Στ. Ταμβακάκης (Two): Σε τρεις νέες αγορές μέσα στο 2024 - Τα σχέδια για Ελλάδα

Στ. Ταμβακάκης (Two): Σε τρεις νέες αγορές μέσα στο 2024 - Τα σχέδια για Ελλάδα

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Σε τρεις νέες αγορές αναμένεται να επεκταθεί μέσα στο 2024 η νορβηγική εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών "Two”, της οποίας συνιδρυτής είναι ο Σταύρος Ταμβακάκης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο Capital.gr ο Σταύρος Ταμβακάκης, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η Two στοχεύει να επεκταθεί σε 3 επιπλέον αγορές: αυτές των Ολλανδίας, Γαλλίας και Ισπανίας. Σημειωτέον ότι η εταιρεία απασχολεί αυτή τη στιγμή περίπου 65 άτομα σε Νορβηγία και Αγγλία, ενώ διαθέτει εμπορική παρουσία σε 4 χώρες: Νορβηγία, Σουηδία, Δανία και Αγγλία. Η Two δεν διαθέτει προς το παρόν εμπορική παρουσία στην Ελλάδα, ωστόσο δεν αποκλείει μια μελλοντική επέκταση στη χώρα μας. "Θα μας ενδιέφερε μελλοντικά η Ελλάδα, αλλά στα άμεσα σχέδιά μας είναι η επέκταση στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη”, λέει ο κ. Ταμβακάκης.

Η Two προσφέρει λύσεις πληρωμών σε εμπόρους που εστιάζουν σε online πωλήσεις χονδρεμπορικής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιτρέπουν στους εταιρικούς πελάτες τους να διεκπεραιώνουν τις διαδικτυακές τους συναλλαγές με τη χρήση χρηματοδοτούμενων τιμολογίων -τούς προσφέρει δηλαδή λύσεις factoring μέσα από το κανάλι του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Στους πελάτες της συγκαταλέγονται ηλεκτρονικά καταστήματα retail, όπως ο μεγαλύτερος Apple products reseller της Νορβηγίας, ένα από τα μεγαλύτερα electronics hardware καταστήματα στη Σουηδία, καθώς και μια σειρά από Β2Β (business to business) marketplaces στην Αγγλία.

Τα έσοδα της Two προέρχονται από payment fees που λαμβάνει για κάθε τιμολόγιο που χρηματοδοτείται. Ωστόσο, στα σχέδια της Two είναι μέσα στο 2024 να ξεκινήσει να εμπλουτίζει τις ταμειακές τις ροές, αρχίζοντας να χρεώνει software fees για τη χρήση του λογισμικού της.

Η Two έχει "σηκώσει” μέχρι στιγμής περίπου 30 εκατ. ευρώ από επενδυτές και έχει "κλειδώσει” συνεργασίες με την Allianz και την Santander, ενώ από το 2025 και μετά ενδέχεται να χρειαστεί έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, προκειμένου να υποστηρίξει την επέκτασή της σε νέες αγορές και να διευρύνει το προϊοντικό και γεωγραφικό της αποτύπωμα μέσω συνεργασιών, είτε με τράπεζες είτε με ιδρύματα πληρωμών. Στόχος της είναι επίσης να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το κομμάτι του τεχνολογικού ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να συνεχίσει να διευρύνει την προϊοντική της φαρέτρα.

