ViOS: Νέες περιοχές και επιπλέον παροχές στο "μικροσκόπιο" της εταιρείας που αναδιαμορφώνει τα coworking spaces

ViOS: Νέες περιοχές και επιπλέον παροχές στο "μικροσκόπιο" της εταιρείας που αναδιαμορφώνει τα coworking spaces

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου 

Η ανάπτυξη νέων χώρων συνεργατικής εργασίας, αρχικά εντός της Αττικής και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και η παροχή επιπλέον παροχών στους πελάτες της, βρίσκονται στα μελλοντικά σχέδια της ελληνικής startup εταιρείας ViOS.

Η ViOS ανήκει σε έναν όμιλο εταιρειών που δημιουργήθηκε το 2020 και δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων. Η ViOS ειδικεύεται συγκεκριμένα στους χώρους διαμοιρασμού εργασίας (coworking spaces), που η εταιρεία θέλει να εντάξει στον ευρύτερο κλάδο της φιλοξενίας. Εξάλλου, όπως τονίζει στο Capital.gr η Κορίνα Σαΐα, COO και co-founder της ViOS, αυτή η κουλτούρα της φιλοξενίας είναι το σημείο που διαφοροποιεί τη ViOS από τον ανταγωνισμό. 

Η ViOS έχει αναπτύξει μέχρι στιγμής δύο coworking spaces: στο Μαρούσι και στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για υπερσύγχρονα κτίρια, πλήρως εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Όπως επισημαίνει η κυρία Σαΐα, τα ακίνητα επιλέγονται με προσοχή ώστε να βρίσκονται σε κομβικές τοποθεσίες και να είναι εύκολα προσβάσιμα. "Στόχος μας είναι να τα κτίριά μας να προάγουν έναν δημιουργικό και αναβαθμισμένο τρόπο εργασίας, που μέχρι τώρα δεν υπήρχε στην Ελλάδα”, αναφέρει. 

Η κυρία Σαΐα διευκρινίζει ότι πρωτεύων στόχος της εταιρείας είναι να εξισορροπεί προσεκτικά τον κίνδυνο και τις ευκαιρίες στον χώρο των ακινήτων, προτού προχωρήσει στην υλοποίηση νέων projects. Όπως εξηγεί, κάθε νέα κίνηση απαιτεί περίπου έναν χρόνο προετοιμασίας και άλλους έξι μήνες εκτέλεσης, καθώς χρειάζεται εντατική έρευνα για την εξεύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας και την οικοδόμηση της κατάλληλης ομάδας για τη διαχείριση των νέων χώρων.

ViOS

Πολυεθνικές, startups και ψηφιακοί νομάδες

Οι εταιρείες που φιλοξενούν οι χώροι συνεργατικής εργασίας της ViOS ποικίλουν σε μέγεθος και κλάδο, περιλαμβάνοντας startups, ψηφιακούς νομάδες και πολυεθνικές εταιρείες. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μεγάλες πολυεθνικές αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη μερίδα των πελατών της ViOS, καθώς αναζητούν χώρους που να καλύπτουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για το IT, την ασφάλεια και την ψυχική ευεξία των εργαζομένων τους. "Μεγάλες πολυεθνικές δίνουν έμφαση στο πώς εργάζονται οι ομάδες τους και δυσκολεύονται να βρουν χώρους εργασίας που να έχουν όσα προσφέρουμε εμείς", εξηγεί η κυρία Σαΐα.

Η ViOS προσφέρει ποικιλία προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες πελατών διαφορετικών μεγεθών, όπως γραφεία, σουίτες, και αίθουσες συνεδριάσεων για τις μεγάλες πολυεθνικές, καθώς και θέσεις εργασίας σε κοινόχρηστους χώρους για μικρότερες εταιρείες και ψηφιακούς νομάδες.

Είναι η πρώτη εταιρεία στην ελληνική αγορά που κατέχει πιστοποίηση WELL για coworking space. Η πιστοποίηση αυτή διασφαλίζει την υγεία και ευεξία στον εργασιακό χώρο και βασίζεται σε μετρήσιμα αποτελέσματα (που αφορούν τον ήχο, την ποιότητα του νερού, του οξυγόνου κ.ά.). Επίσης, τα κτίρια της ViOS διαθέτουν υποδομή για πρόσβαση στο διαδίκτυο με οπτικές ίνες, ενώ είναι σε θέση να καλύψουν τις πιο απαιτητικές τεχνολογικές ανάγκες. Η εταιρεία προσφέρει, παράλληλα, μοναδικές παροχές, όπως γυμναστήριο, σάουνα, χώρους μασάζ, αίθουσες συγκέντρωσης και διαλογισμού, καθώς και εσωτερική τεχνική υποστήριξη με δια ζώσης τεχνικούς που εξυπηρετούν τους πελάτες άμεσα.

Η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στο ESG, καθώς έχει ελαχιστοποιήσει το αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα, ενώ έχει εγκαταστήσει φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και σύστημα αειφόρου διαχείρισης του νερού.

ViOS

Επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ

Η ViOS έχει αντλήσει επενδύσεις ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ από διάφορους επενδυτές και είναι ανοιχτή σε νέες συνεργασίες. 

Η ViOS δραστηριοποιείται σε έναν χώρο όπου υπάρχουν πλέον πολλές ομάδες και εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες συνεργατικής εργασίας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κα. Σαΐα, αυτό που διαφοροποιεί τη ViOS είναι το γεγονός ότι προάγει μια αναβαθμισμένη εμπειρία εργασίας, δίνοντας έμφαση στην υγεία και ευεξία των μελών της. "Είμαστε παθιασμένοι με την εξυπηρέτηση των μελών μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Επίσης, ένας από τους στόχους της ViOS είναι να συμβάλλει στην καθιέρωση της Ελλάδας στην κορυφαία βαθμίδα προορισμών για το λεγόμενο "workation”, δηλαδή έναν συνδυασμό εργασίας και διακοπών, όπως συμβαίνει στην Ισπανία.