Σε διπλασιασμό τζίρου προσβλέπει η Profile με όχημα το ανεκτέλεστο των 130 εκατ. και την AI

Σε διπλασιασμό τζίρου προσβλέπει η Profile με όχημα το ανεκτέλεστο των 130 εκατ. και την AI

Υψηλά τον πήχη των προσδοκιών έχει θέσει η Profile για τα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τη δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, ο εισηγμένος όμιλος πληροφορικής προσβλέπει σε διπλασιασμό των οικονομικών του μεγεθών σε βάθος τριετίας, χωρίς μάλιστα να αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο τριπλασιασμού. Στις παραπάνω εκτιμήσεις προχώρησε η διοίκηση της εισηγμένης κατά τη χθεσινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων της στους θεσμικούς αναλυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Θυμίζουμε ότι τα έσοδα της Profile κατά την περσινή χρονιά ανήλθαν σε 30 εκατ. ευρώ ενώ λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές για το σύνολο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ο τζίρος προβλέπεται να κόψει το νήμα των 40 εκατ. ευρώ και το 2026 εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει την περιοχή των 60 εκατ. ευρώ.

Το ανεκτέλεστο

Πηγή αισιοδοξίας για την περαιτέρω διεύρυνση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας αποτελούν μια σειρά από παράγοντες, οι οποίοι θα συμβάλλον προς την επίτευξη των στόχων της. Ανάμεσα σε αυτούς καταλυτικό ρόλο θα παίξει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο ποσό των 130 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να πέσει στη μάχη για τη διεκδίκηση νέων έργων τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα, αξιοποιώντας την ευνοϊκή συγκυρία των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία προορίζονται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

"Η εταιρεία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με ισορροπία στη διάρθρωση των εσόδων, τόσο ανά προϊόν όσο και ανά γεωγραφική περιοχή, γεγονός που μας προσδίδει ανθεκτικότητα", σημείωσε ο Ευάγγελος Αγγελίδης, διευθύνων σύμβουλος της Profile, σημειώνοντας πως πέρσι υπογράφηκαν συνολικές συμβάσεις αξίας 85 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 50 εκατ. του 2022 και ότι ο ρυθμός απόκτησης νέων πελατών επιταχύνθηκε.

Η είσοδος στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης

Πρόσφατα, η Profile έκανε είσοδο στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης, με όχημα τη λύση AI.Adaptive, που απλοποιεί την αλληλεπίδραση σε φυσική γλώσσα με βάσεις δεδομένων και εφαρμογές μέσω της ενσωμάτωσης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης Generative AI και Large Language Models (LLMs). Η απόφαση για το συγκεκριμένο λανσάρισμα ήρθε καθώς έλαβε υπόψη ότι πλέον ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις αναζητούν και καταφεύγουν στις δυνατότητες που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη. Μάλιστα, η εταιρεία διατηρεί υψηλές προσδοκίες καθώς, αν και δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα δύο μήνες από το λανσάρισμά της παραπάνω λύσης, το ενδιαφέρον από τους πελάτες είναι ήδη τεράστιο. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν στο κομμάτι του banking software που εκτός από αλληλεπίδραση με τις εφαρμογές που έχει αναπτύξει η Profile, μπορεί να "κουμπώσει" και σε άλλα συστήματα.

"Η αγορά μας συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά κάτι που σημαίνει νέες δουλειές για εμάς", επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης, λέγοντας παράλληλα ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εξαγορά εταιρείας από το εξωτερικό εξετάζοντας 6-7 περιπτώσεις, με τις σχετικές συζητήσεις να έχουν εισέλθει σε ώριμη φάση. "Αυτό που κοιτάμε είναι η εταιρεία που θέλουμε να εξαγοράσουμε να διαθέτει σύγχρονες τεχνολογίες, συμπληρωματικές με τις δικές μας, να δραστηριοποιείται σε προηγμένα οικονομικά κέντρα και να συμβάλει στη γεωγραφική μας επέκταση προσθέτοντας νέους πελάτες", ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Περισσότερα από Forbes

Το Starlink του Έλον Μασκ κερδίζει έδαφος στην ελληνική αγορά ίντερνετ

Σε έναν υπολογίσιμο παίκτη στην εγχώρια αγορά παροχής διαδικτύου εξελίσσεται σταδιακά το Starlink, το δορυφορικό ίντερνετ, το οποίο προσφέρεται από την SpaceX.

Neuralink: Πώς ο Elon Musk ανοίγει το "Κουτί της Πανδώρας" με τα εμφυτεύματα στον εγκέφαλο

Η έλλειψη διαφάνειάς του παραβιάζει επιστημονικούς - ηθικούς κανόνες και θέτει σοβαρά ερωτήματα.

Τελικά χακαρίστηκαν τρια εκατομμύρια "έξυπνες οδοντόβουρτσες";

Μια viral ιστορία για τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση μέσω "ρομπότ του διαδικτύου"

2+4 μετοχές τεχνολογίας με αξιοπρόσεκτες μερισματικές αποδόσεις

Οι "Magnificent 7" βρίσκονται σε κορεσμό - επομένως μπορούμε να στραφούμε σε λιγότερο δημοφιλείς επιλογές.

Οι μετοχές της Meta σημειώνουν ρεκόρ - Πώς αναδύθηκαν από τη βουτιά του 77% και το φιάσκο του Metaverse

Η Meta κατέγραψε την Παρασκευή την υψηλότερη τιμή μετοχής όλων των εποχών.

Το gamification μέλλον της fintech και της τραπεζικής: 5 μαθήματα από το iGaming

Το gamification είναι εδώ και καιρό τομέας ενδιαφέροντος για τράπεζες και εταιρείες fintech.

Huawei Watch Ultimate Design και Huawei Watch GT4

Πολυτελή smartwatches υψηλής αισθητικής.

Η Huawei ορίζει τις τάσεις στα wearables

Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στη Βαρκελώνη, η Huawei παρουσίασε το άμεσο προϊοντικό της μέλλον.

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη ενισχύει την οικονομική απάτη και την κάνει πιο δύσκολο να εντοπιστεί

H τεχνητή νοημοσύνη εξοπλίζει τους απατεώνες με νέα ισχυρά όπλα.

Wall: Το δύσκολο καλοκαίρι των "Magnificent-7" - Έχασαν κεφαλαιοποίηση $148 δισ.

Στον αντίποδα 4 πετρελαϊκές σημείωσαν ράλι άνω του 28% έκαστη.

Apple: Τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone 15

Τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone καθώς και του νέου smartwatch της σειράς 9.