Benefit Software: Υψηλού επιπέδου λύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας

Benefit Software: Υψηλού επιπέδου λύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας
asdad
"Προσηλωμένοι στις έννοιες της καινοτομίας και της ποιότητας, αναπτύξαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ERP το οποίο σήμερα εμπιστεύονται περισσότερες από 200 ναυτιλιακές εταιρείες", αναφέρει ο Θωμάς Ζαβιτσάνος, διευθύνων σύμβουλος της Benefit Software.

Η Benefit Software γιορτάζει 32 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, αποτελώντας πλέον έναν από τους πιο σημαντικούς "παίκτες" παγκοσμίως στην ψηφιακή υποστήριξη της ναυτιλίας

Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Benefit Software που θεωρείτε κομβικά σε αυτή την επιτυχία;

Αν πρέπει να απομονώσουμε δύο στοιχεία-κλειδιά, αυτά είναι η έγκαιρη αναγνώριση από την πλευρά μας της κρισιμότητας ενός οργανωμένου σχεδίου υλοποίησης (implementation) σε κάθε project και η ενσωμάτωση του know-how που αποκτούμε στις λύσεις που εφαρμόζουμε. Αποτέλεσε και αποτελεί στρατηγική μας επιλογή η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένη συμβουλευτική υποστήριξη στον σχεδιασμό των επιχειρησιακών διαδικασιών και, ως εκ τούτου, στην αποτελεσματική τους προσαρμογή στις παρεχόμενες λύσεις μας. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται από την επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας σειράς πολύπλοκων και μεγάλης κλίμακας ψηφιακών έργων. Επιπλέον, η εις βάθος εμπλοκή μας με την κουλτούρα και τις διαδικασίες της ναυτιλιακής εταιρείας μάς εξόπλισε με έναν ανεκτίμητο πλούτο γνώσης σχετικά με τις απαιτήσεις και τις επιχειρησιακές της ανάγκες, γνώση που αξιοποιούμε καθημερινά στον σχεδιασμό των προϊόντων και των υπηρεσιών μας.

Στις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται παγκοσμίως ποιες είναι οι κυρίαρχες τάσεις που κατά τη γνώμη σας θα επηρεάσουν την εξέλιξη των ψηφιακών συστημάτων στη ναυτιλία; 

H αυξανόμενη σημασία της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης - ESG (ιδιαίτερα σε θέματα σχετιζόμενα με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μετάβασης στην πράσινη ενέργεια) σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν τόσο την εντατική αξιοποίηση τεχνολογιών ΑΙ για την "έξυπνη" αυτοματοποίηση των λειτουργικών διαδικασιών όσο και τη χρήση προηγμένων εργαλείων analytics. Παράλληλα, η αδιαμφισβήτητη οικονομία κλίμακος που πετυχαίνει μια ναυτιλιακή εταιρεία μέσω του outsourcing υπηρεσιών και λειτουργιών οδηγεί στη δημιουργία συστημάτων που δεν θα διαμοιράζουν απλώς τα δεδομένα, αλλά κυρίως θα εναρμονίζουν τις διαδικασίες των εταιρειών και των συνεργαζόμενων φορέων του κλάδου, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Πώς σκοπεύετε να απαντήσετε στις προκλήσεις που περιγράψατε;

Βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία ανάπτυξης ενός εξολοκλήρου νέου συστήματος web-ERP, εξοπλισμένου με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες και αρχιτεκτονική που επιτρέπουν τη λειτουργία του είτε "on premises" είτε "on cloud", υποστηρίζοντας πλήρως τις υφιστάμενες αλλά και τις νέες ανάγκες των ναυτιλιακών εταιρειών.  

Παράλληλα, αναπτύσσουμε ένα ολιστικό ψηφιακό οικοσύστημα όπου τα δεδομένα (δομημένα και αδόμητα) της ναυτιλιακής εταιρείας ή του κλάδου θα υφίστανται επεξεργασία από AI εργαλεία, που με τη σειρά τους θα τα μετουσιώνουν σε έτοιμες επιχειρησιακές αποφάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουμε ήδη αναπτύξει ένα ΑΙ Prototype στο οποίο εισάγονται τα δεδομένα από το ERP σύστημα διατηρώντας τη δομημένη συνοχή τους, με επιπρόσθετη επεξεργασία εργαλείων machine learning σε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα ενός πραγματικά αξιόπιστου, στοχευμένου και εκπαιδευμένου στις δικές τους ανάγκες εταιρικού AI εργαλείου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εμπιστευτικότητα της αλληλεπίδρασης και της πληροφορίας κατά τη χρήση του.

