Emirates: Ρεκόρ κερδοφορίας στη χρήση 2023-2024 - Ανήλθε στα 4,69 δισ. ευρώ

Emirates: Ρεκόρ κερδοφορίας στη χρήση 2023-2024 - Ανήλθε στα 4,69 δισ. ευρώ

Ρεκόρ κερδοφορίας κατέγραψε στο σύνολο της οικονομικής χρήσης 2023-2024 ο εθνικός αερομεταφορέας του Ντουμπάι, Emirates, που είδε τα μεγέθη της να απογειώνονται σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 17,23 δισ. ντιρχάμ ή 4,69 δισ. δολαρίων στο σύνολο της οικονομικής κρίσης που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, αυξημένα κατά περισσότερο από 60% σε σύγκριση με τα 10,6 δισ. ντιρχάμ που εμφάνισε το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία το τελευταίο έτος μετέφερε συνολικά 51,9 εκατομμύρια επιβάτες, με την πληρότητα να αυξάνεται κατά 21,4%.

"Οι επιχειρηματικές προοπτικές είναι θετικές, με πρόβλεψη για ισχυρή, διαρκή ζήτηση για διεθνείς αεροπορικές μεταφορές και ταξίδια", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα, Σεΐχης Αχμέντ μπιν Σαΐντ Αλ Μακτούμ σε ανακοίνωσή του.

"Όπως πάντα, παρακολουθούμε στενά το κόστος και τους εξωτερικούς παράγοντες όπως τις τιμές του πετρελαίου, τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις και τα ασταθή περιβάλλοντα", πρόσθεσε.

Η κρατική αεροπορική εταιρεία του Ντουμπάι θα καταβάλει επίσης μπόνους στο προσωπικό της ίσο με μισθό 20 εβδομάδων, σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα που εστάλη στο προσωπικό και το οποίο περιήλθε σε γνώση του Reuters.

Η μητρική Emirates Group ανακοίνωσε επίσης κέρδη ρεκόρ για το σύνολο της χρήσης, αυξημένα κατά 71% στα 18,7 δισ. ντιρχάμ, ενώ ανέφερε ότι θα καταβάλει στον ιδιοκτήτη της, το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Ντουμπάι, μέρισμα ύψους 4 δισ. ντιρχάμ.