ΟΠΑΠ: Με τιμή-στόχο 18,8 ευρώ και σύσταση overweight ξεκινά κάλυψη η Euroxx

ΟΠΑΠ: Με τιμή-στόχο 18,8 ευρώ και σύσταση overweight ξεκινά κάλυψη η Euroxx

Με σύσταση "overweight” και τιμή-στόχο τα 18,8 ευρώ ανά μετοχή, η οποία υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 24% από τα τρέχοντα επίπεδα, ξεκινά την κάλυψη για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Euroxx Χρηματιστηριακή.

Η Euroxx σημειώνει ότι ο ΟΠΑΠ έχει εξασφαλίσει αποκλειστικές άδειες μακράς διαρκείας και ακολουθεί επιχειρηματικό μοντέλο με οριακές ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης που επιτρέπει τη δημιουργία υψηλών ελεύθερων ταμειακών ροών. 

Επιπλέον, εκτιμά ότι ο Οργανισμός έχοντας μπροστά του ελάχιστες χρηματοδοτικές ανάγκες, θα συνεχίσει τη γενναιόδωρη μερισματική πολιτική του, προσφέροντας ισχυρές μερισματικές αποδόσεις στους επενδυτές.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα ακαθάριστα έσοδα (GGR) του ΟΠΑΠ θα ανέλθουν κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση στα 2,049 δισ. ευρώ, στο κάτω όριο του εύρους των προβλέψεων της διοίκησης του Οργανισμού, EBITDA ύψους 767 εκατ. ευρώ, υψηλότερα του εύρους των 740-760 εκατ. ευρώ της διοίκησης, καθώς αναμένει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, και καθαρά κέρδη της τάξης των 465 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος.

Όσον αφορά το μέρισμα, η Euroxx αναμένει ότι η μερισματική απόδοση θα κυμανθεί στο 10,9% - 12% για το διάστημα 2023-2025, που αντιστοιχεί σε μέρισμα 1,65-1,83 ευρώ.

Περισσότερα από Forbes

Ποιο sell-off; Ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή περίπου εκεί όπου άνοιξε τη Δευτέρα

Από ιστορική άποψη, τα sell-off του 2024 είναι μάλλον ήπια, τονίζουν αναλυτές.

Jan Karas (CEO ΟΠΑΠ): Οι προκλήσεις είναι για τους δυνατούς

Όταν ο Jan Karas τέθηκε επικεφαλής σε µία από τις σηµαντικότερες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, η χώρα βρισκόταν αντιµέτωπη µε τις πρωτόγνωρες συνθήκες που είχε δηµιουργήσει η παγκόσµια υγειονοµική κρίση του κορονοϊού. Σήµερα, ο απολογισµός στη µέχρι τώρα θητεία του ως CEO έχει σίγουρα θετικό πρόσηµο, µε τις προοπτικές για το µέλλον να προδιαγράφονται ευοίωνες. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, ο ΟΠΑΠ µετασχηµατίστηκε.

Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ): Οι εκτιμήσεις για φέτος και ο ρόλος του EURO 2024

Την πεποίθησή του ότι ο ΟΠΑΠ θα παραμείνει στο μονοπάτι των σταθερά ισχυρών επιδόσεων και το 2024 διατύπωσε ο CEO.