Finecor Oil Bunkering: Επέκταση του δικτύου στο εξωτερικό

Finecor Oil Bunkering: Επέκταση του δικτύου στο εξωτερικό

Οι αξιοσηµείωτες επιδόσεις, τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στην κερδοφορία της, που καταγράφηκαν τη διετία 2022-2023 για τη Finecor Oil Bunkering S.A., φέρνουν και νέες επενδύσεις. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε έναν εκτεταµένο ανασχεδιασµό των λύσεων και εργαλείων που προσφέρει στο µεγάλο πελατολόγιό της όχι µόνο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στους µεγάλους λιµένες πώλησης ναυτιλιακών καυσίµων ανά τον κόσµο.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η εταιρεία θα προχωρήσει άµεσα σε επέκταση των δραστηριοτήτων της σε Σιγκαπούρη, Ηνωµένα Aραβικά Eµιράτα και Mάλτα, παρέχοντας services 24×7. Ταυτόχρονα, εξετάζει και την εξαγορά εγκατάστασης αποθήκευσης πετρελαιοειδών στην Ελλάδα.

Η Finecor Oil Bunkering ιδρύθηκε το 2001 και µέσα σε λίγα χρόνια ξεχώρισε ως ένας από τους κύριους προµηθευτές ναυτιλιακών καυσίµων (ναυτιλιακό µαζούτ, αποστάγµατα και λιπαντικά) σε όλα τα ελληνικά λιµάνια. Η εταιρεία προµηθεύει, µεταξύ άλλων, κορυφαίες εταιρείες, όπως: CMA, CGM, MSC, Hapag Lloyd και Evergreen, τις εταιρείες µεταφοράς αυτοκινήτων Wilson, Euro carriers κ.ά.

Φέτος ξεπέρασε τους 500 πελάτες, χρησιµοποιώντας ένα δίκτυο 100 και πλέον φορτηγών σε Πειραιά, Ελευσίνα, Περάµα, Δραπετσώνα, Ασπρόπυργο, Λαύριο, Καλαµάκι Κορίνθου, Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, Στυλίδα, Λάρυµνα, Πάτρα, Βόλο, Θεσσαλονίκη και σε όλα τα άλλα λιµάνια ανά την Ελλάδα.

Παρέχει εγγυηµένα ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, µε στόχο την κάλυψη των αναγκών κάθε είδους πλοίου που προσεγγίζει τα ελληνικά λιµάνια. Όλα τα προϊόντα που παραδίδονται παράγονται µε βάση τα διεθνή πρότυπα (προδιαγραφές ISO 8217:2017). Τα λιπαντικά ναυτιλίας τα προµηθεύεται από διάφορους κατασκευαστές, πετρελαϊκούς κολοσσούς και ανεξάρτητους, µέσω τοπικών αντιπροσώπων και προµηθευτών. Αυτή τη στιγµή παρέχει στους πελάτες της 4 κύρια προϊόντα: GASOIL 0,1% πυκνότητας<0,86, GASOIL 0,1% πυκνότητας>0,86, RMG 380 HS και RMG 380 0,5%S.

Finecor Oil

Εντυπωσιακά οικονοµικά στοιχεία

Με κύκλο εργασιών το 2022 που κατέγραψε αύξηση 92% (25,85 εκατ. ευρώ το 2022, έναντι 13,74 εκατ. το 2021), η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και το 2023, µε τον κύκλο εργασιών να ξεπερνά τα 32,40 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για τη χρήση 2022 ανήλθε σε 25,85 εκατ. ευρώ, έναντι 13,74 εκατ. το 2021, καταγράφοντας αύξηση 92%. Για την ίδια χρονική περίοδο, τα µικτά κέρδη ανήλθαν σε 3,85 εκατ., έναντι 2,04 εκατ. το 2021 (µεταβολή 89%). Για την οικονοµική χρήση 2023 η εταιρεία συνέχισε την ανοδική της πορεία, µε τον κύκλο εργασιών να ξεπερνά τα 32,40 εκατ. ευρώ, από 25,85 εκατ. το 2022. Για την ίδια χρονική περίοδο οι πωληθέντες µετρικοί τόνοι ναυτιλιακών καυσίµων (MGO και VLSFO) ανήλθαν σε 40.000 MT, από 23.000 MT το 2022, σηµειώνοντας αύξηση 74%. Για τη χρήση 2024 η εταιρεία στοχεύει σε περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων κατά 20%.

