Monovant: Η νέα startup που στοχεύει να συνδυάσει την πραγματικότητα με το metaverse

Monovant: Η νέα startup που στοχεύει να συνδυάσει την πραγματικότητα με το metaverse

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

Το πρώτο "phygital” ρολόι στον κόσμο δημιούργησε η νέα ελληνική startup Monovant, στοχεύοντας να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου. Η Monovant έχει δημιουργήσει συγκεκριμένα ένα ρολόι που συνοδεύεται από ψηφιακά αντίγραφα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αξεσουάρ για avatars, σε κόσμους επαυξημένης πραγματικότητας.

Η Monovant ιδρύθηκε επίσημα πριν από περίπου μισό χρόνο από τον Χρήστο Βασιλειάδη. Αποτελεί μια εταιρεία που εντάσσει τις τεχνολογίες του blockchain και του web3 για να δημιουργήσει μια νέα γραμμή παραγωγής, ενός "phygital” προϊόντος με διπλή υπόσταση. "Σκοπός είναι, χρησιμοποιώντας το γνώριμο σε όλους μας ρολόι ως σημείο οικειότητας, να δώσουμε το αρχικό ερέθισμα, ακόμα και σε αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους ψηφιακούς κόσμους, να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν, τόσο σε ψυχαγωγικό επίπεδο αλλά και συνδεσιμότητας, ακόμα και εμπορικά”, εξηγεί στο Capital.gr ο κ. Βασιλειάδης. 

Το ρολόι συναρμολογείται εξ ολοκλήρου στην Αθήνα. "Προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο πιο ελληνικό γίνεται”, προσθέτει ο ιδρυτής της Monovant. Κάθε ένα από τα ρολόγια είναι μοναδικό, λόγω της ιδιαίτερης φύσης της πέτρας που χρησιμοποιείται για καντράν. Το ρολόι κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή λέει την ώρα, με την ακρίβεια του ελβετικού μηχανισμού του. Τα ψηφιακά του αντίγραφα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ψηφιακούς κόσμους ως αξεσουάρ, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να εξατομικεύουν τους χαρακτήρες τους. 

πιν

Επίσημο λανσάρισμα και συνεργασία με τη NTZNS

Στις 5 Μαΐου άνοιξαν επίσημα οι παραγγελίες για το ρολόι, ενώ, πρόσφατα, η Monovant ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τη NTZNS (Netizens), με στόχο να φέρουν από κοινού τρία εικονικά wristbands στη Zepeto -μία από τις πιο πολυσύχναστες social media πλατφόρμες στο Metaverse, η οποία αριθμεί περίπου 320 εκατομμύρια avatars.

Η έδρα της Monovant βρίσκεται στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Προς το παρόν στην εταιρεία απασχολούνται μόνιμα ο κ. Βασιλειάδης και το άτομο που είναι υπεύθυνο για τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα του φυσικού προϊόντος. 

Η εταιρεία έχει προσελκύσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αραβικές χώρες και την Αμερική, ενώ διαθέτει σταθερό κοινό από Βαλκάνια, Ελλάδα και Κύπρο.

Η επιχείρηση στηρίζεται μέχρι στιγμής σε ίδια κεφάλαια. "Λόγω της άμεσης ανταπόκρισης αλλά και του ενεργού κοινού, σε αυτή τη φάση δεν αναζητούμε ενεργά χρηματοδότηση, ίσως όμως στο μέλλον”, διευκρινίζει ο κ. Βασιλειάδης. 

Όπως τονίζει ο κ. Βασιλειάδης, δεν υπάρχει κάποια εταιρεία που να κάνει κάτι παρόμοιο με τη Monovant. "Είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο και στον κόσμο της ωρολογοποιίας που το κάνουν. Επίσης είμαστε από τις ελάχιστες εταιρίες που προσφέρουν αυτό το ‘phygital’ μοντέλο και οι μόνοι επίσης που προσφέρουν μια τόσο μεγάλη γκάμα ψηφιακών αντιγράφων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλαπλούς ψηφιακούς κόσμους στο metaverse”.

Αντί για φυσικό κατάστημα, η  Monovant διαθέτει ένα ψηφιακό showroom. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές μάρκες sportswear (Nike, Adidas) αλλά και high fashion (Tommy Hilfiger) έχουν ήδη ενταχθεί στους εικονικούς κόσμους.
 
 

Περισσότερα από Forbes

Startups: Η Lambda Automata εξαγόρασε τη Smart Flying Machines

Οι δύο ελληνικές startups προχωρούν σε μια σημαντική συμμαχία στον τομέα της άμυνας.

ΕΤΜΕ: Ποια είναι η ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί με καινοτόμες λύσεις για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Η ΕΤΜΕ έχει δημιουργήσει μια νέα τεχνολογία μετρήσεων ανεμολογικών δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

Ο κολοσσός του λιανεμπορίου δημιούργησε το δικό του AI μοντέλο για να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας.

Terra Robotics: Ποια τα πλάνα της ελληνικής startup που "εξολοθρεύει" τα ζιζάνια στις καλλιέργειες

Η Terra Robotics ανακοίνωσε πρόσφατα την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου της γύρου χρηματοδότησης.

TerraPower: Τι γνωρίζουμε για το πυρηνικό εργοστάσιο του Μπιλ Γκέιτς στο Ουαϊόμινγκ

Θα φιλοξενεί τον φθηνότερο και αποδοτικότερο πυρηνικό αντιδραστήρα Natrium, ο οποίος ψύχεται με υγρό νάτριο.

Genesis Ventures: Μέχρι την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για το DayOne - Ποια τα επόμενα επενδυτικά βήματα του fund

Οι συμμετέχουσες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν επένδυση ύψους 150.000 ευρώ, με αντάλλαγμα το 12,5% του μετοχικού κεφαλαίου της startup τους.

Sotiria Technology: Συμμετέχει σε πρόγραμμα του ΝΑΤΟ και "κοιτάζει" νέες αγορές

Η Sotiria Technology είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία ανάμεσα στις 44 που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα "NATO DIANA"

Forbes: Λανσάρει το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Adelaide

Παρουσίασε την beta έκδοση του Adelaide, του εργαλείου αναζήτησης ειδήσεων που χρησιμοποιεί το Google Cloud.

Nibble: Το chatbot που φέρνει το παραδοσιακό παζάρι στις online αγορές

Πολλοί αποφεύγουν το παζάρι της τιμής πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά στο διαδίκτυο το παιχνίδι αλλάζει...

Η Γερμανία υποσχέθηκε να στείλει στην Ουκρανία θαλάσσια drones - "Όπλα" που ίσως δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα

Τα θαλάσσια drones-καμικάζι έχουν καταστεί ο φόβος και ο τρόμος του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.