργίας

Τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται κατά 95% από το λεγόμενο "rental arbitrage”: δηλαδή η εταιρεία συνάπτει συμβόλαια ενοικίασης με τους ιδιοκτήτες (διάρκειας 3-5 ετών), επιμελείται τα διαμερίσματα και στη συνέχεια τα "ανεβάζει” στην πλατφόρμα και τα υπενοικιάζει. Το υπόλοιπο 5% προέρχεται από ένα μοντέλο διαμοιρασμού εσόδων (revenue sharing model), δηλαδή η εταιρεία προτείνει (ή και αναλαμβάνει) στους ιδιοκτήτες τρόπους μεγιστοποίησης της εισοδηματικής αξίας των ακινήτων τους. Στη συνέχεια, μέσω της πλατφόρμας γίνεται distribution των ακινήτων σε 250 global property portals και η Movingdoors λαμβάνει το 20% των εσόδων. 

Η Movingdoors διαθέτει συνεργασίες και με εταιρείες, με το 20% εσόδων της να προέρχεται από B2B και το 80% από B2C.

Η διαφοροποίηση της Movingdoors από άλλες εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες είναι ότι εστιάζει στα πιο premium διαμερίσματα, αλλά και στην παροχή μιας περισσότερο customized εμπειρίας, καθώς μπορεί να προσαρμόζει τα διαμερίσματα ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών.

Περισσότερα από Forbes

Η Amazon καταργεί την τηλεργασία - Θα ακολουθήσουν και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί;

Μόλις το 7% των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών έχουν εντολές πλήρους παρουσίασης στο γραφείο.

TiNOS Therapeutics: Ποια είναι η αμερικάνικη startup με ελληνικό DNA που θέλει να καταπολεμήσει τον καρκίνο

Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο από τον Ν. Ταπεινό, Καθηγητή Νευροεπιστημών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Brown.

carpo: Το success story που από την Κυψέλη πήγε σε Λονδίνο και Ντουμπάι

Σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω στη Μέση Ανατολή.

Ποιες ευκαιρίες για τις ελληνικές startups ανοίγει η Golden Visa

Από 1η Ιανουαρίου 2025, θα χορηγείται άδεια διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που επενδύουν τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε startup που είναι μέλος του Elevate Greece.

Η μάχη για τον έλεγχο της "αυτοκρατορίας" του Ρούπερτ Μέρντοχ

Oι κληρονόμοι διαγκωνίζονται για τον κολοσσό που περιλαμβάνει το Fox News και τη Wall Street Journal.

Η Amazon ενισχύει τους δεσμούς της με το TikTok - Θα το εξαγοράσει;

Και οι δύο εταιρείες έχουν όφελος από τη συνεργασία τους, αλλά οι γνώστες λένε στο Forbes ότι σκοπός της είναι η εξαγορά του TikTok από την Amazon ή η αποτροπή της απαγόρευσής του.

Ποια είναι η "ελληνική" startup στην οποία επένδυσαν Alibaba και Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης

Στα σχέδια της Connectly είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη θυγατρική της στην Ελλάδα και να καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους κύριους κόμβους μηχανικής της.

Η Rgand καταργεί τους μεσάζοντες στις προμήθειες των εστιατορίων

Ο Rovshan Rasulov θέλει να φέρει "επανάσταση" στον κλάδο επιτρέποντας στους διαχειριστές εστιατορίων στις ΗΠΑ να συναλλάσσονται άμεσα, και πιο οικονομικά, με τους παραγωγούς τροφίμων.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.

Nike: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα στο α' τρίμηνο χρήσης

Ανοδικά η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.