Ο βετεράνος CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, θα πουλήσει μετοχές της αξίας $141 εκατ. μέσα στο 2024

Ο βετεράνος CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, θα πουλήσει μετοχές της αξίας $141 εκατ. μέσα στο 2024

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, σκοπεύει να πουλήσει μετοχές αξίας περίπου 141 εκατομμυρίων δολαρίων, στην πρώτη τέτοια συναλλαγή από τότε που ανέλαβε το τιμόνι του κολοσσού της Wall Street πριν από σχεδόν 18 χρόνια.

Ο Dimon και η οικογένειά του σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη διάθεση 1 εκατομμυρίου μετοχών της τράπεζας το επόμενο έτος για λόγους οικονομικής διαφοροποίησης και φορολογικού σχεδιασμού, σύμφωνα με κατάθεση ρυθμιστικών εγγράφων την Παρασκευή. Η μετοχή της JPMorgan έκλεισε στα 140,76 δολάρια στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη.

Το ανώτατο στέλεχος "συνεχίζει να πιστεύει ότι οι προοπτικές της εταιρείας είναι πολύ ισχυρές και το μερίδιό του στην εταιρεία θα παραμείνει πολύ σημαντικό", ανέφερε η JPMorgan σε σχετική ανακοίνωση. Η συμφωνία υπόκειται στους όρους του προγράμματος διαπραγμάτευσης μετοχών της εταιρείας.

Η συναλλαγή του επόμενου έτους θα είναι "η πρώτη τέτοια πώληση μετοχών του Dimon κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία", σύμφωνα με την κατάθεση.

Ο Dimon είναι ο μακροβιότερος διευθύνων σύμβουλος μεγάλης αμερικανικής τράπεζας. Ένας άλλος βετεράνος διευθύνων σύμβουλος - ο Τζέιμς Γκόρμαν στη Morgan Stanley - θα αντικατασταθεί τον Ιανουάριο από τον συμπρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας, Τεντ Πικ, τερματίζοντας μια 14ετή θητεία.

Ο Dimon - του οποίου η καθαρή περιουσία υπολογίζεται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια - και η οικογένειά του κατέχουν σήμερα περίπου 8,6 εκατομμύρια μετοχές της JPMorgan.

Περισσότερα από Forbes

Οι τέσσερις τραπεζικοί κολοσσοί με νέες τιμές στα ύψη

Οι αγοραστές επέλεξαν τραπεζικές large caps την προηγούμενη εβδομάδα, δίνοντας ώθηση στα "βαριά χαρτιά".

Dimon (JPMorgan): Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει τα κρυπτονομίσματα

"Η μόνη πραγματική χρήση τους ασκείται από εγκληματίες και εμπόρους ναρκωτικών", είπε.

O Dimon (JPMorgan) προειδοποιεί για την "πιο επικίνδυνη εποχή" των τελευταίων δεκαετιών

"Οι πολεμικές συρράξεις σε Ουκρανία και Ισραήλ θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε ενέργεια, αγορές τροφίμων, παγκόσμιο εμπόριο και γεωπολιτικές σχέσεις".

Ο Τζέιμι Ντάιμον βλέπει σενάριο με επιτόκια 7% "και ο κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος"

Ο κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος για το "worst-case" σενάριο, προειδοποίησε ο CEO της JP Morgan.