Του Γιώργου Λαμπίρη
Σε επιχειρηματική σύμπραξη με τη σύσταση κοινής εταιρείας για τη δημιουργία ενός κοινού concept υπό την ονομασία "Food Hall” προχωρούν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr ο Αντώνης Δεληολάνης, γνωστός από την πορεία τη δική του αλλά και της οικογένειάς του στον τομέα του παγωγού αλλά και του γλυκού, με τον Νίκο Σαλαπατάρα, επικεφαλής και ιδρυτή του Salas International Group που ειδικεύεται στα έτοιμα γεύματα και στον τομέα του catering.
Οι δύο επιχειρηματίες έχουν συστήσει εταιρεία με την ονομασία Food Hall, όπου βασική δραστηριότητα θα είναι η παρουσίαση ενός πολυμορφικού εγχειρήματος στο χώρο της εστίασης. Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Σαλαπατάρας έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία ενός καταστήματος με την ονομασία Food Hall στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού πριν από το ξενοδοχείο Intercontinental, όπου έχει συνδυάσει την προσφορά προϊόντων από διαφορετικά εμπορικά σήματα του ομίλου Salas όπως είναι το Ubra με είδη πρωινού, το Waffle King με παγωτό και βάφλα, αλλά και η Σπιτική Κουζίνα, η οποία αποτελεί την αλυσίδα εστιατορίων του ομίλου που προσφέρει μενού φαγητού σε καθημερινή βάση.
Στη νεοσύστατη εταιρεία εμφανίζονται ως μέτοχοι με ποσοστό 50% ο Αντώνης Δεληολάνης και ο διευθυντής λειτουργιών του Salas Group, Βασίλης Μυτιληναίος με το υπόλοιπο 50%. To νέο κοινό concept θα δημιουργηθεί κατά τις ίδιες πληροφορίες στο κατάστημα Δεληολάνης που βρίσκεται σήμερα επί της λεωφόρου Συγγρού.
Ο όμιλος Salas
To Salas Group αποτελεί ουσιαστικά τη μετεξέλιξη της ατομικής επιχείρησης που ίδρυσε ο πατέρας του σημερινού επικεφαλής του ομίλου, Νίκου Σαλαπατάρα και δεδομένου ότι η οικογένεια διατηρεί άμεση σχέση με το χώρο της εστίασης. Την αρχική δραστηριότητα της οικογένειας Σαλαπατάρα αποτελούσε ένα εστιατόριο, το οποίο δημιουργήθηκε στο Μοσχάτο το 1914. Ο όμιλος κατέγραψε κύκλο εργασιών 25,64 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο Νίκος Σαλαπατάρας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο οποίος έχτισε τον συγκεκριμένο όμιλο με ίδιες δυνάμεις.
Από την πλευρά του ο Αντώνης Δεληολάνης είναι διάδοχος της οικογένειας Δεληολάνη, η οποία έγινε γνωστή για τα παγωτά και τα γλυκά της. Η Δεληολάνης δημιουργήθηκε το 1954 από τον παππού του επιχειρηματία, Θανάση, ο οποίος μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη, τον τόπο καταγωγής του, πολίτικες συνταγές και γλυκά και το ζαχαροπλαστείο που δημιούργησε έγινε σύντομα στέκι καλλιτεχνών, πολικών και δημοσιογράφων της εποχής. Ο Δεληολάνης ήταν αυτός που έφερε στην αγορά την τούρτα-παγωγό, μία καινοτομία που "πάντρευε” το γλυκό με το παγωτό καθώς και ο πρώτος που έκανε εισαγωγή συσκευασιών από φελιζόλ για τα παγωτά. Η δραστηριότητά του εξαπλώθηκε στη συνέχεια στην τροφοδοσία συνεδρίων και κυλικείων σχολείων, νοσοκομείων και εκθεσιακών κέντρων.