Περισσότερα από Forbes

Η Philip Morris International στην 1η θέση στη φετινή λίστα Net Zero Leaders του Forbes

Η λίστα Net Zero Leaders του Forbes αναδεικνύει τις 100 εισηγμένες αμερικανικές εταιρείες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τους (GHG).

Μάκης Κοσμάτος: "Στην Kenvue οικοδομούμε εμπιστοσύνη μέσω των brands μας με οχήματα την επιστήμη και την καινοτομία"

Μετά από 135 χρόνια λειτουργίας υπό την επωνυμία Johnson & Johnson Consumer Health, της ισχυρής αμερικανικής πολυεθνικής, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με κύρια πηγή εσόδων από προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγείας των καταναλωτών, μετατράπηκε τον περασμένο Μάιο σε Kenvue.

Marine Tours: Βιώσιμα επαγγελματικά ταξίδια με επίκεντρο τον ταξιδιώτη

Τα ταξίδια είναι ένα απαραίτητο επιχειρηματικό εργαλείο. Ωστόσο, στην τρέχουσα εποχή ESG, η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης απαιτεί την προώθηση μιας υπεύθυνης ταξιδιωτικής αλυσίδας εφοδιασμού και όχι μόνο.

EDIT Automation: "Δημιουργούμε σήμερα όσα θα χρειαστεί η ναυτιλία στο μέλλον"

Με πολύτιμο οδηγό τις συνέργειες με τους κορυφαίους παγκόσμιους παρόχους ναυτιλιακής τεχνολογίας, ο Μάρκος Σιγάλας δημιουργεί τα ναυτιλιακά προϊόντα του μέλλοντος.

Τι μπορούμε να μάθουμε από το παράδειγμα της Artemis Technologies

Η Artemis Technologies είναι μια παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία ναυτιλιακού σχεδιασμού και εφαρμοσμένων τεχνολογιών υψηλής απόδοσης, η οποία έχει δεσμευτεί για την απαλλαγή της ναυτιλιακής βιομηχανίας από τον άνθρακα

Coach Solutions: Τα κατάλληλα δεδοµένα µπορούν να απλοποιήσουν την απόδοση των πλοίων

Xρησιµοποιώντας µικρές ποσότητες δεδοµένων που συλλέγονται από το πλήρωµα, η Coach Solutions δηµιουργεί αξιόπιστες προβλέψεις της απόδοσης του πλοίου που µπορούν να ενσωµατωθούν στο CP.

Άνεμος: Το καθαρότερο και φθηνότερο καύσιμο για τα πλοία

Χάρη στα υπερ-εξελιγμένα εργαλεία πρόγνωσης καιρού και βελτιστοποίησης της πορείας του πλοίου που είναι διαθέσιμα σήμερα, ο ωκεάνιος άνεμος μπορεί να ιδωθεί ως ένα εναλλακτικό πράσινο καύσιμο

Finecor Oil Bunkering: Επέκταση του δικτύου στο εξωτερικό

Μεγάλα επενδυτικά βήµατα φέρνει το 2024 για τη Finecor Oil Bunkering. Ενισχυµένη παρουσία στα µεγάλα λιµάνια πώλησης καυσίµων και νέες αποθήκες στην Ελλάδα είναι µερικά από αυτά.

Το Γιβραλτάρ παραµένει µπροστά στο δυναµικό θαλάσσιο τοπίο

Το Γιβραλτάρ αποτελεί ζωτικό εταίρο για τη ναυτιλιακή βιοµηχανία στην είσοδο της Μεσογείου, λέει ο πλοίαρχος του λιµανιού, John Ghio.

Villa della Vita: Ένα μοναδικό ακίνητο προς πώληση στην πόλη της Ύδρας

Η βίλα συνδυάζει την πολυτέλεια με το παραδοσιακό χρώμα του νησιού.

AI – Τεχνητή Νοηµοσύνη: Τα 4 στάδια για τη δηµιουργία αξίας στους οργανισµούς

Η Τεχνητή Νοηµοσύνη (ΤΝ) µετασχηµατίζει τον τρόπο λειτουργίας και δηµιουργίας αξίας των ανθρώπων και των επιχειρήσεων

Cabtivo: Η ελληνική start up που πρωτοπορεί στη διαφήμιση εν κινήσει

Συνέντευξη με τον Co-Founder & CEO της Cabtivo, κ. Νικόλαο Νικολάου.