Ο κύκλος εργασιών το 2022 κατέγραψε αύξηση 92%

Σιγκαπούρη, Ηνωµένα Aραβικά Eµιράτα και Mάλτα στο δίκτυο της Finecor Oil.

Περισσότερα από Forbes

Η Philip Morris International στην 1η θέση στη φετινή λίστα Net Zero Leaders του Forbes

Η λίστα Net Zero Leaders του Forbes αναδεικνύει τις 100 εισηγμένες αμερικανικές εταιρείες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τους (GHG).

Μάκης Κοσμάτος: "Στην Kenvue οικοδομούμε εμπιστοσύνη μέσω των brands μας με οχήματα την επιστήμη και την καινοτομία"

Μετά από 135 χρόνια λειτουργίας υπό την επωνυμία Johnson & Johnson Consumer Health, της ισχυρής αμερικανικής πολυεθνικής, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με κύρια πηγή εσόδων από προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγείας των καταναλωτών, μετατράπηκε τον περασμένο Μάιο σε Kenvue.

Marine Tours: Βιώσιμα επαγγελματικά ταξίδια με επίκεντρο τον ταξιδιώτη

Τα ταξίδια είναι ένα απαραίτητο επιχειρηματικό εργαλείο. Ωστόσο, στην τρέχουσα εποχή ESG, η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης απαιτεί την προώθηση μιας υπεύθυνης ταξιδιωτικής αλυσίδας εφοδιασμού και όχι μόνο.

EDIT Automation: "Δημιουργούμε σήμερα όσα θα χρειαστεί η ναυτιλία στο μέλλον"

Με πολύτιμο οδηγό τις συνέργειες με τους κορυφαίους παγκόσμιους παρόχους ναυτιλιακής τεχνολογίας, ο Μάρκος Σιγάλας δημιουργεί τα ναυτιλιακά προϊόντα του μέλλοντος.

Τι μπορούμε να μάθουμε από το παράδειγμα της Artemis Technologies

Η Artemis Technologies είναι μια παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία ναυτιλιακού σχεδιασμού και εφαρμοσμένων τεχνολογιών υψηλής απόδοσης, η οποία έχει δεσμευτεί για την απαλλαγή της ναυτιλιακής βιομηχανίας από τον άνθρακα

Coach Solutions: Τα κατάλληλα δεδοµένα µπορούν να απλοποιήσουν την απόδοση των πλοίων

Xρησιµοποιώντας µικρές ποσότητες δεδοµένων που συλλέγονται από το πλήρωµα, η Coach Solutions δηµιουργεί αξιόπιστες προβλέψεις της απόδοσης του πλοίου που µπορούν να ενσωµατωθούν στο CP.

Άνεμος: Το καθαρότερο και φθηνότερο καύσιμο για τα πλοία

Χάρη στα υπερ-εξελιγμένα εργαλεία πρόγνωσης καιρού και βελτιστοποίησης της πορείας του πλοίου που είναι διαθέσιμα σήμερα, ο ωκεάνιος άνεμος μπορεί να ιδωθεί ως ένα εναλλακτικό πράσινο καύσιμο

Benefit Software: Υψηλού επιπέδου λύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας

Η Benefit Software γιορτάζει 32 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, αποτελώντας πλέον έναν από τους πιο σημαντικούς "παίκτες" παγκοσμίως στην ψηφιακή υποστήριξη της ναυτιλίας

Το Γιβραλτάρ παραµένει µπροστά στο δυναµικό θαλάσσιο τοπίο

Το Γιβραλτάρ αποτελεί ζωτικό εταίρο για τη ναυτιλιακή βιοµηχανία στην είσοδο της Μεσογείου, λέει ο πλοίαρχος του λιµανιού, John Ghio.

Villa della Vita: Ένα μοναδικό ακίνητο προς πώληση στην πόλη της Ύδρας

Η βίλα συνδυάζει την πολυτέλεια με το παραδοσιακό χρώμα του νησιού.

AI – Τεχνητή Νοηµοσύνη: Τα 4 στάδια για τη δηµιουργία αξίας στους οργανισµούς

Η Τεχνητή Νοηµοσύνη (ΤΝ) µετασχηµατίζει τον τρόπο λειτουργίας και δηµιουργίας αξίας των ανθρώπων και των επιχειρήσεων

Cabtivo: Η ελληνική start up που πρωτοπορεί στη διαφήμιση εν κινήσει

Συνέντευξη με τον Co-Founder & CEO της Cabtivo, κ. Νικόλαο Νικολάου.