Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο στην αρχή του 2024

Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο στην αρχή του 2024

Οι εκατομμυριούχοι στην κορυφή της λίστας του Forbes είχαν έναν αρκετά καλό Δεκέμβριο - τουλάχιστον όσον αφορά τις μετοχές τους. Από την 1η Ιανουαρίου 2024, επτά από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι πιο πλούσιοι από ό,τι πριν από έναν μήνα. Η περιουσία τους συλλογικά αυξήθηκε κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο - ένα πολύ μικρότερο άλμα από την άνοδο των 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2023. Ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους - ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ - ανέβηκε στην 5η θέση, από το Νο.7 την 1η Δεκεμβρίου. Τώρα βρίσκεται μπροστά από τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος επί χρόνια ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Το Forbes παρακολουθεί τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου από το 1987.  Πολλοί δισεκατομμυριούχοι κατέχουν μεγάλο μέρος της καθαρής τους περιουσίας σε μετοχές της εταιρείας που ίδρυσαν ή συνίδρυσαν. Καθώς αυτή η τιμή της μετοχής κινείται, η περιουσία τους κινείται μαζί της.

Μαζί οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, έχουν περιουσία 1,47 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την αλλαγή της χρονιάς τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου - από 1,44 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από έναν μήνα. Οι δύο μεγαλύτεροι κερδισμένοι τον περασμένο μήνα (σε δολάρια) ήταν ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο CEO της LVMH Μπερνάρ Αρνό, καθένας κέρδισε 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την 1η Δεκεμβρίου λόγω των αυξήσεων στην τιμή της μετοχής των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Ο Έλον Μασκ εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με 251 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, Μασκ κατέχει επίσης μερίδια στην ιδιωτική εταιρεία πυραύλων SpaceX και στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

Για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου εξαμήνου του 2023, ο Γάλλος μεγιστάνας ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes - αλλά αυτό άλλαξε στις 8 Ιουνίου 2023, όταν ο Μασκ ξεπέρασε τον Αρνό και έγινε το Νο.1 στον κόσμο ξανά. Από την 1η Ιανουαρίου, ο Αρνό εξακολουθεί να κατατάσσεται στο Νο.2 των πλουσιότερων, με περιουσία περίπου 200,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Αρνό, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της LVMH, έχει μετατρέψει την εταιρεία σε έναν κολοσσό με περισσότερες από 70 μάρκες, από Louis Vuitton και Christian Dior μέχρι Tiffany & Co. και Sephora.

Ο μεγιστάνας λογισμικού Larry Ellison της Oracle ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος της πρώτης δεκάδας· η περιουσία του μειώθηκε κατά 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο καθώς η μετοχή της Oracle απώλεσε 10%. Ο Έλισον εξακολουθεί να βρίσκεται στην 4η θέση, αξίας 135,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ποιοι είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο;

1. Έλον Μασκ
2. Μπερνάρ Αρνό
3. Τζεφ Μπέζος
4. Λάρι Έλισον
5. Μαρκ Ζούκερμπεργκ
6. Μπιλ Γκέιτς
7. Γουόρεν Μπάφετ
8. Λάρι Πέιτζ
9. Σεργκέι Μπριν
10. Στήβ Μπάλμερ

Περισσότερα από Forbes

Η "λίστα του Μίδα" με τους κορυφαίους Venture Capitalists στον κόσμο

Αλλαγή φρουράς στην κορυφή της λίστας όπου επέστρεψε ο επενδυτής Alfred Lin.

Οι 10 πιο πολύτιμες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο για το 2024

Η "Βασίλισσα της Ευρώπης" διατήρησε τα σκήπτρα για τρίτη χρονιά. Έξι αγγλικές ομάδες στη 10άδα.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο για το 2024 - 5ος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Το top-10 κέρδισε συνολικά περίπου 1,38 δισ. δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, καταρρίπτοντας κατά 24% το περσινό ρεκόρ των 1,11 δισ. δολαρίων.

Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί ανά πολιτεία

Στην Καλιφόρνια οι περισσότεροι μεγιστάνες.

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο τον Μάιο του 2024

Ο Elon Musk ανεβαίνει μια θέση, όντας όμως δεύτερος, ενώ ο Bill Gates... "βυθίστηκε".

Το Starlink του Έλον Μασκ κερδίζει έδαφος στην ελληνική αγορά ίντερνετ

Σε έναν υπολογίσιμο παίκτη στην εγχώρια αγορά παροχής διαδικτύου εξελίσσεται σταδιακά το Starlink, το δορυφορικό ίντερνετ, το οποίο προσφέρεται από την SpaceX.

Η λίστα των πόλεων με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Σε δέκα μόνο πόλεις κατοικεί σχεδόν το ένα τέταρτο των δισεκατομμυριούχων του κόσμου.

Λίστα ESG: Οι 100 ελληνικές εταιρείες που ξεχωρίζουν

Τα τελευταία χρόνια δίνεται µια αυξανόµενη έµφαση στα θέµατα ESG στη διαδικασία λήψης εταιρικών αποφάσεων. Ως αποτέλεσµα, οι εταιρείες καλούνται ολοένα και περισσότερο να αποκαλύπτουν τις δραστηριότητές τους στο ESG και τις πρωτοβουλίες βιωσιµότητας σε όλους τους ενδιαφερόµενους. Ποιες είναι οι επιδόσεις των 100 μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων βάσει τζίρου ως προς το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα ESG.

Οι ελληνικές παρουσίες στην ευρωπαϊκή λίστα των "κάτω των 30"

Οι Τζακ Ζαμπακίδης, Αντωνία Αγάπη Ποντίκη και Έλενα Μιχαήλ ξεχώρισαν στο εμπόριο, στην ιατρική έρευνα και το κοινωνικό τους έργο στην ευρωπαϊκή τάξη των "κάτω των 30".

Αυτή είναι η "τάξη" των Ευρωπαίων "κάτω των 30" για το 2024

Στο ευρωπαϊκό τοπίο του 2024, ένα είναι σαφές: η επιρροή και η δύναμη των νέων δεν ήταν ποτέ πιο μεγάλη.

Forbes: Ποιοι είναι οι 25 κορυφαίοι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι φιλάνθρωποι

Μόνο το 2023, η προσφορά τους άγγιξε το ποσό των 25 δισ. δολαρίων. Ο Warren Buffett παραμένει ο πλέον γενναιόδωρος. Μοιράζει απλώχερα χρήμα η MacKenzi Scott.

Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Μπερνάρ Αρνό - Ξεπέρασε τον Έλον Μασκ

Ο Μπερνάρ Αρνό είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, προσπερνώντας τον Έλον Μασκ.