"Mega trend”

Σύμφωνα με τον κ. Ταμβακάκη, αυτό που διαφοροποιεί την Two από άλλες παρόμοιες εταιρείες στην Ευρώπη και την Αμερική είναι ότι αποτελεί μια στοχευμένη λύση πληρωμών που επικεντρώνεται στην χορήγηση χρηματοδοτικών εργαλείων στο κανάλι του ηλεκτρονικού χονδρεμπορίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ταμβακάκης, γιος του κ. Απόστολου Ταμβακάκη, προέδρου και CEO της EOS Capital, πρόκειται για μια μεγάλη ανερχόμενη τάση, "καθώς οι αγοραστές περνούν στην επόμενη γενιά και αρχίζουν να θέλουν να συμπεριφέρονται στον εταιρικό τους κόσμο όπως συμπεριφέρονται και στην ιδιωτική τους ζωή”. "Είναι ένα mega trend που θα δούμε να υλοποιείται μέσα στα επόμενα χρόνια και τότε θα χρειαστούν συγκεκριμένες λύσεις πληρωμών που θα μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την δομική αλλαγή στο οικοσύστημα. Η Two προσπαθεί να είναι ένας από τους καταλύτες, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για να βοηθήσει τη μετάβαση σε αυτό το είδος της συναλλακτικής συμπεριφοράς”, καταλήγει ο κ. Ταμβακάκης.

Περισσότερα από Forbes

Η Amazon καταργεί την τηλεργασία - Θα ακολουθήσουν και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί;

Μόλις το 7% των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών έχουν εντολές πλήρους παρουσίασης στο γραφείο.

TiNOS Therapeutics: Ποια είναι η αμερικάνικη startup με ελληνικό DNA που θέλει να καταπολεμήσει τον καρκίνο

Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο από τον Ν. Ταπεινό, Καθηγητή Νευροεπιστημών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Brown.

carpo: Το success story που από την Κυψέλη πήγε σε Λονδίνο και Ντουμπάι

Σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω στη Μέση Ανατολή.

Ποιες ευκαιρίες για τις ελληνικές startups ανοίγει η Golden Visa

Από 1η Ιανουαρίου 2025, θα χορηγείται άδεια διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που επενδύουν τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε startup που είναι μέλος του Elevate Greece.

Η μάχη για τον έλεγχο της "αυτοκρατορίας" του Ρούπερτ Μέρντοχ

Oι κληρονόμοι διαγκωνίζονται για τον κολοσσό που περιλαμβάνει το Fox News και τη Wall Street Journal.

Η Amazon ενισχύει τους δεσμούς της με το TikTok - Θα το εξαγοράσει;

Και οι δύο εταιρείες έχουν όφελος από τη συνεργασία τους, αλλά οι γνώστες λένε στο Forbes ότι σκοπός της είναι η εξαγορά του TikTok από την Amazon ή η αποτροπή της απαγόρευσής του.

Ποια είναι η "ελληνική" startup στην οποία επένδυσαν Alibaba και Φίλιππος Κούρκουλος-Λάτσης

Στα σχέδια της Connectly είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη θυγατρική της στην Ελλάδα και να καταστήσει τη χώρα μας έναν από τους κύριους κόμβους μηχανικής της.

Η Rgand καταργεί τους μεσάζοντες στις προμήθειες των εστιατορίων

Ο Rovshan Rasulov θέλει να φέρει "επανάσταση" στον κλάδο επιτρέποντας στους διαχειριστές εστιατορίων στις ΗΠΑ να συναλλάσσονται άμεσα, και πιο οικονομικά, με τους παραγωγούς τροφίμων.

GENOSOPHY®: Η startup του Πανεπιστημίου Αθηνών που ανοίγει τον δρόμο για εξατομικευμένες συστάσεις υγείας

Η εταιρεία έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο ικανό να ενσωματώνει και να αξιολογεί γενετική πληροφορία.

Κατακόρυφη μείωση των εσόδων της Boeing εν μέσω της κρίσης ασφαλείας

Η Boeing αναφέρει καλύτερο τρίμηνο από ό,τι φοβόταν, λέει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού σταθεροποιείται εν μέσω της κρίσης στο 737 Max

Νέο mega deal στην πετρελαϊκή βιομηχανία: Η Chevron εξαγοράζει την Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων

Ενισχύει τη θέση της στον σχιστόλιθο των ΗΠΑ και στο υπέδαφος της Γουιάνα.